Send inn en opphavsrettsinnsigelse

Hvis innholdet ditt er fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel og du mener dette skyldes en feil eller feilidentifisering, kan du sende inn en innsigelse. Dette er en juridisk forespørsel til YouTube om å gjenopprette innhold som er fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.

Merk:

• Du kan bare sende inn en innsigelse hvis innholdet ditt ble fjernet på grunn av en feil eller som følge av feilidentifisering. Dette inkluderer unntak fra opphavsretten, for eksempel rimelig bruk («fair use») eller rimelig behandling («fair dealing»).
  • Hvis innholdet ditt ikke oppfyller kriteriene ovenfor, kan du vente i 90 dager til opphavsrettsadvarselen utløper. Du kan også prøve å kontakte fordringshaveren direkte for å be om en tilbaketrekning.
Ikke send inn falsk informasjon. Misbruk av prosessene våre, for eksempel innsending av falske dokumenter, kan føre til kontosperring eller få andre juridiske følger.

Evaluer innholdet

Slik gjennomgår du innhold som er fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Innhold .
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. Finn den aktuelle videoen.
  5. I Begrensninger-kolonnen holder du markøren over Opphavsrett.
  6. Klikk på SE DETALJER.
  7. Gjennomgå siden med opphavsrettslig informasjon om videoen, der du finner mer informasjon om innholdet som er identifisert i fjerningsforespørselen.
    • Hvis andre videoer er fjernet i forbindelse med den samme opphavsrettsadvarselen, må du gå gjennom siden med opphavsrettslig informasjon om disse videoene også. Hvis du mener at flere videoer er fjernet ved en feil, kan du sende inn én innsigelse for alle videoene.
  8. Tenk gjennom dette før du sender inn en innsigelse:
  • Eierskap: Er innholdet ditt eget originalinnhold, og eier du alle rettighetene til det?
  • Bevis: Hvis du har brukt noen andres opphavsrettsbeskyttede verk, kan du bevise at du har lisens eller tillatelse til å bruke det aktuelle innholdet?
  • Unntak fra opphavsretten: Er bruken din beskyttet av rimelig bruk («fair use») eller et lignende unntak fra opphavsretten?
  • Uten opphavsrett: Er innholdet uten opphavsrett?

Hvis ingen av punktene ovenfor gjelder for innholdet ditt, kan du vente i 90 dager til opphavsrettsadvarselen utløper. Du kan også prøve å kontakte fordringshaveren direkte for å be om en tilbaketrekning.

Send inn en innsigelse

Innsigelser skal sendes inn av personen som opprinnelig lastet opp det aktuelle innholdet. Opplasteren av det opprinnelige innholdet må samtykke i å dele informasjonen i innsigelsen med fordringshaveren. Hvis opplasteren ikke ønsker å oppgi personopplysninger, kan en autorisert representant (for eksempel en advokat) sende inn forespørselen på vegne av opplasteren via e-post, faks eller vanlig post.

Slik sender du inn en innsigelse i YouTube Studio:

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å finne videoen som ble fjernet, i YouTube Studio.
  2. Under Innhold som ble identifisert i denne videoen klikker du på VELG HANDLINGER etterfulgt av Send inn en innsigelse.
  3. Les gjennom kravene for innsigelser, og merk av i boksene for å bekrefte etterfulgt av FORTSETT.
  4. Skriv inn kontaktinformasjonen din etterfulgt av FORTSETT.
    • Du må oppgi fullstendig fysisk adresse og fullt juridisk navn (vanligvis for- og etternavn). Ikke oppgi et bedrifts- eller kanalnavn.
  5. Skriv en begrunnelse. Forklar tydelig og kortfattet hvorfor du mener at innholdet ditt er fjernet ved en feil eller som følge av feilidentifisering.
  6. Les gjennom erklæringene, og merk av i boksene for å godta.
  7. Oppgi det fulle juridiske navnet ditt som signatur etterfulgt av FORTSETT.
  8. (Valgfritt) Hvis flere videoer er fjernet på grunn av den samme fjerningsforespørselen og du mener at dette også var feil, kan du velge disse videoene og inkludere dem i innsigelsen.
  9. Klikk på SEND INN.
Du kan også sende inn en innsigelse via e-post, faks eller vanlig post.

Dette skjer etter du har sendt inn en innsigelse

Når innsigelsen er sendt inn, videresendes den til fordringshaveren hvis den oppfyller alle kravene. Dette inkluderer en forklaring av hvorfor du mener at innholdet er feilidentifisert eller fjernet ved en feil. Innsigelser som ikke oppfyller alle kravene, kan bli avvist.

I henhold til loven om opphavsrett har fordringshaveren 10 virkedager på seg til å svare på innsigelsen. Vedkommende må legge frem bevis på søksmål for å forhindre at innholdet gjenopprettes på YouTube.

Hvis fordringshaveren ikke gjør dette innen 10 dager, gjenopprettes innholdet på YouTube (med mindre det er slettet), og den tilknyttede opphavsrettsadvarselen fjernes fra kanalen din.

Vanlige spørsmål

Hvordan sjekker jeg statusen for en innsigelse jeg har sendt inn?

Slik sjekker du statusen for en innsigelse du har sendt inn:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Innhold .
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. Finn den aktuelle videoen.
  5. I Begrensninger-kolonnen holder du markøren over Opphavsrett.
  6. Klikk på SE DETALJER.
  7. I delen Innhold som ble identifisert i denne videoen finner du statusen for innsigelsen.
Kan jeg trekke tilbake en innsigelse jeg har sendt inn?
Det er mulig å trekke tilbake en innsigelse så lenge fordringshaveren ikke har svart ennå.
Svar direkte på e-postbekreftelsen fra YouTube (e-posten som bekrefter at innsigelsen er mottatt) for å trekke den tilbake. I svaret må du oppgi at du ønsker å trekke tilbake innsigelsen. Du kan også skrive det i en e-post til copyright@youtube.com.
Hvordan sender jeg inn en innsigelse for innhold som ikke er videoinnhold?

Innsigelser knyttet til innhold som ikke er videoinnhold, for eksempel kommentarer eller bilder i kanalbannere, må sendes inn i via e-post, faks eller vanlig post.

Merk: Siden Google er vert for kanalprofilbilder, må innsigelser som gjelder slike bilder, sendes inn via Googles nettskjema.

Kan jeg sende inn en innsigelse hvis kontoen min er sagt opp på grunn av brudd på opphavsretten?
Hvis kontoen din er avsluttet på grunn av brudd på opphavsretten, kan du ikke sende inn en innsigelse i YouTube Studio. Du kan fortsatt sende inn en innsigelse via e-post, faks eller vanlig post.

Mer informasjon