Je YouTube-kanaal naar een ander account verplaatsen

Je kunt je kanaal (inclusief video's, likes en meer) van het ene account naar het andere verplaatsen.

Voordat je begint:

YouTube-kanalen zijn automatisch aan een account gekoppeld. Er zijn twee verschillende soorten accounts:

Google-account Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij YouTube. De naam van je Google-account is automatisch ook je kanaalnaam.
Merkaccount Een merkaccount is een account speciaal voor je merk. Dit account is anders dan je persoonlijke Google-account. Als een kanaal aan een merkaccount gekoppeld is, kunnen meerdere mensen het beheren via hun Google-account. Meer informatie over hoe je een merkaccount maakt.

Volg deze stappen om je kanaal naar een ander account te verplaatsen:

1. Ga naar youtube.com en klik rechtsboven op je profielfoto.
  2. Klik op Van account wisselen
  3. Log in op het account dat gekoppeld is aan het kanaal dat je wilt verplaatsen.

Waarschuwing

Het is belangrijk dat je ingelogd bent op het account dat gekoppeld is aan het kanaal dat je wilt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld het aan je Google-account gekoppelde kanaal naar een merkaccount wilt verplaatsen, controleer je voor deze stap of je op je Google-account ingelogd bent.

Als je het aan je merkaccount gekoppelde kanaal naar je Google-account wilt verplaatsen, controleer je of je op je merkaccount ingelogd bent.

Zo voorkom je dat je kanaal tijdens de verplaatsing per ongeluk wordt verwijderd

4. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen
  5. Klik onder Accountgegevens op Kanaal verplaatsen naar merkaccount of Kanaal verplaatsen naar je Google-account of een ander merkaccount.
  6. Geef je wachtwoord op.
  7. Kies in de weergegeven lijst het account waarnaar je je kanaal wilt verplaatsen.
    1. Als het gekozen account al aan een YouTube-kanaal gekoppeld is, klik je op Kanaal verwijderen in het pop-upvak. Opmerking: Hiermee verwijder je het kanaal dat aan dit account gekoppeld is. Ook alle bijbehorende content (inclusief de video's, reacties, berichten, afspeellijsten en geschiedenis) worden definitief verwijderd.
  8. Controleer je nieuwe kanaalnaam en klik op Kanaal verplaatsen
    • Belangrijk: Als er al een kanaal gekoppeld is aan het account waarnaar je je kanaal verplaatst, verwijder je hiermee het bestaande kanaal en alle bijbehorende video's.
Bepaalde content kan niet worden verplaatst. Het gaat hierbij om alle reacties van het kanaal, verzonden en ontvangen berichten, verificatiebadges en geautomatiseerde filters voor communityinstellingen. Als je kanaal deze content bevat, krijg je daar een melding over. Als je een aangepaste URL hebt, wordt deze niet overgenomen door je nieuwe kanaal.