Een bannerafbeelding maken of bewerken

Opmerking: Je kunt je kanaalpictogram of bannerafbeelding niet meer bewerken op mobiele apparaten. Gebruik een computer om de onderstaande instructies te volgen.

Je bannerafbeelding wordt weergegeven als achtergrond of banner bovenaan je YouTube-pagina. Je kunt hiermee de identiteit van je kanaal benadrukken en je pagina een unieke look geven.

Gebruik de richtlijnen en voorbeelden hieronder om je eigen ontwerp te maken. Een bannerafbeelding ziet er verschillend uit op computers, mobiele apparaten en tv's. Grotere afbeeldingen kunnen worden bijgesneden. Voor het beste resultaat op alle apparaten raden we aan één afbeelding van 2560 x 1440 pixels te uploaden. Bekijk hoe bannerafbeeldingen op verschillende apparaten worden weergegeven.

Een bannerafbeelding toevoegen of wijzigen

1. Log in op youtube.com.
  2. Selecteer je profielfoto  en dan Je kanaal.
  3. Selecteer Kanaal aanpassen.
    • Nieuwe bannerafbeelding: Klik bovenaan het scherm op Bannerafbeelding toevoegen om een nieuwe bannerafbeelding toe te voegen.
    • Bestaande bannerafbeelding: Plaats je muisaanwijzer op de bestaande bannerafbeelding en klik op Bewerken  en dan Bannerafbeelding bewerken om je bestaande bannerafbeelding te vervangen.
  4. Upload een afbeelding of foto van je computer of uit je opgeslagen foto's. Je kunt ook op het tabblad Galerij klikken en een afbeelding kiezen uit je YouTube-fotobibliotheek.
  5. Je krijgt in een voorbeeld te zien hoe de bannerafbeelding op verschillende apparaten wordt weergegeven. Als je wijzigingen wilt aanbrengen, selecteer je Foto bijsnijden.
  6. Klik op Selecteren.

Bekijken hoe je een bannerafbeelding wijzigt

Je kunt ook deze video bekijken om te zien hoe je een achtergrond aan je kanaalpagina toevoegt of hoe je deze wijzigt.

Bannerafbeeldingen op je computer maken, vinden en wijzigen

Richtlijnen voor templates en afmetingen van YouTube-banners

Richtlijnen voor afbeeldingsformaten en -bestanden

• Minimale afmetingen voor upload: 2048 x 1152 pixels met een beeldverhouding van 16:9.
  • Minimale afmetingen van veilige ruimte voor tekst en logo's: 1235 x 338 pixels. Grotere afbeeldingen worden mogelijk bijgesneden in bepaalde weergaven of op bepaalde apparaten.
  • Bestandsgrootte: 6 MB of kleiner.

Het formaat van afbeeldingen wijzigen

Je kunt het formaat van afbeeldingen wijzigen met een beeldbewerkingsprogramma op je computer of een online tool. Gebruik bijvoorbeeld Voorvertoning op een Apple-computer of Microsoft Foto's op Windows.

Links naar social media aan een banner toevoegen

Je kunt links naar je socialmedia-sites aan je kanaalbanner toevoegen.

1. Ga op een computer naar je kanaal en klik op het tabblad Over. Als je het nieuwe ontwerp van YouTube gebruikt, klik je op Kanaal aanpassen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Links en klik vervolgens op Bewerken .
  3. Klik op de knop +Toevoegen
  4. Voer de titel en de URL in van de site waarnaar je wilt linken. Je kunt maximaal vijf links toevoegen.
  5. Klik op Gereed

Links die je hier opgeeft, worden net onder je beschrijving weergegeven, samen met het pictogram van het bijbehorende socialmedia-netwerk.

Kijken hoe een bannerafbeelding er op verschillende apparaten uitziet

De weergave van je bannerafbeelding verschilt per apparaat. Terwijl je de bannerafbeelding ontwerpt, kun je zien hoe deze op verschillende apparaten wordt geladen. Houd er rekening mee dat de verhoudingen van de site worden aangepast waardoor meer of minder van je bannerafbeelding wordt weergegeven, afhankelijk van het browservenster en apparaat.

Tv-scherm

Op tv-schermen wordt de hele afbeelding als bannerafbeelding op de achtergrond weergegeven en is de beeldverhouding 6:1. Op tv's met 1080p is het scherm 1764 x 288 en op tv's met 720p is het scherm 1176 x 192.

Computer

Minimale breedte op een computerscherm:

Maximale breedte op een computerscherm:

Mobiele apparaten

De veilige ruimte wordt aangepast aan de breedte van het telefoonscherm. De breedte verschilt per apparaat.

Tips voor de branding van je YouTube-kanaal vind je in de Creator Academy.