Je YouTube-kanaal verplaatsen naar een ander merkaccount

Voordat je begint:

Een YouTube-kanaal is automatisch aan een account gekoppeld. Er zijn 2 verschillende soorten accounts:

Google-account Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij YouTube. De naam van je Google-account is automatisch ook je kanaalnaam.
Merkaccount

Een merkaccount is een account speciaal voor je merk. Dit account is anders dan je persoonlijke Google-account. Als een kanaal aan een merkaccount gekoppeld is, kan het door meerdere Google-accounts worden beheerd.

Zo maak je een merkaccount:

1. Check eerst of je al een merkaccount hebt.
  2. Log in bij YouTube.
  3. Ga naar je kanaallijst.
  4. Klik op Een kanaal maken.
  5. Vul de gegevens in om het merkaccount een naam te geven en je account te laten verifiëren.
  6. Klik op Maken.

Risico's van kanaaloverdracht

Je kunt je kanaal en video's verplaatsen van het ene merkaccount naar het andere, zolang deze gekoppeld zijn aan hetzelfde Google-account. Dit proces wordt kanaaloverdracht genoemd.

Het is jouw verantwoordelijkheid om de inloggegevens van gevoelige accounts te beschermen en proactief een plan te maken om toegang tot je account te behouden voordat er problemen ontstaan. Volg deze tips voor accountherstel om je kanaal te herstellen.

Je kunt zelf je merkaccount naar een ander merkaccount verplaatsen, maar doe dit alleen als dat nodig is. Als een overdracht onjuist wordt uitgevoerd, loop je het risico dat je het verkeerde kanaal verwijdert.

Wat je verliest als je een merkaccount overdraagt:

Account Content die verloren gaat
Merkaccount A: Gekoppeld aan het kanaal dat wordt overgedragen
Merkaccount B: Gekoppeld aan het kanaal dat wordt vervangen (verwijderd bij overdracht van merkaccount A)
  • Video's
  • Berichten
  • Playlists
  • Kanaalgeschiedenis
  • Verificatiebadge

Zo verplaats je een kanaal naar een ander merkaccount:

Let op: Als je account een account onder toezicht is, kun je het kanaal niet verplaatsen. Bij een schoolaccount kun je het kanaal mogelijk overdragen volgens de vereisten voor kanaaloverdracht.

Controleer het volgende voordat je begint:

• Je Google-account is de primaire accounteigenaar.
  • Je hebt je kanaal afgemeld voor kanaalrechten in YouTube Studio. Dit is van toepassing als je kanaal een merkaccount gebruikte en overgezet is naar rechten.
    • Als je je kanaal wilt afmelden, ga je in YouTube Studio naar Instellingen en dan Rechten en selecteer je Afmelden voor rechten in YouTube.
  • Je hebt geen andere gebruikers toegang gegeven tot je kanaal met kanaalrechten.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik op je profielfoto.
  3. Wissel van account als dat nodig is en kies het Google-account dat gekoppeld is aan het kanaal dat je wilt verplaatsen.

Waarschuwing:

Je kunt per ongeluk het verkeerde kanaal verwijderen. Deze fout kun je voorkomen door te checken of je ingelogd bent op het Google-account dat gekoppeld is aan het kanaal dat je wilt verplaatsen.

Kanaal A is bijvoorbeeld je oude kanaal. Kanaal B is het kanaal waarnaar je je kanaal overzet. Je moet inloggen bij het account voor kanaal A.

4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op Geavanceerde instellingen.
  6. Klik op Kanaal verplaatsen naar een merkaccount.
  7. Kies in de lijst op het scherm het account waarnaar je het kanaal wilt verplaatsen. Als je geen lijst met accounts hebt, kun je het probleem oplossen met de bovenstaande stappen.
  8. Als het gekozen account al aan een YouTube-kanaal is gekoppeld, klik je op Vervangen en kies je daarna Kanaal verwijderen in het pop-upvak.
    • Belangrijk: Hiermee verwijder je het kanaal dat al aan dat account gekoppeld was. Alle bijbehorende content van dat kanaal wordt permanent verwijderd, inclusief alle video's, reacties, berichten, playlists en geschiedenis.
  9. Check je nieuwe kanaalnaam en klik op Kanaal verplaatsen.