Je YouTube-kanaal naar een ander account verplaatsen

Je kunt je kanaal (inclusief de content) van het ene account naar het andere verplaatsen. Let op: Als je account een werk- of schoolaccount is of onder toezicht staat, kun je je kanaal niet verplaatsen.

Voordat je begint:

YouTube-kanalen zijn automatisch aan een account gekoppeld. Er zijn twee verschillende soorten accounts:

Google-account Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij YouTube. De naam van je Google-account is automatisch ook je kanaalnaam.
Merkaccount

Een merkaccount is een account speciaal voor je merk. Dit account is anders dan je persoonlijke Google-account. Als een kanaal aan een merkaccount is gekoppeld, kunnen meerdere mensen het beheren via hun Google-account.

Meer informatie over hoe je een merkaccount maakt:

1. Check eerst of je al een merkaccount hebt.
  2. Log in bij YouTube.
  3. Ga naar je kanaallijst.
  4. Klik op Nieuw kanaal maken.
  5. Vul de gegevens in om het merkaccount een naam te geven en je account te bevestigen. Klik daarna op Maken. Je hebt een merkaccount gemaakt.

Zo verplaats je je Google-account naar een ander merkaccount dat is gekoppeld aan hetzelfde kanaal:

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik op je profielfoto bovenaan het scherm.
  3. Wissel van account als dat nodig is en kies het Google-account dat is gekoppeld aan het kanaal dat je wilt verplaatsen.

Waarschuwing:

Je kunt per ongeluk het verkeerde kanaal verwijderen. Check daarom of je bent ingelogd op het Google-account dat is gekoppeld aan het kanaal dat je wilt verplaatsen.

4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op Geavanceerde instellingen.
  6. Klik op Kanaal verplaatsen naar een merkaccount.
  7. Kies in de lijst op je scherm het account waarnaar je je kanaal wilt verplaatsen. Zie je geen lijst met accounts? Dat kan deze redenen hebben:
    • Je Google-account is niet de primaire accounteigenaar. Bekijk meer informatie over kanaaleigenaren aanpassen.
    • Andere gebruikers hebben toegang tot je kanaal in Studio-rechten. Je moet deze gebruikers verwijderen in Studio om door te gaan. Bekijk meer informatie over toegang intrekken.
    • Je kanaal gebruikte een merkaccount en is overgezet naar Studio-rechten. Je moet je kanaal afmelden voor Studio-rechten om door te gaan.
      • Hiervoor ga je in YouTube Studio naar Instellingen  en dan Rechten en selecteer je Afmelden voor rechten in YouTube Studio.
  8. Als het gekozen account al aan een YouTube-kanaal is gekoppeld, klik je op Vervangen en kies je daarna Kanaal verwijderen in het pop-upvak.
    • Belangrijk: Hiermee verwijder je het kanaal dat al aan dat account was gekoppeld. Alle bijbehorende content van dat kanaal wordt permanent verwijderd, inclusief alle video's, reacties, berichten, playlists en geschiedenis.
  9. Check je nieuwe kanaalnaam en klik op Kanaal verplaatsen.
    • Let op: Als er al een kanaal is gekoppeld aan het account waarnaar je je kanaal verplaatst, verwijder je hiermee het bestaande kanaal en alle bijbehorende video's.
  10. Opmerking: We kunnen je vragen om je wachtwoord in te voeren en je account opnieuw te verifiëren. Bekijk meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
Bepaalde content kan niet worden verplaatst. Het gaat hierbij om alle reacties van het kanaal, gestuurde en ontvangen berichten, verificatiebadges en geautomatiseerde filters voor communityinstellingen. Als je kanaal deze content bevat, krijg je daar een melding over. Als je een aangepaste URL hebt, kun je deze niet meenemen naar je nieuwe kanaal.

Zo verplaats je je merkaccount naar een ander Google-account:

1. Log in bij YouTube als de eigenaar van het merkaccount.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto en dan Instellingen .
  3. Klik onder Account op Beheerders toevoegen of verwijderen.
  4. Klik op Rechten beheren.
    1. Opmerking: We kunnen je vragen om je wachtwoord in te voeren en je account opnieuw te verifiëren. Bekijk meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
  5. Kies Nieuwe gebruikers uitnodigen .
  6. Geef het e-mailadres op van het Google-account waarnaar je je kanaal wilt verplaatsen.
  7. Kies onder de naam welke rol het account moet krijgen:
    1. Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben.
  8. Selecteer Uitnodigen  en dan Klaar.
  9. Accepteer de e-mailuitnodiging die naar het toegevoegde Google-account is gestuurd.
  10. Log na 7 dagen in op het nieuwe Google-account en ga terug naar Rechten beheren.
  11. Ga naar het dropdownmenu en stel de rol van het account waarmee je bent ingelogd in als primaire eigenaar.
  12. Klik op Overzetten in de box die verschijnt.