Tips voor streaming

Intro To Live Streaming on YouTube

Netwerktips

• De totale bitsnelheid waarmee je streamt, kan de beschikbare uploadbandbreedte niet overschrijden. Houd een marge aan (we raden 20% aan).
  • Je kantoor heeft dan misschien wel een snelle internetverbinding, maar als veel mensen het netwerk delen, is je individuele bandbreedte beperkt.
  • Doe een snelheidstest. De binnenkomende bandbreedte (downloadsnelheid) is vaak groter dan de uitgaande bandbreedte (uploadsnelheid). Zorg ervoor dat je uitgaande verbinding voldoende is voor je streambitsnelheid. Primair + back-up + 20% marge wordt aanbevolen.
  • Zorg ervoor dat je een betrouwbaar netwerk gebruikt. Bij onderbreking van je verbinding wordt ook je stream onderbroken.
Tips voor codering
  • Stel ten minste 2 uur van tevoren coderingsprogramma's in voor een livestream.
  • Zet coderingsprogramma's ten minste 15 minuten voordat het evenement begint aan.
  • Voordat je op Streamen starten klikt, check je het voorbeeld in de live regiekamer.
  • Als je failover wilt doen voor een testcoderingsprogramma, stop je het primaire coderingsprogramma (of koppel je de ethernetkabel los) en zorg je dat de speler overgaat naar het back-upcoderingsprogramma.
  • Verifieer de integriteit van alle lokale archiefbestanden. Check of het bestand van het lokale archief groeit.
  • Check of het evenement toegankelijk is via de kanaal- en weergavepagina's.
  • Check of het evenement toegankelijk is via mobiele apparaten.
  • Check streams voortdurend op audio- en videokwaliteit.
  • Als je evenement op YouTube is beëindigd, stop je het coderingsprogramma.
Een webcam gebruiken
  • Je kunt streamen met een laptop en webcam, maar met betere apparatuur krijg je een livestream van betere kwaliteit.
  • Je kunt een softwarecoderingsprogramma zoals Wirecast of www.youtube.com/webcam gebruiken.
  • Voor evenementen met hogere productiekosten raden we professionele hardwarecoderingsprogramma's aan.
  • Test de installatie goed voordat je met het evenement begint.
Veilig livestreamen
  • Content: Weet welke typen content je kunt streamen. Video's met daarin vrienden, klasgenoten en/of tieners mogen nooit seksueel suggestief, gewelddadig of gevaarlijk zijn. Dit geldt ook voor live chats. Meer informatie over onze Communityrichtlijnen.
  • Persoonlijke informatie: Wees voorzichtig met het delen van persoonlijke informatie tijdens je livestream en in de live chat. Geef voor je kanaal alleen beheerderstoegang aan mensen die je vertrouwt. YouTube vraagt je niet om moderatorrechten in de stream.
  • Controle: Meld ongepaste video's of blokkeer gebruikers in de chat die jou of anderen een onprettig gevoel geven. Meer informatie over het beheren van live chats.
  • Privacy: YouTube beschikt over functies waarmee je kunt beperken wie je geposte livestreams kan bekijken. Bescherm je privacy door persoonlijke livestreams in te stellen op Privé of Verborgen. Ga naar de pagina met Privacy- en veiligheidsinstellingen voor de beschikbare tools waarmee je je sitevoorkeuren kunt aanpassen.