Skep ’n regstreekse stroom op YouTube met ’n enkodeerder

Daar is drie maniere om op YouTube te stroom: gebruik ’n webkamera, jou mobiele toestel of ’n enkodeerder (stromingsagteware of ’n hardeware-enkodeerder). As jy ’n enkodeerder gebruik, kan jy:

• Jou skerm deel of jou speluitleg uitsaai
  • Eksterne oudio- en videohardeware gebruik
  • ’n Gevorderde produksie (soos ’n paar kameras en mikrofone) bestuur

Die stappe hieronder sal jou help om met jou eerste regstreekse stroom aan die gang te kom.

1. Aktiveer regstreekse stroom

Dit kan tot 24 uur neem om vir die eerste keer ’n regstreekse stroom te aktiveer. Wanneer dit geaktiveer is, kan jou stroom dadelik begin. Vind uit hoe om met regstreekse stroming te begin.

2. Installeer ’n enkodeerder

’n Enkodeerder skakel jou video om na ’n digitale formaat om op YouTube te stroom. Sommige enkodeerders is sagteware-apps op jou rekenaar, terwyl ander alleenstaande hardeware is.

Kyk hierdie video om meer te wete te kom oor hoekom jy ’n enkodeerder behoort te gebruik, en hoe hulle werk.

Enkodeerder- regstreekse stroming: basiese beginsels oor hoe om ’n enkodeerder op te stel en te gebruik

YouTube Regstreeks-geverifieerde enkodeerders

Hier is ’n lys YouTube Regstreeks-geverifieerde enkodeerders. Geeneen van hierdie produkte word deur YouTube gemaak nie. Maak seker dat jy die produkte evalueer en besluit watter opsie vir jou of jou besigheid die meeste sin maak.

Sagteware-enkodeerders

AWS Elemental MediaLive

AWS Elemental MediaLive is ’n verwerkingdiens van uitsaaigehalte vir regstreekse video’s wat regstreekse stroming van tot 4Kp60 HEVC ondersteun.

Cinamaker Director Studio

(Mac en iOS)

Die alles-in-een-app vir video-opnames met veelvuldige kameras, redigering en regstreekse stroming. Dit sluit tot 8 plaaslike iPhones, digitale kameras en afstandgaste deur Zoom in HD in. Voeg oorleggers, grafika, oudio, video, skerms en visuele effekte by. Stroom na YouTube, Zoom, RTMP. Bespaar ure deur jou videobiblioteek met die redigeerder binne die app op te bou.

Elgato-speletjieopnamesagteware
Windows, Mac

Neem jou speluitleg op Xbox, PlayStation of Wii U op en stroom dit.

Gamecaster
Windows (kostelose weergawe beskikbaar!)

Die maklikste manier om jou beste speletjieoomblikke met die klik van ’n knoppie te stroom en op te neem. Perfek daarvoor om jou speluitleg te deel.

Streamlabs Talk Studio

Beste app vir regstreekse stroming vir strome van professionele gehalte van jou blaaier af. Nooi gaste met gemak. Propvol kenmerke, talle pasmakingopsies en skenkings, en niks hoef afgelaai te word nie.

Open Broadcaster Software (OBS)

Oopbronsagteware vir video-opnames en regstreekse stroming sonder koste.

PRISM Live Studio

Windows

PRISM Live Studio is stromingsagteware vir Windows wat erkenning kry vir die intuïtiewe gebruikerkoppelvlak en gerieflike bruikbaarheid daarvan. Stromers hou van hierdie sagteware danksy die stabiele strominggehalte en aantreklike kenmerke, soos skoonheid- en plakkereffekte, tekening, virtuele agtergrond, virtuele kamera en integrasie met mobiele PRISM-apps Al die kenmerke word kosteloos gegee.

Restream

Die leidende uitsaai-ateljee vir regstreekse stroming vir skeppers en besighede. Stroom tegelyk regstreeks na 30+ platforms van ons wolkateljee af. Nooi gaste, voeg oorleggers by, speel video's, en maak jou stroom professioneel – sonder koste en maklik om te gebruik.

Stage TEN

Vervaardig en versprei regstreekse strome van uitsaaigehalte maklik. Jy kan gaste van enige plek af nooi, media en grafika sleep en los, regstreekse handel by jou strome voeg, interaksie met gehore hê, en inkomste verdien.

Streamlabs
Windows, iOS, Android

Streamlabs is die leidende uitsaaisagteware vir stromers. Daar is geen koste nie; dit is oopbron en vol kragtige kenmerke om jou te help groei, dit te leer ken, en te monetiseer.

Wirecast
Windows, Mac

Bekroonde sagteware vir regstreekse stroming en produksie wat maklik is om te gebruik. Voeg kameras, regstreekse skermskote, titels, grafika en meer by deur net ’n knoppie te klik. Stroom direk na YouTube of enige RTMP-bestemming toe. Werk met die YouTube API sodat jy jou regstreekse kanaal kan bestuur, skep, en skeduleer, of stroom sonder om die app te verlaat.

XSplit Broadcaster
Windows (kostelose weergawe beskikbaar!)

Revolusionêre app vir die meng van oudio en video wat dit vir jou moontlik maak om professionele regstreekse uitsendings en video-opnames te maak.

StreamYard

StreamYard is die gewildste regstreeksestroming- en podsendingstudio in die wêreld. Voer onderhoude met gaste, vertoon regstreekse kletse op die skerm, gee ’n handelsmerk aan jou uitsendings, en meer. Alles in jou blaaier, jy hoef niks af te laai nie. Kom gratis aan die gang!

Nimble Streamer

Nimble Streamer is ’n sagtewaremediabediener om kostedoeltreffende stroming- en inhoudleweringnetwerke te bou. Netwerkvermoëns sluit in RTMP, SRT, NDI, Dante, WebRTC, Icecast, HLS, DASH en baie meer, asook transkoderingbyvoeging vir inhoudomskepping. Uitspeel, advertensie-invoeging, betaalmuur en ander kenmerke maak dit maklik om inhoudmonetisering te gebruik.

Hardeware-enkodeerders

AirServer
Windows, Mac

Weerspieël jou mobiele toestel of rekenaar op YouTube.

AWS Elemental Live

AWS Elemental Live is ’n video-enkodeerder op die perseel wat regstreekse video vir uitsending en stroming na enige toestel verwerk.

Elgato

Elgato is ’n wêreldleier met die verskaffing van oudiovisuele tegnologie vir inhoudskeppers op alle videodelingplatforms en die skepper van Stream Deck, ’n programmeerbare USB-beheerder wat meer as 200 klaargemaakte inproppe het of kortpadsleutels vir die produksie van jou regstreekse stroom op sleutels of skywe afbeeld.

Epiphan Pearl 2

Die Pearl-2 is ’n videowisselaar, -opnemer, -stromer, -verdeler en -skaleerder – alles in een. Hierdie sagteware bied ses video-invoere en vier vir XLR- professionele oudio, 4K-stroming en -opname, NDI-ondersteuning, kleurtoonlae en veel meer. Pearl-2 bied die professionele kenmerke en verwerkingskrag wat vir die veeleisendste regstreekse strome benodig word.

Direkt Link

Intinor ontwikkel produkte om video van hoë gehalte oor die internet te stuur. Ons produkte is maklik om te gebruik, mobiel, sterk en betroubaar. Dit word deur uitsaaiers gebruik, en is die voorkeurenkodeerder wat vir groot e-sportgeleenthede vertrou word. Gemaak in Swede.

LiveU Solo

Hierdie inprop-en-speel-video-enkodeerder, wat die beste in sy soort is, bied draadlose regstreekse stroming deur een keer te druk direk van jou kamera of wisselaar af na YouTube en ander aanlyn bestemmings toe. Stroom betroubaar van enige plek af deur dieselfde LRT™-verbindingtegnologie te benut wat groot uitsaaiers gebruik.

Nvidia

NVIDIA-GPU’s bevat ’n hardewaregegronde enkodeerder (NVENC) wat ten volle versnelde hardewaregegronde video-enkodering bied, en wat regstreekse strome van hoër gehalte en beter speletjieprestasie moontlik maak sonder dat dit nodig is om jou CPU te benut.

SlingStudio

Die bedryf se eerste draagbare, draadlose multikamera-uitsaaiplatform. Regstreekse video van HD-gehalte kan draadloos gemonitor, opgeneem, gewissel, geredigeer, en na YouTube gestroom word.

Teradek VidiU Go

Stroom in uitsaaigehalte terwyl jy aan die beweeg is van enige kamera, wisselaar of videobron af. Die Vidiu Go is kompak en draagbaar en ondersteun 1080p60-SDI- en -HDMI-werkvloeie ten volle vir die mees oordeelkundige gebruiker.

Blackmagic Web Presenter 4K

Die allerbeste HD- en Ultra-HD-stromingoplossing wat ’n professionele hardewarestromingenjin insluit om tot 2160p60 direk na YouTube te stroom.

Mobiele enkodeerders

AirServer
Windows, Mac

Weerspieël jou mobiele toestel op YouTube.

PRISM Live Studio

iOS, Android

PRISM Live Studio is een van die gewildste mobiele apps wat vir stroming van die regte lewe en speletjies geoptimeer is. Stromers hou van die bestendige stroomgehalte en aantreklike kenmerke daarvan, soos versiering- en skoonheideffekte, bronoorlegging en kleursamestelling. Al die kenmerke word kosteloos gegee.

Streamlabs
Windows, iOS, Android

Gebou op OBS, en kombineer Streamlabs-kennisgewings, -kortpaaie, -fooitjies, -gesigmaskers en duisende kostelose temas en oorleggers.

Wirecast Go
iOS

Daar is geen koste wanneer dit uit iOS App Store afgelaai word nie. Vervaardig professionele regstreekse uitsendings maklik van jou iPhone af en stroom hulle na YouTube. Wissel skote, en voeg foto’s, grafika en meer in tot drie lae op ’n slag by vir kragtige mobiele produksie. Lees YouTube-opmerkings en -klets intyds, en hê interaksie met jou gehoor. Skeduleer, skep, en bestuur jou regstreekse strome op YouTube direk binne die app. Gradeer van die kostelose weergawe af op om na enige RTMP-bestemming toe te stroom.

Larix Broadcaster

iOS, Android

Larix Broadcaster is ’n mobielapp vir iOS en Android om regstreeks op te neem en te stroom via protokolle soos SRT, RTMP, NDI, WebRTC, Zixi en meer. Gebruikers kan die volle kapasiteit van hul mobiele kameras gebruik om inhoud by te dra met web- en teksoorleggers, grafiese elemente, dinamiese kameramanipulasie, gevorderde oudio-instellings en ander verbeterings om enige soort strome van die regte lewe te maak.

3. Koppel jou hardeware

As jy hardeware, soos ’n webkamera, mikrofoon of kopstuk gebruik, moet jy hulle koppel en seker maak dat hulle saam met jou enkodeerder opgestel is.

Jy kan na gelang van jou stroom verskillende hardeware gebruik. Hier is ’n paar tipiese voorbeelde:

Speletjie- en informele regstreekse strome
Baie stromers gebruik ’n eksterne mikrofoon, webkamera en oorfone. Speletjiespelers kan ook ander nutsgoed, soos ’n groenskerm, gebruik.

Improper encoder setup can cause technical issues with your hardware while streaming.

Professionele regstreekse strome
Gevorderde stroomopstellings kan meer as een mikrofoon, kamera, menger en hardeware-enkodeerder insluit.

4. Koppel jou enkodeerder en begin regstreeks uitsaai

Om te begin stroom, moet jy jou YouTube Regstreeks-bediener-URL en stroomsleutel in jou enkodeerder invoer. As jy oudio- en videohardeware het, moet jy dit opstel saam met jou enkodeerder, ook bekend as stromingsagteware.

Ons stel Regstreeks Beheerkamer bekend – vir regstreekse stroming

Begin nou regstreeks stroom

Skep eers ’n stroom

1. Gaan na YouTube Studio.
  2. Klik bo regs SKEP en dan Saai regstreeks uit om die Regstreeks Beheerkamer oop te maak.
  3. Klik die Stroom-oortjie.
  4. As dit jou eerste regstreekse stroom is: Wysig jou stroom en klik Skep stroom.
    As jy al regstreeks gestroom het: Jou vorige stroominstellings, insluitend jou stroomsleutel, sal gelaai word, wat beteken dat jy nie jou enkodeerder hoef op te dateer nie.
    • For users aged 13–17 on YouTube, your default privacy setting is set to private. If you’re 18 or over, your default privacy setting is set to public. All streamers can change this setting to make their live stream public, private, or unlisted.
  5. Jy kan jou regstreekse stroom monetiseer as jy in die YouTube Vennootprogram is. Kom meer te wete.

Koppel volgende jou stroom aan jou enkodeerder, en begin dan regstreeks uitsaai

1. As jy in jou enkodeerder se stroominstellings die opsie sien om na YouTube te stroom, moet jy dit kies. Anders moet jy die stroom-URL in YouTube kopieer en dit in jou enkodeerder se stroominstellingsbediener plak. Dit sal dalk RTMP-bediener sê.
  2. Kopieer die stroomsleutel in YouTube en plak dit in jou enkodeerder se stroominstellings waar dit Stroomsleutel sê.
  3. Stel jou enkodeerder op, en begin dan die stroom met jou enkodeerder. ’n Kykbladsy word nou vir jou stroom geskep, en jy saai nou regstreeks op YouTube uit. Kennisgewings sal gestuur word, en jou stroom sal in intekenaarstrome verskyn.
  4. Om die stroom te beëindig moet jy ophou om inhoud van jou enkodeerder af te stuur. Alle strome korter as 12 uur sal outomaties geargiveer word. Jy kan vorige, huidige en komende strome in die Regstreeks-oortjie op jou YouTube Studio-kontroleskerm kry. Kom meer te wete.

Skeduleer ’n regstreekse stroom

Die skedulering van ’n stroom maak dit vir jou moontlik om jou stroom te bemark. Kykers kan onthounotas oor komende strome kry, jy kan die URL op sosiale media deel, en meer.

Skeduleer ’n stroom

1. Gaan na YouTube Studio.
  2. Klik bo regs SKEP en dan Saai regstreeks uit om die Regstreeks Beheerkamer oop te maak.
  3. Klik die Bestuur-oortjie.
  4. Klik Skeduleer stroom.
  5. Jy kan instellings vir ’n vorige stroom weer gebruik en Hergebruik instellings klik, of jy kan ’n stroom skep deur te klik op Skep nuwe.
    • For users aged 13–17 on YouTube, your default privacy setting is set to private. If you’re 18 or over, your default privacy setting is set to public. All streamers can change this setting to make their live stream public, private, or unlisted.
  6. Jy kan jou regstreekse stroom monetiseer as jy in die YouTube Vennootprogram is. Kom meer te wete.

Wenk: Maak jou gehoor opgewonde oor jou komende regstreekse stroom deur ’n lokprent te wys. Kom meer te wete.

Wanneer dit tyd is om jou stroom te begin …

Koppel jou stroom aan jou enkodeerder, en begin dan regstreeks uitsaai.

1. As jy in jou enkodeerder se stroominstellings die opsie sien om na YouTube te stroom, moet jy dit kies. Anders moet jy die stroom-URL in YouTube kopieer en dit in jou enkodeerder se stroominstellingsbediener plak. Dit sal dalk RTMP-bediener sê.
  2. Kopieer die stroomsleutel in YouTube en plak dit in jou enkodeerder se stroominstellings waar dit Stroomsleutel sê.
  3. Stel jou enkodeerder op en begin dan die stroom.
  4. Wag dat die stroomvoorskou in Regstreeks Beheerkamer verskyn, en klik dan Begin regstreeks uitsaai.
  5. Om die stroom te beëindig, moet jy Beëindig stroom klik en ophou om inhoud van jou enkodeerder af te stuur. Alle strome korter as 12 uur sal outomaties geargiveer word. Jy kan in die Regstreeks-oortjie op jou YouTube Studio-kontroleskerm na vorige, huidige en komende strome toe gaan. Kom meer te wete

Gebruik die Regstreeks Kontroleskerm

Wanneer jy regstreeks stroom, kan jy ’n kompakte weergawe van die Regstreeks Beheerkamer (Regstreeks Kontroleskerm) gebruik om die skermgedeelte wat jy vir jou stroom benodig, te verklien. Die Regstreeks Kontroleskerm wys vir jou belangrike inligting uit die Regstreeks Beheerkamer, soos Kyke en Kletsinkomste, in ’n kleiner skermgedeelte.

Hoe om Regstreeks Kontroleskerm aan te skakel:

1. Gaan in die Regstreeks Beheerkamer na die stroomkontroleskerm:
  2. Klik Laat kontroleskerm uitspring Pop out in die hoek onder links.

Verlaat die venster om die Regstreeks Kontroleskerm toe te maak.

Let wel: Jy kan die Regstreeks Kontroleskerm-kenmerk slegs gebruik terwyl jy met ’n enkodeerder of webkamera regstreeks stroom.