Zoekgeschiedenis bekijken of verwijderen

Als je een bepaalde video zoekt waarnaar je eerder hebt gezocht, kun je deze misschien terugvinden in de zoekgeschiedenis. In je zoekgeschiedenis vind je je eerdere zoekopdrachten op YouTube. Je zoekgeschiedenis van YouTube en Google is ook van invloed op de aanbevelingen op je homepage.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies. Tilmeld
Opmerking: Je kunt de zoekgeschiedenis in de YouTube-app openen door de onderstaande instructies te volgen. Je zoekgeschiedenis wordt ook opgeslagen in je Google-account als Video's waarnaar je zoekt op YouTube is ingeschakeld. Je kunt je opgeslagen activiteit bekijken en beheren via Mijn activiteit.

Jij kiest. Je kunt de hele zoekgeschiedenis wissen, afzonderlijke zoekopdrachten verwijderen uit zoeksuggesties of het bijhouden van je zoekgeschiedenis onderbreken.

• Zoekopdrachten die je verwijdert, zijn niet meer van invloed op je aanbevelingen.
  • Nadat je je zoekgeschiedenis hebt gewist, worden je voorgaande zoekopdrachten niet meer als zoeksuggesties weergegeven.
  • Zoekopdrachten die je invoert terwijl het bijhouden van de zoekgeschiedenis is onderbroken, worden niet opgeslagen in je zoekgeschiedenis.

Alle zoekopdrachten die je uitvoert terwijl je bent ingelogd op je account, worden op alle apparaten weergegeven in de zoekgeschiedenis van je account.

Opmerking: Ga naar je kijkgeschiedenis als je video's wilt bekijken of verwijderen waarnaar je al eerder hebt gekeken.

Volg de onderstaande instructies voor de YouTube-app of mobiele site.

YouTube-app

Zoekgeschiedenis onderbreken

Ga naar Menu > Instellingen > Geschiedenis en privacy en schakel Zoekgeschiedenis onderbreken in of uit.

Individuele zoekopdrachten verwijderen

Log in op je account en volg onderstaande stappen om afzonderlijke zoekopdrachten uit je zoekgeschiedenis te verwijderen:

1. Tik op het zoekpictogram .
  2. Tik lang op een voorgesteld zoekresultaat met het geschiedenispictogram  ernaast.
  3. Tik op Verwijderen in de pop-up waarin je wordt gevraagd of je dit item uit je zoekgeschiedenis wilt verwijderen

Je hele zoekgeschiedenis wissen

Ga naar Menu > Instellingen > Geschiedenis en privacy en tik op Zoekgeschiedenis wissen.

Mobiele site

Zoekgeschiedenis onderbreken

Ga naar Account > Geschiedenis > Zoekgeschiedenis en tik op Onderbreken.

Individuele zoekopdrachten verwijderen

Log in op je account en volg onderstaande stappen om afzonderlijke zoekopdrachten uit je zoekgeschiedenis te verwijderen:

1. Ga naar Account > Geschiedenis > Zoekgeschiedenis.
  2. Selecteer het menu  rechts van de zoekopdracht en kies Verwijderen uit zoekgeschiedenis.

Zoekgeschiedenis wissen

Ga naar Account > Geschiedenis > Zoekgeschiedenis en tik op Alles wissen om de zoekgeschiedenis van je account te wissen.

Tv, gameconsole of streaming-mediaspeler

1. Selecteer het zoekpictogram
  2. Selecteer Zoekgeschiedenis wissen
Opmerking: Bepaalde functies van de zoekgeschiedenis zijn niet beschikbaar als je niet bent ingelogd. Log in op je account voor volledige functionaliteit.

Bekijk onze andere artikelen voor meer informatie over kijkgeschiedenis, het verwijderen van aanbevolen content en het verbeteren van je aanbevelingen.