Gestionar la configuració de les transmissions en directe

Triar les opcions de configuració correctes per a les reproduccions pot ajudar-te a arribar al públic adequat i a aconseguir la millor qualitat de reproducció.

Nota: aquest article s'aplica a les transmissions que utilitzen un codificador o un dispositiu mòbil, no a les que utilitzen una càmera web.

Reutilitzar la configuració de les reproduccions

Pots crear fàcilment una reproducció nova que tingui la mateixa configuració que una altra d'anterior. La transmissió nova copiarà les opcions de configuració, la clau de transmissió i les metadades de la transmissió anterior. Podràs canviar-la un cop l'hagis creada. Per començar, selecciona la reproducció i fes clic a Reutilitza la configuració.

Editar les metadades

Tria aquestes opcions de configuració quan creïs una reproducció o fent clic a l'opció Edita de la pàgina de configuració de la reproducció, o bé quan en programis una.

Pàgina de detalls

Privadesa

Per als usuaris de YouTube d'entre 13 i 17 anys, la configuració de privadesa està definida com a privada de manera predeterminada. Si tens 18 anys o més, la configuració de privadesa està definida com a pública de manera predeterminada. Tots els usuaris poden canviar aquesta configuració per definir les reproduccions en directe com a públiques, privades o ocultes.

Fonts del trànsit per a una transmissió en directe immersiva

Obtén més informació sobre com els espectadors descobreixen les transmissions en directe immersives amb fonts del trànsit. Trobaràs la ubicació de la reproducció de les teves transmissions en directe immersives publicades i les fonts dels teus espectadors a la secció de fonts del trànsit del feed en directe vertical.

Tipus

Per arribar al públic adequat, tria el teu tipus de reproducció, com ara Videojocs o Persones i blogs.

Etiquetes

Les etiquetes són paraules clau descriptives que pots afegir als teus vídeos per ajudar els espectadors a trobar el teu contingut. Les etiquetes poden ser útils si els espectadors solen introduir errates quan cerquen el contingut dels teus vídeos. Si no és així, les etiquetes no influeixen gaire en la seva visibilitat.

Programació

Quan programes la reproducció per a més tard, és possible que aparegui al feed dels teus subscriptors com a Pròximament. Els espectadors poden fer clic a "Configura un recordatori" per rebre una notificació quan la reproducció en directe estigui a punt de començar.

Pàgina Monetització

Activa els anuncis i fes servir Super Chat per obtenir ingressos amb les transmissions en directe. Alguns canals tenen accés als abonaments a canals. Obtén més informació sobre com pots monetitzar les reproduccions en directe.

Pàgina Gestió de drets

Gestiona els drets del teu contingut en directe (com ara on es monetitza), activa o desactiva Content ID, defineix la propietat i tria una política de drets. Per exemple, pots triar una política que mostri anuncis als espectadors dels Estats Units, però que faci un seguiment dels espectadors de la resta del món. Obtén més informació sobre la gestió de drets.

Pàgina Live Redirect

Un cop la transmissió en directe ha finalitzat, pots dirigir el públic a una estrena o una altra transmissió en directe. A continuació, t'oferim alguns consells:

• Configura l'estrena abans de configurar la transmissió en directe.
  • Recorda comunicar al públic que, quan la transmissió en directe finalitzi, cal esperar un parell de segons perquè la pantalla torni a carregar-se i mostri l'estrena.

Comentaris i puntuacions

Tria si vols que es mostrin els comentaris i com; per exemple, pots posar-los en espera per revisar-los o triar com vols que s'ordenin.

Configuració de la reproducció en directe

Afegir un tràiler a una transmissió en directe

Mostra un tràiler per augmentar l'interès del públic en la teva transmissió en directe programada. El tràiler es mostrarà als espectadors a la pàgina de visualització abans que comenci la transmissió en directe.

Es poden mostrar tràilers en reproduccions programades des de la pestanya "Gestiona" de la Sala de control en directe.

1. Penja el tràiler al teu canal de YouTube com ho faries amb una pujada normal.
  2. Ves a YouTube Studio > Emet en directe.
  3. Crea una transmissió en directe programada o tria'n una de la pestanya "Gestiona".
  4. A la part superior dreta, fes clic a Edita.
  5. Fes clic a Personalitza.
  6. A "Tràiler", fes clic a Afegeix.
  7. Tria el vídeo del tràiler.
  8. Fes clic a Desa.

Idoneïtat

Aquesta funció està disponible per als creadors que tenen més de 1.000 subscriptors i cap toc d'atenció per infracció de les directrius de la comunitat.

Requisits

• Tipus de vídeo: utilitza qualsevol tipus de vídeo compatible amb YouTube.
  • Durada del vídeo: entre 15 segons i 3 minuts.
  • Relació d'aspecte i resolució: recomanem utilitzar els mateixos valors de relació d'aspecte i resolució que al vídeo de l'estrena.
  • Drets d'àudio i vídeo: comprova que el tràiler no infringeixi els drets d'altres continguts.
Comprova que el contingut no infringeixi les nostres directrius de la comunitat.

Clau de reproducció

Les claus de reproducció són com la teva adreça i contrasenya de la teva reproducció de YouTube. Indiquen al codificador on ha d'enviar el teu feed i permeten que YouTube l'accepti. Crearàs una clau de transmissió a YouTube i, a continuació, hauràs d'introduir-la al codificador.

Per reutilitzar la mateixa clau de transmissió, crea'n una de personalitzada. A "Selecciona la clau de transmissió", fes clic a Crea una clau de transmissió. Introdueix les opcions de configuració que prefereixis i fes clic a Crea. La teva clau de transmissió es mostrarà a la llista de claus de transmissió.

URL de reproducció

Introdueix aquest URL al codificador per indicar-li on ha d'enviar el feed de la teva reproducció.

Latència de la reproducció

La latència de les reproduccions és la diferència de temps entre el moment en què el codificador o la càmera capturen l'esdeveniment i el moment en què es mostra a la reproducció. Si la latència és molt baixa, és possible que augmenti l'emmagatzematge a la memòria intermèdia durant la reproducció. Si no interacciones amb el teu públic, no cal que utilitzis una latència baixa. Obtén més informació sobre la latència de les reproduccions.

Activar el DVR

Si actives el DVR, els espectadors podran posar en pausa, rebobinar i reprendre la teva reproducció. Quan reprenguin la reproducció, l'esdeveniment continuarà des d'on el van posar en pausa. Obtén més informació sobre el DVR a les reproduccions en directe.

Vídeos de 360°

Pots transmetre vídeos de 360 graus amb l'opció Esdeveniments en directe. Aquests vídeos ofereixen una experiència de visualització immersiva. Actualment, YouTube només és compatible amb els vídeos de 360 graus amb una projecció cilíndrica equidistant. A continuació, t'oferim alguns consells:

• Tria la resolució i la taxa de bits més altes amb què puguis reproduir vídeos.
  • Et recomanem que utilitzis una resolució de 2160p o 1440p per a les reproduccions en directe de 360 graus.
  • Tria una relació d'aspecte de 16:9 perquè la qualitat del vídeo sigui l'òptima. Obtén més informació sobre les relacions d'aspecte.

YouTube admet la ingesta de transmissions en directe i la reproducció de vídeos de 360 graus en ordinadors amb els navegadors Chrome, Firefox, MS Edge i Opera. També es poden reproduir vídeos de 360 graus a les aplicacions YouTube i YouTube Gaming.

Inici i aturada automàtics

Quan aquestes opcions de configuració estan activades, pots iniciar o aturar la reproducció des del teu codificador. Si selecciones "Reutilitza la configuració" per copiar una reproducció, també es copiaran les seleccions de l'inici i l'aturada automàtics.