Administrer merkevarebygging for kanalen

Etabler kanalens merkevareidentitet ved å oppdatere profilbildet, kanalbanneret og videovannmerket ditt.

Bytt profilbildet ditt

Profilbildet ditt er synlig for seerne på videoene dine og kanalen din på YouTube. Hvis du endrer profilbildet ditt, endres bildet for Google-kontoen din og alle andre Google-tjenester.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Merkevarebygging.
  3. Klikk på Last opp, og velg et bilde. Juster størrelsen på bildet, og klikk deretter på FERDIG.
  4. Klikk på PUBLISER. Det kan ta noen minutter før profilbildet er oppdatert på hele YouTube-plattformen.

Retningslinjer for profilbilder

Alle profilbilder må være i tråd med retningslinjene for brukere, og må oppfylle følgende kriterier:

• Bruk en fil i formatet JPG, GIF, BMP eller PNG (animerte GIF-filer er ikke tillatt).
  • Bruk et bilde på 800 x 800 piksler (anbefalt).
  • Bruk et firkantet eller rundt bilde som ser bra ut i størrelsen 98 x 98 piksler.

Endre bannerbildet ditt

Bannerbildet ditt vises som bakgrunn øverst på YouTube-siden din.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Merkevarebygging.
  3. Klikk på Last opp, og velg et bilde. For å gjøre endringer, velg en forhåndsvisning, endre beskjæringen, og klikk deretter på FERDIG.
  4. Klikk på PUBLISER.

Merk: Bannerbilder ser annerledes ut på mobil, TV-skjermer og datamaskiner – og større bilder kan bli beskåret.

Retningslinjer for bannerbilder

Alle bannerbilder må oppfylle følgende kriterier:

• Minimumsstørrelse for opplasting: 2048 x 1152 piksler med et høyde/bredde-forhold på 16:9.
  • Ved bruk av minimumsstørrelsen må tekst og logoer plasseres innenfor følgende område: 1235 x 338 piksler. Større bilder kan bli beskåret i visse visninger og på visse enheter.
  • Filstørrelse: 6 MB eller mindre.

Slik endrer du størrelsen på bilder

Du kan bruke et bilderedigeringsprogram på datamaskinen din eller på internett til å endre størrelsen på bildene dine. Du kan for eksempel bruke Forhåndsvisning på Apple-datamaskiner eller Microsoft Bilder i Windows.

Legg til vannmerket ditt i videoer

Du kan oppmuntre seerne til å abonnere på kanalen din ved å legge til et vannmerke i videoene dine. Hvis du legger til et vannmerke, kan seerne abonnere på kanalen din direkte fra videoen når de bruker YouTube på en datamaskin.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Tilpasning på menyen til venstre og så Merkevarebygging.
  3. Klikk på LAST OPP, og velg et bilde. Juster størrelsen på bildet, og klikk deretter på FERDIG.
  4. Velg ønsket visningstidspunkt:
    • Slutten av videoen: Vannmerket vises i løpet av de siste 15 sekundene av videoen.
    • Egendefinert starttid: Vannmerket vises på det tidspunktet du velger.
    • Hele videoen: Vannmerket vises gjennom hele videoen.
  5. Klikk på PUBLISER.

Merk: Du kan ikke bruke vannmerker i videoer klassifisert som laget for barn. Hvis du har lagt til et vannmerke i videoen tidligere, men nå har klassifisert den som laget for barn, ser ikke seerne vannmerket.

Retningslinjer for videovannmerke

Alle videovannmerker må oppfylle følgende kriterier:

• Minste tillatte størrelse er 150 x 150 piksler.
  • Kvadratiske bilder skal ikke være over 1 MB.

Tilgjengelighet

Vannmerket til kanalen er tilgjengelig i liggende format på datamaskiner og mobilenheter (vannmerket er ikke klikkbart på mobilenheter). Vannmerket til kanalen vises ikke på tilpassede YouTube-avspillere uten Chrome eller Adobe Flash.

Beregninger for videovannmerker

Du finner beregninger i rapporten om abonnementskilder i YouTube Analytics.