Een bannerafbeelding maken of bewerken

Een bannerafbeelding wordt boven aan je YouTube-pagina weergegeven. Je kunt hiermee de identiteit van je kanaal benadrukken en je pagina een unieke look geven.

Gebruik de richtlijnen en voorbeelden hieronder om je eigen ontwerp te maken. Vergeet niet dat een bannerafbeelding er op computers, mobiele apparaten en tv's verschillend uitziet. Bekijk hoe bannerafbeeldingen op verschillende apparaten worden weergegeven.

Opmerking: Je kunt je kanaalpictogram of bannerafbeelding niet meer bewerken op mobiele apparaten. Gebruik een desktop om de instructies hieronder te volgen.

Een bannerafbeelding toevoegen of wijzigen

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek het menupictogram Mijn kanaal.
    • Nieuwe bannerafbeelding: Klik boven aan het scherm op Bannerafbeelding toevoegen.
    • Bestaande bannerafbeelding: Plaats je muisaanwijzer op de bestaande banner en klik op het bewerkingspictogram  en dan Bannerafbeelding bewerken.
  3. Upload een afbeelding of foto van je computer of uit je opgeslagen foto's. Je kunt ook op het tabblad Galerij klikken en een afbeelding kiezen uit je YouTube-fotobibliotheek.
  4. Je krijgt in een voorbeeld te zien hoe de bannerafbeelding op verschillende apparaten wordt weergegeven. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer je Foto bijsnijden.
  5. Klik op Selecteren.

Tips en richtlijnen voor afbeeldingen

Afbeeldingen gebruiken voor bannerafbeeldingen

Opgeslagen afbeeldingen gebruiken

• Upload een afbeelding of foto: gebruik een afbeelding die is opgeslagen op je computer, op je mobiele apparaat of in Google Foto's.
  • Gebruik de YouTube-fotobibliotheek: selecteer het tabblad Galerij wanneer je wordt gevraagd een afbeelding te uploaden (alleen op een computer).

Richtlijnen voor afbeeldingsformaten en -bestanden

Een bannerafbeelding ziet er verschillend uit op computers, mobiele apparaten en tv's. Voor het beste resultaat op alle apparaten raden we aan één afbeelding van 2560 x 1440 pixels te uploaden.

• Minimale afmetingen voor upload: 2048 x 1152 pixels.
  • Minimale veilige ruimte voor tekst en logo's: 1546 x 423 pixels. Grotere afbeeldingen worden mogelijk bijgesneden in bepaalde weergaven of op bepaalde apparaten.
  • Maximale breedte: 2560 x 423 pixels. Bij deze breedte is de veilige ruimte altijd zichtbaar, ongeacht de schermgrootte. De ruimten aan beide zijden van de bannerafbeelding zijn zichtbaar of worden bijgesneden, afhankelijk van het browserformaat.
  • Bestandsgrootte: 6 MB of kleiner.

Als je niet zeker bent over de breedte en hoogte van een afbeelding, download je onze Channel Art Templates om te zien hoe afbeeldingen op verschillende apparaten worden weergegeven.

Het formaat van afbeeldingen wijzigen

Je kunt het formaat van afbeeldingen wijzigen met een beeldbewerkingsprogramma op je computer of een online tool. Gebruik bijvoorbeeld Voorvertoning op een Apple-computer of Microsoft Foto's op Windows.

Links naar social media aan een banner toevoegen

Je kunt links naar je social media-sites aan je kanaalbanner toevoegen.

1. Ga op een computer naar je kanaal en klik op het tabblad Over. Als je het nieuwe ontwerp van YouTube gebruikt, klik je op Kanaal aanpassen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Links en klik vervolgens op het bewerkingspictogram .
  3. Klik op de knop +Toevoegen
  4. Voer de titel en de URL in van de site waarnaar je wilt linken. Je kunt maximaal vijf links toevoegen.
  5. Klik op Gereed

Links die je hier opgeeft, worden net onder je beschrijving weergegeven, samen met het pictogram van het bijbehorende social media-netwerk.