Je YouTube-zoekgeschiedenis checken of verwijderen

Je vindt je YouTube-zoekgeschiedenis op de pagina Mijn activiteit. Hier kun je het volgende:

• Je zoekgeschiedenis bekijken
  • Zoeken naar een specifieke video in je zoekgeschiedenis
  • Je hele zoekgeschiedenis wissen
  • Afzonderlijke zoekopdrachten uit zoeksuggesties verwijderen
  • Je zoekgeschiedenis onderbreken
Opmerking: Ga naar Mijn activiteit om eerder bekeken video's te bekijken of te verwijderen.

Houd rekening met het volgende:

• Zoekopdrachten die je verwijdert, zijn niet meer van invloed op je aanbevelingen.
  • Nadat je je zoekgeschiedenis hebt gewist, worden je eerdere zoekopdrachten niet meer als zoeksuggesties getoond in het zoekvak.
  • Zoekopdrachten die je invoert terwijl het bijhouden van de zoekgeschiedenis is onderbroken, worden niet opgeslagen in je zoekgeschiedenis.

Als je video's hebt verwijderd uit je kijkgeschiedenis terwijl je apparaat offline was, kan het een paar uur duren voordat deze wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Afzonderlijke zoekopdrachten verwijderen

Ga naar Mijn activiteit en dan Klik naast de zoekopdracht die je wilt verwijderen op Verwijderen .

Je zoekgeschiedenis wissen

Ga naar Mijn activiteit en dan Klik op Activiteit verwijderen op basis van en dan Kies de periode waarvoor je de activiteit wilt verwijderen en dan Klik rechtsonder in de pop-up op Verwijderen.

Je zoekgeschiedenis onderbreken

Klik op Activiteit opslaan  en klik op de aan/uit-knop om deze uit te zetten. Wat je zoekt en kijkt wordt dan niet meer opgeslagen totdat je de zoek- en kijkgeschiedenis weer aanzet.

Automatisch je zoek- en kijkgeschiedenis verwijderen

Je kunt je zoek- en kijkgeschiedenis op YouTube automatisch laten verwijderen na een bepaalde tijd.

1. Ga op je computer naar je Google-account.
  2. Klik in het deelvenster linksboven op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis.
  4. Selecteer na hoelang de activiteit automatisch moet worden verwijderd en dan Volgende en dan OK rechtsonder in de pop-up om je keuze op te slaan.

Tv, gameconsole of mediastreamingbox

Je zoekgeschiedenis onderbreken

1. Ga in het linkermenu naar Instellingen .
  2. Selecteer Zoekgeschiedenis onderbreken.
  3. Selecteer de knop Zoekgeschiedenis onderbreken.

Je zoekgeschiedenis wissen

1. Ga in het linkermenu naar Instellingen .
  2. Selecteer Zoekgeschiedenis wissen.
  3. Selecteer de knop Zoekgeschiedenis wissen.

Lees onze andere artikelen voor meer informatie over de kijkgeschiedenis en hoe je aanbevolen content verwijdert en je aanbevelingen verbetert.

Zoeken in de incognitomodus

Als je browst in de incognitomodus, wordt je zoekgeschiedenis niet opgeslagen. Meer informatie over de incognitomodus.