Striimausvinkkejä

Intro To Live Streaming on YouTube

Verkkovinkkejä

• Striimisi kokonaissiirtonopeus ei saa ylittää käytettävissä olevaa lähetyskaistanleveyttä. Jätä varmuuden vuoksi osa kaistanleveydestä käyttämättä (suositus 20 %).
  • Työpaikallasi voi olla huippunopea verkkoyhteys, mutta jos verkossa on monta käyttäjää, kaistanleveys on pian käytetty.
  • Tee nopeustesti. Sisäänpäin tuleva kaistanleveys (latausnopeus) on usein suurempi kuin ulospäin suuntautuva kaistanleveys (lähetysnopeus). Varmista, että lähetysnopeus riittää valitsemallesi siirtonopeudelle. Määritä lähetyksen kaistanleveystarve seuraavasti: ensisijainen yhteys + varayhteys + 20 %.
  • Varmista, että verkkosi on luotettava. Jos yhteys katkeaa, myös striimi keskeytyy.
Vinkkejä enkooderin käyttöön
  • Valmistele enkooderi livestriimiä varten vähintään kaksi tuntia etukäteen.
  • Käynnistä enkooderi vähintään 15 minuuttia ennen tapahtuman alkua.
  • Tarkista esikatselu Livetapahtumien hallinnassa ennen kuin klikkaat Aloita striimaus ‑painiketta.
  • Testaa enkooderin vikasieto: pysäytä ensisijainen enkooderi (tai irrota sen verkkokaapeli) ja varmista, että toisto siirtyy varaenkooderiin.
  • Tarkista kaikkien paikallisten arkistotiedostojen eheys. Tarkista, että paikallisen arkiston tiedostokoko kasvaa.
  • Tarkista, että lähetys on katseltavissa kanavalla ja katselusivuilla.
  • Tarkista, että lähetys on katseltavissa mobiililaitteilla.
  • Tarkkaile jatkuvasti striimin äänen ja kuvan laatua.
  • Kun lähetys on loppunut YouTubessa, pysäytä enkooderi.
Verkkokameran käyttäminen
  • Voit striimata kannettavalla tietokoneella ja verkkokameralla, mutta parempi laitteisto parantaa striimin laatua.
  • Voit käyttää enkooderiohjelmaa, kuten Wirecast tai www.youtube.com/webcam.
  • Korkeamman tuotantoarvon tapahtumille suosittelemme ammattitasoisia laitteistoenkoodereita.
  • Testaa järjestelmäsi perusteellisesti ennen tapahtumaa.
Turvallisuus livestriimeissä
  • Sisältö: Mieti, mitä striimaat. Muista, että ystävistäsi, luokkakavereistasi tai muista alaikäisistä kuvaamiesi videoiden sisältö ei saa koskaan olla seksuaalisesti vihjailevaa, väkivaltaista tai vaarallista. Tämä koskee myös livechatia. Lue lisää yhteisösäännöistä.
  • Henkilökohtaiset tiedot: Harkitse tarkkaan ennen kuin jaat henkilökohtaisia tietoja livestriimin aikana tai livechatissa. Anna kanavasi järjestelmänvalvojan oikeudet vain luotettaville henkilöille. YouTube ei pyydä sinulta valvontaoikeuksia striimin aikana.
  • Asiallisuus: Ilmoita sopimattomista videoista tai estä käyttäjät, jotka käyttäytyvät epäasiallisesti chatissa. Lue lisää livechatin valvonnasta.
  • Yksityisyys: YouTube tarjoaa ominaisuuksia, joiden avulla voit rajoittaa livestriimiesi näkymistä muille. Suojele yksityisyyttäsi valitsemalla henkilökohtaisten livestriimiesi asetukseksi "yksityinen" tai "piilotettu". Tutustu tietosuoja- ja turvallisuusasetusten tarjoamiin työkaluihin, joilla voit vaikuttaa sivuston käyttökokemukseen.