Livestriimin luominen enkooderilla

YouTubessa voi striimata kolmella eri tavalla: verkkokameralla, mobiililaitteella tai enkooderilla (striimaussovellus tai muu laite). Enkooderin avulla voit

• jakaa näyttösi tai lähettää pelikuvaa
  • käyttää ulkoisia audio- ja videolaitteita
  • hyödyntää monipuolista tuotantoa, kuten useita kameroita ja mikrofoneja.

Seuraavilla vaiheilla pääset alkuun livestriimaamisessa.

1. Laita livestriimaus päälle

Livestriimauksen ensimmäisessä käyttöönotossa voi kestää 24 tuntia. Kun livestriimaus on käytössä, voit aloittaa heti. Katso lisätietoja livestriimauksen käyttöönotosta.

2. Asenna enkooderi

Enkooderi muuntaa videon digitaaliseen muotoon YouTube-striimausta varten. Enkooderi voi olla tietokoneelle asennettava ohjelmistosovellus tai erillinen laitteisto.

Tästä videosta saat lisätietoja enkooderin eduista ja toimintaperiaatteesta.

Encoder Live Streaming: Basics on How to Set Up & Use an Encoder

YouTube Live Verified ‑enkooderit

Nämä enkooderit täyttävät YouTube Live Verified ‑kriteerit. YouTube ei valmista mitään näistä tuotteista. Tutustu tuotteisiin huolella ja selvitä, mikä niistä sopii parhaiten sinulle tai yrityksellesi.

Ohjelmistoenkooderit

AWS Elemental MediaLive

AWS Elemental MediaLive on ammattilaistason palvelu livevideon käsittelemiseen. Se tukee jopa 4Kp60 HEVC ‑striimausta.

Melon-livestriimaussovellus

Tämä on paras livestriimaussovellus, jolla voit striimata ammattilaistason kuvaa suoraan selaimesta. Striimiin on helppo kutsua vieraita. Sovelluksessa on monipuoliset ominaisuudet, paljon muokkausmahdollisuuksia ja tuki lahjoituksille. Lisäksi sitä voi käyttää ilman lataamista.

Open Broadcaster Software

Se on maksuton avoimen lähdekoodin ohjelmisto videon tallentamiseen ja livestriimaukseen.

Stage Ten

Tämä helppokäyttöinen sovellus toimii live-tuotantostudiona ja valvomona. Se helpottaa some-lähetyksiä ja auttaa sinua tekemään YouTube-sivustasi some-TV-kanavan.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Streamlabs OBS on johtava lähetysohjelmisto striimaajille. Se on maksuton, avoimen lähdekoodin ratkaisu, jonka monipuoliset ja tehokkaat ominaisuudet auttavat sinua kasvattamaan kanavaasi, aktivoimaan katsojia ja kaupallistamaan sisältöä.

XSplit Broadcaster
Windows (maksuton versio saatavilla)

Tällä mullistavalla äänen ja kuvan mikserisovelluksella voit luoda ammattimaisia livelähetyksiä ja videotallenteita.

Gamecaster
Windows (maksuton versio saatavilla)

Voit striimata ja tallentaa hienoimpia pelihetkiäsi yhdellä klikkauksella. Jaa pelisuorituksesi todella helposti.

Wirecast
Windows, Mac

Palkittu, helppokäyttöinen ohjelmisto soveltuu livestriimaukseen ja tuotantoon. Lisää kameroita, reaaliaikaisia kuvakaappauksia, otsikoita, grafiikoita ja paljon muuta yhdellä klikkauksella. Striimaa suoraan YouTubeen tai mihin tahansa RTMP-kohteeseen. Toimii YouTuben sovellusliittymän kanssa, joten voit ylläpitää, luoda, ajastaa tai striimata livekanavaa poistumatta sovelluksesta.

Laitteistoenkooderit

AirServer
Windows, Mac

Peilaa mobiililaitteesi tai tietokoneesi näyttö YouTubeen.

AWS Elemental Live

AWS Elemental Live on erillinen videoenkooderilaite, jonka käsittelemää livevideota voi lähettää ja striimata mihin tahansa laitteeseen.

Elgato Game Capture HD60
Windows, Mac

Tallenna ja striimaa Xbox-, PlayStation- tai Wii U ‑pelejä.

LiveU Solo

Videokoodauslaite, jolla langaton livestriimaus onnistuu yhdellä kosketuksella.

SlingStudio

Tällä markkinoiden ensimmäisellä kannettavalla ja langattomalla monikameralähetysalustalla voit valvoa lähetystä, tallentaa, siirtyä kamerasta toiseen sekä editoida ja striimata HD-laatuista livekuvaa langattomasti YouTubeen.

Teradek VidiU Pro

Striimaa huippulaadukasta kuvaa mistä tahansa HDMI-kamerasta, mikseristä tai videolähteestä, missä ikinä oletkin.

Mobiilienkooderit

AirServer
Windows, Mac

Peilaa mobiililaitteen näyttö YouTubeen.

Streamlabs OBS
Windows, iOS, Android

Tämä ohjelmisto pohjautuu OBS:ään, ja siinä yhdistyvät Streamlabsin ilmoitukset, widgetit, vinkit, kasvomaskit ja tuhannet maksuttomat teemat ja peittokuvat.

Wirecast Go
iOS

Ladattavissa maksutta iOS:n App Storesta. Tuota helposti livelähetyksiä iPhonella ja striimaa ne YouTubeen. Vaihda otosta ja lisää kuvia, grafiikoita ja paljon muuta jopa kolmeen kerrokseen helposti mobiililaitteella. Lue YouTube-kommentteja, käytä chattia ja ole yhteydessä yleisöön reaaliajassa. Ajoita, luo ja ylläpidä YouTube-livestriimejä suoraan sovelluksessa. Osta maksullinen versio, niin voit striimata mihin tahansa RTMP-kohteeseen.

3. Yhdistä laitteisto

Jos käytät erillisiä laitteita, kuten verkkokameraa, mikrofonia tai kuulokemikrofonia, yhdistä ne ja varmista, että ne on määritetty toimimaan enkooderin kanssa.

Eri striimeissä käytetään usein eri laitteistoa. Tyypillisiä esimerkkejä:

Pelistriimit ja rennot livestriimit
Monesti näissä käytetään ulkoista mikrofonia, verkkokameraa tai kuulokkeita. Pelistriimeissä voidaan käyttää myös muita työkaluja, kuten vihreää taustaa.

Ammattimaiset livestriimit
Ammattimaisissa striimeissä voidaan käyttää useita mikrofoneja ja kameroita, miksereitä ja laitteistoenkoodereita.

4. Yhdistä enkooderi ja aloita live-lähetys

Lisää käyttämäsi YouTube Live ‑palvelimen URL-osoite ja striimausavain enkooderiin. Jos käytät audio- tai videolaitteistoa, määritä ne toimimaan enkooderin (eli striimaussovelluksen) kanssa.

Näin aloitat livestriimin heti

Luo ensin striimi

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Siirry Live-tapahtumien hallintaan klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Aloita live-lähetys.
  3. Klikkaa Striimaa-välilehteä.
  4. Jos striimaat ensimmäistä kertaa, muokkaa striimiäsi ja klikkaa Luo striimi.
    Jos olet striimannut aiemmin, striimausavain ja muut aiemmat striimausasetukset latautuvat, joten enkooderin asetuksia ei tarvitse muuttaa.
    • 13–17-vuotiaden YouTube-tileillä oletusarvoinen yksityisyysasetus on yksityinen. Yli 18-vuotiailla oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita livestriimin asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.
  5. Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit kaupallistaa livestriimisi. Katso lisätietoja.

Yhdistä striimi enkooderiin ja aloita live-lähetys

1. Jos enkooderin striimausasetuksista löytyy striimaus YouTubeen, valitse se. Muussa tapauksessa kopioi striimin URL-osoite YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion palvelinkohtaan. Kohdassa voi lukea esim. RTMP server (RTMP-palvelin).
  2. Kopioi striimausavain YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion kohtaan Stream Key (Striimausavain).
  3. Valmistele enkooderin asetukset ja aloita striimi. Striimille luodaan katselusivu, ja lähetys näkyy livenä YouTubessa. Striimistä lähetetään ilmoituksia, ja se näkyy tilaajien syötteissä.
  4. Kun haluat lopettaa striimauksen, keskeytä sisällön lähettäminen enkooderiin. Kaikki alle 12 tunnin mittaiset striimit arkistoidaan automaattisesti. Näet aiemmat, tämänhetkiset ja tulevat striimit YouTube Studion hallintapaneelin Live-välilehdellä. Lue lisää

Näin livestriimi ajastetaan

Kun ajastat striimin, voit mainostaa sitä etukäteen. Katsojat voivat saada muistutuksia tulevista striimeistä, ja sinä voit jakaa URL-osoitteen sosiaalisessa mediassa.

Striimin ajastaminen

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Siirry Live-tapahtumien hallintaan klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Aloita live-lähetys .
  3. Klikkaa Muokkaa-välilehteä.
  4. Valitse Ajoita striimi.
  5. Voit käyttää aikaisempien striimien asetuksia klikkaamalla Kopioi asetukset tai voit luoda uuden striimin valitsemalla Luo uusi.
    • 13–17-vuotiaden YouTube-tileillä oletusarvoinen yksityisyysasetus on yksityinen. Yli 18-vuotiailla oletusasetus on julkinen. Kaikki käyttäjät voivat valita livestriimin asetukseksi julkinen, yksityinen tai piilotettu.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
  6. Jos olet mukana YouTube-kumppaniohjelmassa, voit kaupallistaa livestriimisi. Lue lisää

Vinkki: Herätä yleisösi kiinnostus livestriimiä kohtaan trailerilla. Lue lisää.

Ajastetun striimin aloittaminen

Yhdistä striimi enkooderiin ja aloita live-lähetys.

1. Jos enkooderin striimausasetuksista löytyy striimaus YouTubeen, valitse se. Muussa tapauksessa kopioi striimin URL-osoite YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion palvelinkohtaan. Kohdassa voi lukea esim. RTMP server (RTMP-palvelin).
  2. Kopioi striimausavain YouTubesta ja liitä se enkooderin Stream settings (Striimausasetukset) ‑osion kohtaan Stream Key (Striimausavain).
  3. Määritä enkooderi ja aloita striimi.
  4. Mene Live-tapahtumien hallintaan, odota että striimin esikatselu tulee näkyviin ja valitse Aloita live-lähetys.
  5. Kun haluat lopettaa striimauksen, keskeytä sisällön lähettäminen enkooderiin valitsemalla Lopeta striimaus. Kaikki alle 12 tunnin mittaiset striimit arkistoidaan automaattisesti. Näet aiemmat, tämänhetkiset ja tulevat striimit YouTube Studion hallintapaneelin Live-välilehdellä. Lue lisää