Penjar i reclamar vídeos

Les funcions que es descriuen en aquest article només s'apliquen als usuaris del Gestor de continguts de YouTube Studio. Per obtenir informació general sobre com pots penjar vídeos a YouTube, consulta aquest article.

YouTube ofereix diverses opcions per penjar vídeos. En el cas dels canals enllaçats a un compte del Gestor de continguts, penjar un vídeo també implica definir les polítiques, especificar la propietat i crear un recurs.

Has de tenir els drets o les llicències necessàries de tots els vídeos que pengis a YouTube.

Penjar vídeos

Si el teu canal està enllaçat a un compte del Gestor de continguts, pots seguir els passos que s'indiquen a continuació per penjar vídeos des de studio.youtube.com.

Nota: aquest procés de pujada és diferent quan penges vídeos mitjançant altres mètodes de distribució de contingut.
1. Selecciona un fitxer i introdueix els detalls
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio amb el canal que està enllaçat al teu compte del Gestor de continguts.
  2. A l'extrem superior dret, fes clic a  CREA i després  Penja vídeos.
  3. Fes clic a SELECCIONA FITXERS o arrossega i deixa anar els fitxers de vídeo que vols penjar.
  4. Quan es mostri la pàgina Detalls, afegeix el títol i la descripció del vídeo.
  5. Selecciona si el teu vídeo s'ha creat per a nens.
  6. Per introduir més informació, com ara promocions de pagament, etiquetes o subtítols, fes clic a MOSTRA'N MÉS.
  7. Fes clic a SEGÜENT.
Després de fer clic a SEGÜENT a la pàgina Detalls, es mostrarà la pàgina Gestió de drets.
2. Defineix polítiques
  1. A la pàgina Gestió de drets, a Polítiques que s'apliquen al teu vídeo, fes clic a Política de pujades  i selecciona una opció.
    • La teva política de pujades predeterminada ja estarà seleccionada. Si no en tens cap de predeterminada, veuràs Fes el seguiment en tots els països com a opció seleccionada.
    • La llista desplegable Política de pujades suprimeix les polítiques amb criteris de reclamació automàtica. Per substituir la política de pujades predeterminada, selecciona'n una altra.
  2. A la secció Polítiques que s'apliquen a les còpies del teu vídeo, fes clic a Política de coincidència  i selecciona una opció.
    • Per permetre la cerca de coincidències de Content ID per a aquest vídeo, marca la casella Activa la cerca de coincidències de Content ID i selecciona una política de coincidència de la llista desplegable.
    • Si no estàs registrat a Content ID, no veuràs aquests controls. Obtén més informació sobre els requisits per utilitzar Content ID.
    • Si el vídeo és massa curt per a Content ID, es mostrarà aquesta nota: "El vídeo és massa curt per a la cerca de coincidències de Content ID".
3. Especifica la propietat
  1. A la pàgina Gestió de drets, a Propietat, selecciona Global (opció predeterminada) o Determinats territoris.
  2. Si has seleccionat Determinats territoris, tria Propietat als territoris seleccionats o Propietat en tots els territoris excepte els seleccionats. A continuació, introdueix els territoris al quadre de text.
    • Per bloquejar el vídeo fora dels territoris en què n'ets el propietari, marca la casella que hi ha al costat de Bloqueja el vídeo fora dels teus territoris de propietat. Obtén més informació.
4. Crea un recurs
  1. A la pàgina Gestió de drets, a Informació del recurs, fes clic a Tipus de recurs  i selecciona el tipus de recurs que s'ha de crear per al vídeo en qüestió. Obtén més informació sobre els tipus de recursos.
  2. Al camp Títol del recurs, introdueix-ne el títol.
    • Nota: un cop hagis fet clic a Desa els canvis, ja no podràs canviar el tipus de recurs.
  3. També pots afegir un identificador personalitzat, una descripció del recurs i notes a la resta de camps.
  4. Fes clic a SEGÜENT.
Un cop s'hagi desat la informació sobre el recurs i la propietat, pots fer canvis a la pàgina Recursos del Gestor de continguts de Studio. Obtén més informació.
5. Completa els passos restants

Un cop hagis completat les seccions Detalls i Gestió de drets, continua amb els passos restants del procés de pujada.

Pots utilitzar aquesta informació per guiar-te per les seccions que falten: Elements del vídeo, Comprovacions i Visibilitat.

Si vols revisar el vídeo abans no es publiqui, a la secció Visibilitat, defineix-lo com a Privat, Ocult o Programat. Si el vídeo té l'opció de configuració de privadesa definida com a Públic, YouTube el publicarà un cop facis clic a DESA i el fitxer s'hagi acabat de processar.

Reclamar vídeos penjats anteriorment

Si ja has penjat un vídeo, pots reclamar-lo seleccionant una política de pujades al Gestor de continguts de Studio.

Reclamar un vídeo penjat anteriorment

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos .
  3. Fes clic al vídeo que vols reclamar.
  4. Selecciona la pestanya Gestió de drets.
  5. Fes clic a Política de pujades  i selecciona la política de pujades que vols associar al vídeo en qüestió.
    • Pot ser que hi hagi menys polítiques disponibles en aquesta llista, ja que les polítiques de coincidència amb condicions de cerca de coincidències de Content ID no es poden definir com a polítiques de pujades. Obtén més informació.
  6. Fes clic a APLICA.
  7. Fes clic a DESA.

Reclamar diversos vídeos penjats anteriorment alhora

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos .
  3. Fes clic a les caselles de selecció al costat dels vídeos que vols reclamar.
  4. Al bàner superior, fes clic a Edita  i després Política de pujades.
  5. Fes clic a Política de pujades  i selecciona la política de pujades que vols associar als vídeos en qüestió.
  6. Fes clic a APLICA.
  7. Fes clic a ACTUALITZA ELS VÍDEOS.