Verificatiebadges op kanalen

Als je het verificatievinkje of naast de naam van een YouTube-kanaal ziet, heeft YouTube dat kanaal geverifieerd.

Kanaalverificatie aanvragen

Je kunt kanaalverificatie aanvragen als je 100.000 abonnees hebt. Zo te zien komt je kanaal nog niet in aanmerking.

Controleer of je ingelogd bent met het e-mailadres voor het kanaal dat in aanmerking komt. Klik rechtsboven op je profielfoto en kies het juiste account.

Klik rechtsboven op Inloggen om te controleren of je kanaalverificatie kunt aanvragen.

We verifiëren geen kanalen die de identiteit van een andere creator of een ander merk nabootsen. Als we vaststellen dat een kanaal met opzet de identiteit van iemand anders nabootst, kunnen we verdere stappen ondernemen.

Over geverifieerde kanalen

Een geverifieerd kanaal is het officiële YouTube-kanaal van een creator, artiest, bedrijf of publiek figuur. Dankzij deze verificatie zijn officiële kanalen makkelijker te onderscheiden van andere kanalen met een vergelijkbare naam op YouTube.

Denk aan het volgende...

• Geverifieerde kanalen hebben geen toegang tot extra functies op YouTube. Verificatie houdt ook geen award, mijlpaal of aanbeveling van YouTube in. Bekijk voor meer informatie over awards het Creator Awards-programma van YouTube.
  • Als je kanaal geverifieerd is, blijft het geverifieerd zolang je de naam van het kanaal niet verandert. Als je de naam van je kanaal verandert, is het kanaal met de nieuwe naam niet meer geverifieerd en moet je een nieuwe aanvraag doen.
  • Als je de gebruikersnaam van je kanaal aanpast, wordt je verificatiebadge niet verwijderd.
  • YouTube behoudt zich het recht voor om de verificatie in te trekken of kanalen te beëindigen als ze onze Communityrichtlijnen of de Servicevoorwaarden van YouTube schenden.
  • De procedure voor verificatie is in de loop van de tijd veranderd. Daarom kunnen allerlei typen kanalen geverifieerd zijn op YouTube.

Geschiktheid voor kanaalverificatie

Je kunt alleen verificatie aanvragen als je kanaal minimaal 100.000 abonnees heeft.

Na je aanvraag beoordelen we je kanaal. We verifiëren je kanaal als het aan de volgende criteria voldoet:

• Het is authentiek: Je kanaal moet daadwerkelijk de creator, het merk of de entiteit vertegenwoordigen. We kijken naar allerlei andere factoren om je identiteit te verifiëren, bijvoorbeeld hoelang je kanaal al bestaat. Ook kunnen we om aanvullende informatie of documentatie vragen.
  • Alles moet aanwezig zijn: Je kanaal moet openbaar zijn en moet een kanaalbanner, beschrijving en profielfoto hebben. Het kanaal moet ook content hebben en actief zijn op YouTube.

Soms kan YouTube ook proactief kanalen verifiëren die minder dan 100.000 abonnees hebben en bekend zijn buiten YouTube.

Je kanaal onderscheiden zonder verificatie

Als je kanaal niet geverifieerd is, kun je het op andere manieren toch onderscheiden van vergelijkbare kanalen:

• Gebruik een unieke kanaalnaam of gebruikersnaam die aangeeft wie je bent en wat voor soort content je publiceert.
  • Gebruik een afbeelding van hoge kwaliteit voor je profielfoto, zodat je kanaal er professioneel uitziet in de zoekresultaten.
  • Pas de indeling en branding van je kanaal aan zodat de homepage van je kanaal helemaal bij je past.
Als iemand jouw identiteit of die van je kanaal nabootst, kun je dat aan ons melden.