Opprett og administrer spillelister

En spilleliste er en samling med videoer. Hvem som helst kan opprette spillelister og dele dem, og det er også mulig å la venner legge til videoer i spillelisten din.

Gå til Du-fanen for å se alle spillelistene dine. Du kan også administrere spillelistene dine i YouTube Studio.

Hvis en video eller kanal er merket som «laget for barn», kan du ikke legge til videoen i en spilleliste fra video- eller kanalsiden. Du kan fortsatt legge til innhold fra søkeresultater i spillelister.

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Du finner spillelistene dine ved å gå til oversikten og klikke på Du.

Create and manage a YouTube playlist on your desktop

Opprett en spilleliste fra en video eller Shorts-video

Slik oppretter du en spilleliste fra en video:

1. Gå til videosiden for en video du vil ha med i spillelisten.
  2. Klikk på Mer og deretter Lagre og deretter Opprett ny spilleliste og deretter Gi spillelisten et navn.
  3. Bruk boksen til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten. Hvis du gjør spillelisten privat, er det bare du som kan se den.
  4. Klikk på Opprett.

Slik oppretter du en spilleliste fra en Shorts-video:

1. Gå til videosiden for en Shorts-video du vil ha med i spillelisten.
  2. Klikk på Mer »og deretter Lagre og deretter Opprett ny spilleliste og deretter Gi spillelisten et navn.
  3. Bruk boksen til å velge en tilgangsinnstilling for spillelisten. Hvis du gjør spillelisten privat, er det bare du som kan se den.
  4. Klikk på Opprett.

Administrer spillelister

Lagre innhold i spillelister

1. Gå til videosiden for en video eller Shorts-video du vil ha med i spillelisten.
  2. Klikk på Mer og deretter Lagre og deretter Velg en spilleliste, for eksempel Se senere eller en spilleliste du allerede har opprettet.
  3. Det vises en forgrunnsmelding nederst på skjermen med bekreftelse om hvilken spilleliste videoen ble lagt til i.

Rediger spillelister

1.  Velg spillelisten du vil redigere, i oversikten.
  2. Klikk på Rediger ved siden av delen du vil endre.

Filtrer spillelister etter videotype

1. Velg spillelisten du vil endre, i oversikten.
  2. Velg brikken med innholdstypen du vil se i spillelisten:
    1. Alle: Her vises alt innholdet som er lagret i spillelisten.
    2. Shorts-videoer: Her vises Shorts-videoene som er lagret i spillelisten. Denne funksjonen er bare tilgjengelig på datamaskiner.
    3. Videoer: Her vises de lange videoene som er lagret i spillelisten.

Endre rekkefølgen i spillelister

• Slik endrer du rekkefølgen på videoer: Åpne spillelisten og deretter Dra videoer opp eller ned i spillelisten.
  • For å endre rekkefølgen midlertidig: I spillelistepanelet på videosiden kan du dra videoer opp eller ned.

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for spillelister som bare inneholder YouTube Shorts-videoer.

Slett spillelister

1. Gå til en av spillelistene dine.
  2. Klikk på Mer ».
  3. Velg Slett spillelisten .
  4. Velg Slett for å bekrefte at du vil slette spillelisten.
Merk: Den gamle spillelisten din kan fortsatt vises i seerloggene til seerne.

Når du har slettet en spilleliste, er ikke nettadressen til og tittelen på spillelisten lenger synlig eller søkbar i YouTube Analytics. Data knyttet til spillelisten, for eksempel seertid, er fortsatt med i de generelle rapportene, men blir ikke tilskrevet den slettede spillelisten.