Återanvända ingångspunkter (streamar)

Om du har streamat förr kan du enkelt återanvända tidigare inställningar för nya streamar.

1. Skapa en livestream genom att gå till youtube.com/livestreaming/stream
  2. Välj Streama högst upp.
  3. När du uppmanas klickar du på livestreamen med de inställningar du vill kopiera.
  4.  Klicka på Återanvänd inställningar
Streama nu
I översikten youtube.com/live_dashboard visas en återanvändbar ingångspunkt i avsnittet för konfiguration av omkodaren. Konfigurera omkodaren en gång. Sedan behöver du bara starta och stoppa omkodaren för att streama.

Klicka på knappen Återställ om du behöver byta streamens namn/nyckel.

Evenemang

Skapa anpassade, återanvändbara inmatningsinställningar genom att använda rullgardinsmenyn Streamingnyckel som kan återanvändas under Inmatningsinställningar. Du kan använda de inmatningsinställningarna för flera evenemang upprepade gånger.

Du kan exempelvis skapa en stream som heter ”720p-spel” och använda de ingångspunkterna för alla dina 720p-spelevenemang. Om du har flera omkodare kan du också skapa en stream med namnet ”Omkodare A, 720p” och använda de ingångspunkterna för alla dina 720p-evenemang på den omkodaren.

Om du vill testa det här kan du skapa ett testevenemang och ett liveevenemang som är kopplade till samma källstream. På så sätt behöver du inte omkonfigurera din omkodare mellan testningen och ditt liveevenemang.

Se bara till att du inte kodar till samma ingångspunkter samtidigt på flera omkodare.