Je kanaalpictogram beheren

Je kanaalpictogram wordt in je bannerafbeelding weergegeven. Andere gebruikers zien dit pictogram bij je video's en kanaal op de weergavepagina's van YouTube.

De standaardafbeelding voor je kanaal is de afbeelding die is gekoppeld aan je Google-account. Je ziet deze afbeelding in de rechterbovenhoek van de pagina wanneer je bent ingelogd bij YouTube en andere Google-services. Je kunt deze afbeelding wijzigen via de instellingen van je Google-account.

Specificaties voor het kanaalpictogram

Volg deze richtlijnen bij het maken van een nieuw kanaalpictogram. Upload geen afbeeldingen van beroemdheden, naaktfoto's, kunstwerken of auteursrechtelijk beschermd materiaal, aangezien je hiermee onze communityrichtlijnen schendt.

• JPG, GIF, BMP of PNG (geen GIF's met animatie)
  • Afbeelding van 800 x 800 pixels (aanbevolen)
  • Vierkante of ronde afbeelding die wordt weergegeven als 98 x 98 pixels

Kanaalpictogram bewerken en wijzigen

Je kunt een nieuwe afbeelding uploaden, een stilstaand beeld uit een van je geüploade video's kiezen of je standaardafbeelding gebruiken.

Opmerking: Je kunt je kanaalpictogram of bannerafbeelding niet meer bewerken op mobiele apparaten. Gebruik een desktop om de instructies hieronder te volgen.

Huidige desktopversie

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer Mijn kanaal onder je profielfoto in de rechterbovenhoek.
  3. Plaats de muisaanwijzer op je huidige kanaalpictogram, links boven in je bannerafbeelding.
  4. Klik op het bewerkingspictogram .
  5. Klik op Bewerken en volg de instructies op het scherm om een nieuwe afbeelding te selecteren.

Oude desktopversie

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer aan de linkerkant Mijn kanaal.
  3. Plaats de muisaanwijzer op je huidige kanaalpictogram, links bovenin je bannerafbeelding.
  4. Klik op het bewerkingspictogram .
  5. Klik op Bewerken en volg de instructies op het scherm om een nieuwe afbeelding te selecteren.

Weergave van het kanaalpictogram op verschillende apparaten

Computer

Het kanaalpictogram wordt weergegeven als een vierkante afbeelding in de linkerbovenhoek van de bannerafbeelding.

Mobiele apparaten

De weergave van het kanaalpictogram kan per apparaat verschillen.

Het kanaalpictogram kan worden weergegeven als een ronde afbeelding in de benedenhoek van de bannerafbeelding.

Het kan ook worden weergegeven als een vierkante afbeelding onder de bannerafbeelding.

In de Creator Academy vind je meer informatie over de mogelijkheden om je merk te laten zien.