Skuif jou YouTube-kanaal van een handelsmerkrekening na ’n ander

Voordat jy begin:

’n YouTube-kanaal word outomaties aan ’n rekening gekoppel. Daar is twee verskillende tipes rekeninge:

Google-rekening Jy het ’n Google-rekening nodig om by YouTube aan te meld. Jou kanaalnaam is outomaties dieselfde as die een op jou Google-rekening.
Handelsmerkrekening

’n Handelsmerkrekening is ’n rekening wat spesifiek vir jou handelsmerk is. Hierdie rekening verskil van jou persoonlike Google-rekening. As ’n kanaal aan ’n handelsmerkrekening gekoppel is, kan meer as een Google-rekening dit bestuur.

Vind uit hoe om ’n handelsmerkrekening te skep:

1. Kyk eers of jy reeds ’n handelsmerkrekening het.
  2. Meld aan by YouTube.
  3. Gaan na jou kanaallys.
  4. Klik op Skep ’n kanaal.
  5. Vul die besonderhede in om die handelsmerkrekening ’n naam te gee en jou rekening te verifieer.
  6. Klik Skep.

Risiko’s van kanaaloordrag

Jy kan jou kanaal en sy video’s van een handelsmerkrekening na ’n ander skuif, solank hulle met dieselfde Google-rekening geassosieer word. Hierdie proses staan bekend as ’n kanaaloordrag.

Dit is jou verantwoordelikheid om sensitiewe rekeningaanmeldinligting te beskerm en om proaktief ’n plan te maak om toegang tot jou rekening te behou voordat daar enige probleme opduik. Volg hierdie wenke vir rekeningterugstelling om jou rekening terug te stel.

Die skuif van jou handelsmerkrekening na ’n ander handelsmerkrekening is ’n proses wat jy self kan voltooi, maar dit moet net indien nodig gedoen word. As ’n oordrag verkeerd gedoen word, kan jy dalk die verkeerde kanaal uitvee.

Wat jy sal verloor as jy ’n handelsmerkrekening oordra:

Rekening Verlore inhoud
Handelsmerkrekening A: Geassosieer met kanaal wat oorgedra word
Handelsmerkrekening B: Geassosieer met kanaal wat vervang word (uitgevee met oordrag van handelsmerkrekening A)
  • Video’s
  • Boodskappe
  • Snitlyste
  • Kanaalgeskiedenis
  • Verifikasiekenteken

Skuif jou kanaal van een handelsmerkrekening na ’n ander handelsmerkrekening:

Let daarop dat as jou rekening ’n rekening onder toesigis, sal jy nie jou kanaal kan skuif nie. ’n Skoolrekening kan die opsie hê om hul kanaal op grond van die geskiktheid vir kanaaloordrag oor te dra.

Voordat jy begin, moet jy verifieer dat:

• Jou Google-rekening die primêre rekeningeienaar is.
  • Jy het jou kanaal onttrek aan kanaaltoestemmings in YouTube Studio. Dit sal geld as jou kanaal ’n handelsmerkrekening gebruik het en na toestemmings geskuif is.
    • Om te onttrek, moet jy “Onttrek aan toestemmings in YouTube Studio” onder YouTube Studio se instellingtoestemmings en dankies.
  • Jy het nie vir ander gebruikers toegang gegee tot jou kanaal met kanaaltoestemmings nie.

1. Meld aan by YouTube.
  2. Klik jou profielfoto.
  3. Indien nodig, skakel oor na die Google-rekening wat geassosieer word met die kanaal wat jy wil skuif.

Waarskuwing:

Jy kan per ongeluk die verkeerde kanaal uitvee. Om hierdie fout te vermy, moet jy seker maak dat jy in die Google-rekening is wat geassosieer word met die kanaal wat jy wil skuif.

Kanaal A is byvoorbeeld jou ou kanaal. Kanaal B is die een waarheen jy oordra. Jy moet by die rekening vir Kanaal A aanmeld.

4. Klik Instellings.
  5. Klik Gevorderde instellings.
  6. Klik Skuif kanaal na ’n handelsmerkrekening.
  7. Kies die rekening waarna jy wil skuif vanuit die lys op jou skerm. As jy nie ’n lys rekeninge het nie, kan jy deur die boonste stappe foutspoor.
  8. As die rekening wat jy kies reeds met ’n YouTube-kanaal geassosieer word, klik op Vervang en kies Vee kanaal uit in die blokkie wat opspring.
    • Belangrik: As jy dit doen, sal dit die kanaal wat reeds met daardie rekening geassosieer word, uitvee. Enige inhoud wat met hierdie kanaal geassosieer word, sal permanent uitgevee word, insluitende video's, opmerkings, boodskappe, snitlyste en geskiedenis.
  9. Kyk hoe jou kanaalnaam sal verskyn nadat dit geskuif het en klik dan op Skuif kanaal.