Opprett en direktesending via en enkoder

Du kan strømme innhold på YouTube på tre måter: via nettkamera, mobilenhet eller enkoder (strømmeprogramvare eller maskinvareenkoder). Hvis du bruker enkoder, kan du

• dele skjermen din eller sende direkte mens du spiller
  • bruke ekstern maskinvare for lyd og video
  • administrere en kompleks produksjon (f.eks. ved å bruke flere kameraer og mikrofoner)

Følg trinnene nedenfor for å komme i gang med den første direktesendingen din.
Introducing Live Control Room - for Live Streaming

1. Slå på direktesendinger

Første gang du slår på funksjonen for direktesendinger, kan det ta opptil 24 timer før du kan sende direkte. Når funksjonen først er aktiv, kan du sende direkte umiddelbart. Finn ut hvordan du slår på direktesendingsfunksjonen.

2. Installer en enkoder

Med en enkoder konverteres innholdet ditt til et digitalt format som kan strømmes på YouTube. En enkoder kan enten være programvare du kjører på datamaskinen, eller frittstående maskinvare.

Nedenfor ser du en liste over enkodere med YouTube-godkjenning av direktesendinger. Ingen av disse produktene er laget av YouTube. Vurder produktene, og velg det som passer best for deg eller virksomheten din.

Programvareenkodere

Open Broadcaster Software

Dette er et gratisprogram med åpen kildekode for videoopptak og direktesendinger.

Stage Ten

Alle fordelene ved et produksjonsstudio og kontrollrom for direktesendinger samlet i et enkelt nettprogram – utviklet for å gjøre det enklere å kringkaste sosialt innhold og hjelpe deg med å gjøre YouTube-siden din om til en sosial TV-kanal.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS er den ledende kringkastingsprogramvaren for strømmere. Den er gratis, har åpen kildekode og er fullspekket med kraftige funksjoner du kan bruke til å skape vekst, engasjement og fortjeneste.

XSplit Broadcaster
Windows (gratisversjon tilgjengelig!)

Banebrytende mikseprogram for lyd og video som kan brukes til å lage profesjonelle direktesendinger og videoopptak.

XSplit Gamecaster
Windows (gratisversjon tilgjengelig!)

Den enkleste måten å direktesende og spille inn de beste gamingøyeblikkene dine på. Et tastetrykk er alt som skal til for å dele mens du spiller.

Wirecast
Windows, Mac

Prisbelønt, brukervennlig programvare for direktesendinger og produksjon. Med ett klikk kan du legge til kameraer, skjermdumper fra direktesendinger, titler, grafikk med mer. Klikk og dra for å endre plassering og størrelse. Send direkte på YouTube eller en valgfri RTMP-destinasjon. Programvaren fungerer sammen med YouTube-API-er, slik at du kan administrere, opprette og planlegge direktesendinger eller sende direkte fra kanalen din uten å gå ut av appen.

Maskinvareenkodere

AirServer
Windows, Mac

Speil mobilenheten eller datamaskinen din på YouTube.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Spill inn og send direkte mens du spiller på Xbox, PlayStation eller Wii U.

Epiphan Webcaster X2
Alle HDMI-enheter

Med denne kompakte maskinvareenkoderen kan du lage profesjonelle direktesendinger med HDMI-enheter som blant annet kameraer, miksere og konsoller. Koble til USB-kameraet ditt for å kunne veksle mellom kameraer og bruke bilde-i-bilde-oppsett.

LiveU Solo

En videoenkoderenhet du kan bruke til å sende direkte – trådløst og med bare ett trykk.

SlingStudio

Markedets første bærbare, trådløse kringkastingsplattform for flere kameraer. Overvåk, spill inn, veksle mellom kameraer, rediger og send direkte på YouTube – trådløst og i HD-kvalitet.

Teradek VidiU Pro

Send direkte i kringkastingskvalitet fra alle HDMI-kameraer, -svitsjer eller -videokilder uansett hvor du er.

Mobilenkodere

AirServer
Windows, Mac

Speil mobilenheten din på YouTube.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Programvaren er laget med OBS og inneholder Streamlabs-varsler, -moduler, -tips og -masker samt tusenvis av gratis temaer og overlegg.

Wirecast Go
iOS

Kan lastes ned gratis fra iOS-appbutikken. Lag profesjonelle direktesendinger på iPhone, og strøm til YouTube. Du kan blant annet bytte kameravinkel og legge til bilder og grafikk på opptil tre lag om gangen, slik at du får en solid mobilproduksjon. Du kan samhandle med publikum og lese YouTube-kommentarer og chatte i sanntid. Planlegg, opprett og administrer YouTube Live-sendingene dine direkte i appen. Oppgrader fra gratisversjonen for å kunne strømme til alle RTMP-destinasjoner.

3. Koble til maskinvaren din

Hvis du bruker tilleggsmaskinvare, som nettkamera, mikrofon eller hodetelefoner, kobler du dem til og sørger for at de er konfigurert i enkoderen din.

Avhengig av sendingen din kan det hende du også kan bruke andre typer maskinvare. Her følger noen vanlige eksempler:

Direktesendinger for gaming og enkel moro
Mange strømmere bruker ekstern mikrofon, nettkamera og hodetelefoner. Gamere kan også bruke andre verktøy, som grønnskjerm.

Profesjonelle direktesendinger
Avanserte strømmeoppsett kan bestå av flere mikrofoner og kameraer, miksere og maskinvarenkodere.

4. Koble til enkoderen, og start direktesendingen

For å starte sendingen må du oppgi nettadressen for YouTube Live-tjeneren og strømnøkkelen i enkoderen. Hvis du har video- eller lydmaskinvare, må du konfigurere maskinvaren med enkoderen din, altså strømmeprogramvaren.

Start direktesendingen nå

Opprett først direktesendingen:

1. Gå til YouTube Studio.
  2. Klikk på Send direkte  øverst til høyre for å åpne kontrollrommet for direktesendinger.
  3. Klikk på Send direkte-fanen.
  4. Hvis dette er den første direktesendingen din: Endre strømmen, og klikk på Opprett direktesending.
    Hvis du har sendt direkte tidligere: De tidligere strøminnstillingene dine blir lastet inn. Dette omfatter strømnøkkelen din, noe som betyr at du ikke trenger å oppdatere enkoderen din.
  5. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penger på direktesendingen din. Finn ut mer.

Koble direktesendingen til enkoderen, slik at du kan sende direkte:

1. Velg alternativet for å strømme til YouTube i strømmeinnstillingene for enkoderen, hvis det vises. Hvis ikke kopierer du nettadressen for sendingen fra YouTube og limer den inn i innstillingene for enkoderens strømmetjener. Dette kan være en RTMP-tjener.
  2. Kopiér strømnøkkelen fra YouTube, og lim den inn i feltet for strømnøkler i strømmeinnstillingene for enkoderen.
  3. Konfigurer enkoderen, og start deretter sendingen via enkoderen. Det opprettes nå en videoside for strømmen, og du sender direkte på YouTube. Det blir sendt ut varsler, og sendingen vises i abonnentsfeedene.
  4. Hvis du vil avslutte sendingen, må du slutte å sende innhold fra enkoderen. Alle sendinger på under tolv timer arkiveres automatisk. På Direkte-fanen på kontrollpanelet i YouTube Studio finner du tidligere, pågående og kommende sendinger. Finn ut mer.

Planlegg direktesendinger

Hvis du planlegger en fremtidig direktesending, kan du markedsføre direktesendingen. Seere kan bli minnet på kommende sendinger, og du kan dele nettadressen i sosiale medier med mer.

Planlegg sendinger

1. Gå til YouTube Studio.
  2. Klikk på Send direkte  øverst til høyre for å åpne kontrollrommet for direktesendinger.
  3. Klikk på Administrer-fanen.
  4. Klikk på Planlegg sending.
  5. Du kan gjenbruke innstillingene fra en tidligere sending ved å klikke på Bruk innstillingene på nytt, eller du kan opprette en ny sending ved å klikke på Opprett ny
  6. Hvis du er med i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penger på direktesendingen din. Finn ut mer.

På tide å starte sendingen

Nå er det bare å koble strømmen til enkoderen og starte direktesendingen.

1. Velg alternativet for å strømme til YouTube i strømmeinnstillingene for enkoderen, hvis det vises. Hvis ikke kopierer du nettadressen for sendingen fra YouTube og limer den inn i innstillingene for enkoderens strømmetjener. Dette kan være en RTMP-tjener.
  2. Kopiér strømnøkkelen fra YouTube, og lim den inn i feltet for strømnøkler i strømmeinnstillingene for enkoderen.
  3. Konfigurer enkoderen, og start direktesendingen.
  4. Vent til du ser forhåndsvisningen av direktesendingen i kontrollrommet, og klikk deretter på Send direkte.
  5. Klikk på «Avslutt sendingen» hvis du vil avslutte sendingen. Du må også slutte å sende innhold fra enkoderen. Alle sendinger på under tolv timer arkiveres automatisk. På Direkte-fanen på kontrollpanelet i YouTube Studio finner du tidligere, pågående og kommende sendinger. Finn ut mer.

Slik bruker du Strøm nå og direktesendinger

1. Kopiér inngangspunktene for YouTube fra Overføringsinnstillinger, og lim dem inn i enkoderinnstillingene.
    • Strømnavn – dette navnet identifiserer sendingen din på YouTube-tjenerne.
    • Primær tjenernettadresse – dette er hovedtjeneren som sendingen din overføres til YouTube fra.
    • Nettadresse til sikkerhetskopitjener – dette er sikkerhetskopitjeneren som sendingen din overføres til YouTube fra.
    • Det er anbefalt, men ikke obligatorisk, å strømme til sikkerhetskopitjeneren når du skal sende direkte. Merk at dette krever dobbelt så mye utgående båndbredde (fordi du sender ut en redundant simultanstrøm). Sørg derfor for at internettlinjen din er god nok. Ideelt sett skal sikkerhetskopistrømmen være på en fullstendig redundant fysisk enkoder.
  2. Konfigurer enkoderen din med de anbefalte enkoderinnstillingene for YouTube.
  3. Konfigurer lyd- og videokildene dine.
  4. Start enkoderen. Gjelder Strøm nå: Sendingen starter automatisk når du starter strømmen via enkoderen (altså stopper den også når du stopper enkoderen).
  5. Hvis du bruker en planlagt sending, må du også huske å starte sendingen på YouTube også.