Kies ’n oplaaimetode

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

YouTube bied verskeie maniere om inhoud op te laai. Die leweringmetode wat jy kies moet gebaseer wees op die tipe en hoeveelheid inhoud wat jy het, asook die tegniese hulpbronne wat vir jou beskikbaar is. Die korrekte keuse van jou innamemetode kan vir jou waardevolle tyd spaar.

Basiese oplaai

Die eenvoudigste manier om ’n video en sy metadata op te laai is die Oplaai-bladsy. Jy het nie ’n aparte metadatalêer met hierdie metode nie; jy voer die metadata handmatig in nadat jy die video opgelaai het. Lees hierdie artikel vir meer besonderhede.

Hierdie opsie is ideaal vir vennote wat ’n paar video’s op ’n slag oplaai. Dit verg nie enige spesiale tegniese vaardighede nie en die opgelaaide video’s verskyn dadelik op YouTube. Die probleem is dat daar geen bondelverwerking is nie, en ook nie enige integrasie met enige inhoudbestuurstelsel nie. Die Oplaai-bladsy steun ook nie die oplaai van klankopnames, komposisies of video’s wat jy nie wêreldwyd besit nie. Jy moet een van die grootmaatmetodes gebruik om hierdie tipes bates op te laai.

Grootmaatoplaai

As jy baie bates het om te lewer wil jy hulle oplaai na YouTube in grootmaat met gebruik van die Bondeloplaaier, wat jy sal kry onder die Inhoudlewering se “Bekragtig en Oplaai”-knoppie. Met hierdie nutsding kan jy oplaaibondels skep wat al jou inhoudlêers (klankopnames en video’s) bevat. Lees hierdie artikel vir meer besonderhede.

Met grootmaatoplaai verskaf jy die metadata vir al die opgelaaide bates in ’n aparte lêer. YouTube verskaf ’n versameling sigbladtemplate vir metadatalêers om op te laai saam met die medialêers wat jy aan YouTube lewer. Elke ry op ’n sigblad verteenwoordig die metadata vir een bate. Jy kan die sigblad voorafvalideer om kwessies tydens oplaai te vermy. Jy kan sigbladtemplate aflaai van die Inhoudlewering-bladsy in Inhoudbestuurder onder die Template-oortjie.

Musieketikette wat klankopnames lewer vir Kunssnitte kan hul komponentmetadata verskaf met gebruik van die Kunssnit-sigblad of die bedryfstandaard DDEX-formaat.

Hoëvolume-oplaaie

Vennote wat gereeld ’n hoë volume bates lewer (meer as 100 per maand) kan hul media- en metadata-lêers oordra met of Veilige lêeroordragprotokol (SFTP) of Aspera, eerder as die Bondeloplaaier. Aspera is baie vinniger as SFTP en is die beter opsie vir lewering van groot medialêers. Vir vennote wat ’n aangewese Vennoottegnologiebestuurder het, bied YouTube ook Vanlyn Skyfinvoer, waarmee jy ’n skyf wat basies ’n onbeperkte hoeveelheid inhoud kan bevat, stuur na ’n Google-oplaaisentrum.

YouTube APIs

Vir algehele beheer oor jou oplaaie, kan jy ’n gepasmaakte oplaaimetode ontwikkel met gebruik van YouTube APIs. Gebruik van die YouTube Data-API en die YouTube Content ID-API maak dit vir jou moontlik om statusopdaterings en terugvallogika te beheer.