Je YouTube-kanaal naar een ander account verplaatsen

Je kunt je kanaal (waaronder video's, likes en meer) van het ene account naar het andere verplaatsen.

Voordat je begint:

YouTube-kanalen zijn automatisch aan een account gekoppeld. Er zijn twee verschillende soorten accounts:

Google-account Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij YouTube. De naam van je Google-account is automatisch ook je kanaalnaam.
Merkaccount Een merkaccount is een account speciaal voor je merk. Dit account is anders dan je persoonlijke Google-account. Als een kanaal aan een merkaccount gekoppeld is, kunnen meerdere mensen het beheren via hun Google-account. Meer informatie over hoe je een merkaccount maakt.

Volg deze stappen om je kanaal naar een ander account te verplaatsen:

1. Ga naar youtube.com en klik rechtsboven op je profielfoto.
  2. Klik op Van account wisselen
  3. Log in op het account dat gekoppeld is aan het kanaal dat je wilt verplaatsen.

Waarschuwing

Het is belangrijk dat je bent ingelogd op het account dat gekoppeld is aan het kanaal dat je wilt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld het aan je Google-account gekoppelde kanaal naar een merkaccount wilt verplaatsen, check je voor deze stap of je op je Google-account bent ingelogd.

Als je het aan je merkaccount gekoppelde kanaal naar je Google-account wilt verplaatsen, check je of je op je merkaccount bent ingelogd.

Zo voorkom je dat je kanaal tijdens de verplaatsing per ongeluk wordt verwijderd

4. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen
  5. Klik op Kanaal verplaatsen naar merkaccount of Kanaal verplaatsen naar je Google-account of een ander merkaccount.
  6. Voer je wachtwoord in en verifieer je account opnieuw. Meer informatie over je account opnieuw verifiëren.
  7. Kies in de weergegeven lijst het account waarnaar je je kanaal wilt verplaatsen.
    1. Als het gekozen account al aan een YouTube-kanaal gekoppeld is, klik je op Kanaal verwijderen in het pop-upvak. Opmerking: Hiermee verwijder je het kanaal dat aan dit account gekoppeld is. Ook alle bijbehorende content (zoals video's, reacties, berichten, playlists en geschiedenis) wordt definitief verwijderd.
  8. Check je nieuwe kanaalnaam en klik op Kanaal verplaatsen
    • Belangrijk: Als er al een kanaal gekoppeld is aan het account waarnaar je je kanaal verplaatst, verwijder je hiermee het bestaande kanaal en alle bijbehorende video's.
Bepaalde content kan niet worden verplaatst. Het gaat hierbij om alle reacties van het kanaal, gestuurde en ontvangen berichten, verificatiebadges en geautomatiseerde filters voor communityinstellingen. Als je kanaal deze content bevat, krijg je daar een melding over. Als je een aangepaste URL hebt, kun je deze niet meenemen naar je nieuwe kanaal.