YouTube-kanaal verplaatsen naar merkaccount

Als een kanaal aan een merkaccount is gelinkt, kunnen meerdere mensen het beheren via hun Google-account. Als je al een YouTube-kanaal hebt, kun je het koppelen aan een specifiek merkaccount.

Voordat je begint: controleer of je kanaal al is gekoppeld aan een merkaccount.

• Als je kanaal nog niet is gekoppeld aan een merkaccount: volg de onderstaande stappen.
  • Als je kanaal wel is gekoppeld aan een merkaccount: je kunt kanaalbeheerders toevoegen of de onderstaande stappen volgen om het kanaal naar een ander merkaccount te verplaatsen.

Als je alleen de naam van je kanaal wilt wijzigen, volg je de instructies voor het wijzigen van de kanaalnaam.

Koppelingen tussen kanaal en merkaccount wijzigen

Als je YouTube-kanaal aan je persoonlijke Google-account is gekoppeld, kun je het verplaatsen en aan een nieuw of bestaand merkaccount koppelen. Op die manier kun je voor je kanaal een andere naam gebruiken dan voor je Google-account, maar het kanaal toch beheren via dat account. Ook kun je meerdere beheerders aan het kanaal toevoegen.

Je kunt je kanaal alleen verplaatsten naar een merkaccount waarvan je Google-account de eigenaar is.

Een kanaal verplaatsen naar een nieuw merkaccount

Je kunt een nieuw merkaccount maken met je Google-account en het dan koppelen aan je YouTube-kanaal.

1. Log in bij YouTube op een computer of op de mobiele site.
  2. Ga naar je kanaallijst.
  3. Klik op Nieuw kanaal maken.
  4. Vul de gegevens in om het merkaccount een naam te geven en je account te verifiëren. Klik daarna op Gereed. Het nieuwe merkaccount wordt gemaakt.
  5. Gebruik de accountschakelaar in de rechterbovenhoek om in te loggen bij je persoonlijke YouTube-kanaal (het kanaal dat je naar het merkaccount wilt verplaatsen).
    • Opmerking: Het is belangrijk dat je bent ingelogd bij het kanaal dat je naar het merkaccount wilt verplaatsen (dus niet bij het merkaccount zelf). Zo voorkom je dat je kanaal per ongeluk wordt verwijderd tijdens de verplaatsing.
  6. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Dit doe je door rechtsboven te klikken op je accountpictogram en vervolgens op Instellingen of Settings. Klik op de overzichtspagina naast je naamgegevens op Geavanceerd.
  7. Klik onder Accountgegevens op de link Kanaal verplaatsen naar merkaccount.
  8. Geef je wachtwoord op. Je ziet informatie over je kanaal en waaraan dit momenteel is gekoppeld.
  9. Klik op Gewenst account selecteren en kies het merkaccount uit de lijst.
  10. Klik in het vak 'Heeft al een YouTube-kanaal' op Kanaal verwijderen. Opmerking: Als er al een kanaal aan het merkaccount is gekoppeld, verwijder je met deze actie dit kanaal en alle bijbehorende video's.
  11. Controleer je nieuwe kanaalnaam en klik op Kanaal verplaatsen.
  12. Als je een kanaalbeheerder wilt toevoegen, volg je de instructies voor het toevoegen van kanaalbeheerders.

Een kanaal verplaatsen naar een bestaand merkaccount

Als je YouTube-kanaal al eigenaar is van een merkaccount of al is gekoppeld aan een merkaccount, kun je het kanaal koppelen aan elk merkaccount waarvan je eigenaar bent.

1. Log op een computer in bij het kanaal dat je op YouTube wilt verplaatsen. Als je kanaal is gekoppeld aan een merkaccount, log je in als de eigenaar van het merkaccount.
  2. Ga naar je geavanceerde accountinstellingen. Dit doe je door rechtsboven te klikken op je accountpictogram en vervolgens op Instellingen of Settings. Klik op de overzichtspagina naast je naamgegevens op Geavanceerd.
  3. Klik onder Accountgegevens op de link Kanaal verplaatsen naar merkaccount.
    • Opmerking: Controleer voordat je je kanaal verplaatst of je bent ingelogd bij het kanaal dat je wilt verplaatsen. Zo voorkom je dat je kanaal per ongeluk wordt verwijderd tijdens de verplaatsing.
  4. Geef je wachtwoord op. Je ziet informatie over je kanaal en waaraan dit momenteel is gekoppeld.
  5. Klik op Gewenst account selecteren voor een lijst met beschikbare opties voor je account
  6. Controleer je nieuwe kanaalnaam en klik op Kanaal verplaatsen. Opmerking: Als er al een kanaal is gekoppeld aan het merkaccount waarnaar je je kanaal verplaatst, verwijder je met deze actie dit kanaal en alle bijbehorende video's.
  7. Als je een kanaalbeheerder wilt toevoegen, volg je de instructies voor het toevoegen van kanaalbeheerders.

Bepaalde content kan niet worden verplaatst. Het gaat hierbij om alle reacties van het kanaal, verzonden en ontvangen berichten, verificatiebadges en geautomatiseerde filters voor communityinstellingen. Als je kanaal deze content bevat, krijg je daar een melding over.

Als je een aangepaste URL hebt, kun je deze niet meenemen naar je nieuwe kanaal.

Mijn keuze staat niet bij 'Beschikbare pagina's'

Als het merkaccount waarnaar je je kanaal wilt verplaatsen eigendom is van een ander Google-account, kun je het eigendom van het merkaccount overdragen aan jouw Google-account. Zodra het merkaccount eigendom is van jouw Google-account, kun je dit merkaccount kiezen wanneer je je kanaal verplaatst.

Als je kanaal al is gekoppeld aan een merkaccount, kun je het eigendom van je pagina overdragen aan het andere Google-account. Log vervolgens in op dat account om je kanaal te verplaatsen.