Flytta din YouTube-kanal från ett varumärkeskonto till ett annat

Innan du börjar:

En YouTube-kanal är automatiskt kopplad till ett konto. Det finns två olika typer av konton:

Google-konto Du måste ha ett Google-konto om du vill logga in på YouTube. Kanalens namn är automatiskt detsamma som namnet på Google-kontot.
Varumärkeskonto

Ett varumärkeskonto är ett särskilt konto för ditt varumärke. Det här kontot är inte detsamma som ditt personliga Google-konto. Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera Google-konton hantera den.

Läs mer om hur du skapar ett varumärkeskonto:

1. Börja med att kontrollera om du redan har ett varumärkeskonto.
  2. Logga in på YouTube.
  3. Öppna kanallistan.
  4. Klicka på Skapa en kanal.
  5. Namnge varumärkeskontot och verifiera det.
  6. Klicka på Skapa.

Risker med kanalöverföring

Du kan flytta din kanal med alla videor från ett varumärkeskonto till ett annat så länge de är kopplade till samma Google-konto. Denna process kallas för kanalöverföring.

Du ansvarar för att skydda känsliga kontoinloggningsuppgifter och för att det finns en förebyggande plan för hur du ska behålla tillgången till ditt konto om det uppstår problem, innan det gör det. Återställ din kanal genom att följa de här tipsen för kontoåterställning.

Du kan själv flytta ditt varumärkeskonto till ett annat varumärkeskonto, men du bör endast göra det om det är nödvändigt. Om överföringen görs på fel sätt finns det en risk att du raderar fel kanal av misstag.

Detta förlorar du om du slutför överföringen av ett varumärkeskonto:

Konto Innehåll som går förlorat
Varumärkeskonto A: kopplat till kanalen som överförs
Varumärkeskonto B: kopplat till kanalen som ersätts (raderas vid överföring av varumärkeskontot A)
  • Videor
  • Meddelanden
  • Spellistor
  • Kanalhistorik
  • Verifieringsmärke

Flytta din kanal från ett varumärkeskonto till ett annat varumärkeskonto:

Observera att om ditt konto är ett kontrollerat konto kan du inte flytta kanalen. På ett skolkonto kan det vara möjlighet att överföra kanalen beroende på kvalifikationerna för kanalöverföring.

Kontrollera att detta stämmer innan du börjar:

• Ditt Google-konto är kontots primära ägare.
  • Du har valt bort kanalbehörigheter i YouTube Studio. Det här gäller om din kanal har använt ett varumärkeskonto och flyttats till behörigheter.
    • Om du vill välja bort behörigheter klickar du på Vill du välja bort behörigheter i YouTube Studio? under Inställningar följt av Behörigheter i YouTube Studio.
  • Du har inte gett andra användare åtkomst till din kanal med kanalbehörigheter.

1. Logga in på YouTube.
  2. Klicka på din profilbild.
  3. Vid behov byter du konto till det Google-konto som är kopplat till kanalen du vill flytta.

Anmärkning:

Du kan radera fel kanal av misstag. Undvik det genom att kontrollera att du är inloggad på det Google-konto som är kopplat till kanalen du vill flytta.

Exempel: Kanal A är din gamla kanal. Kanal B är den du ska överföra till. Du måste logga in på kontot för kanal A.

4. Klicka på Inställningar.
  5. Klicka på Avancerade inställningar.
  6. Klicka på Flytta kanalen till ett varumärkeskonto.
  7. Välj kontot som du vill flytta till i listan på skärmen. Om du inte har en lista över konton kan du felsöka med stegen ovan.
  8. Om kontot du väljer redan är kopplat till en YouTube-kanal klickar du på Ersätt, och sedan på Ta bort kanal i rutan som visas.
    • Obs! Den här åtgärden tar bort kanalen som redan är kopplad till det kontot. Allt innehåll som är kopplat till kanalen raderas permanent, inklusive videor, kommentarer, meddelanden, spellistor och historik.
  9. Om du vill se hur kanalnamnet visas efter flytten klickar du på Flytta kanal.