Indsend en indsigelse vedrørende ophavsret

Hvis dit indhold er blevet fjernet på grund af en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, og du mener, at det skyldes en fejl eller fejlidentifikation, kan du indsende en indsigelse. Dette er en retslig anmodning om, at YouTube skal genoprette indhold, der er blevet fjernet på grund af en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret.

Husk!

• Gør kun indsigelse, hvis dit indhold er blevet fjernet på grund af en fejl eller fejlidentifikation. Dette omfatter undtagelser fra ophavsretslig beskyttelse, f.eks. i tilfælde af fair use eller fair dealing.
  • Hvis dit indhold ikke opfylder ovenstående kriterier, kan du vente 90 dage, indtil dit strafklip for at krænke ophavsretten udløber. Du kan også prøve at kontakte klageren direkte for at anmode om en tilbagetrækning.
Indsend ikke falske oplysninger. Misbrug af vores processer, f.eks. indsendelse af svigagtig dokumentation, kan resultere i lukning af din konto eller andre juridiske konsekvenser.

Evaluer indholdet

Sådan gennemgår du indhold, der er blevet fjernet efter anmodning om fjernelse på grund af ophavsret:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Klik på filterbjælken og så Ophavsret.
  4. Find den pågældende video.
  5. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Ophavsret.
  6. Klik på SE OPLYSNINGER.
  7. Gennemgå siden Ophavsretsmæssige oplysninger om videoen, hvor du kan få flere oplysninger om det indhold, der er identificeret i anmodningen om fjernelse.
    • Hvis andre videoer er blevet fjernet, og de er tilknyttet det samme strafklip for at krænke ophavsretten, skal du sørge for også at gennemgå siden Ophavsretsmæssige oplysninger om videoen for de pågældende videoer. Hvis du mener, at flere videoer er blevet fjernet ved en fejl, kan du indsende én indsigelse for alle videoerne.
  8. Overvej følgende, før du indsender en indsigelse:
  • Ejerskab: Består denne video af dit eget originale indhold, og ejer du alle rettighederne til den?
  • Dokumentation: Hvis du har brugt en andens ophavsretsligt beskyttede værk, kan du så dokumentere, at du har licens eller tilladelse til at bruge det pågældende indhold?
  • Undtagelse vedrørende ophavsret: Er din brug beskyttet af rimelig brug eller en lignende undtagelse fra ophavsretslovgivningen?
  • Offentligt eje: Er indholdet offentligt eje?

Hvis intet af det ovenstående gælder for dit indhold, kan du vente 90 dage, indtil strafklippet for at krænke ophavsretten udløber. Du kan også prøve at kontakte klageren direkte for at anmode om en tilbagetrækning.

Indsend en indsigelse

Indsigelser skal indsendes af den oprindelige uploader af det pågældende indhold. Den oprindelige uploader skal give tilladelse til at dele oplysningerne i indsigelsen med klageren. Hvis videregivelse af personlige oplysninger er et problem, kan en autoriseret repræsentant (f.eks. en advokat) indsende indsigelsen på uploaderens vegne via mail, fax eller almindelig post.

Sådan indsender du en indsigelse i YouTube Studio:

1. Følg vejledningen ovenfor for at finde den fjernede video i YouTube Studio.
  2. Under Indhold, der er identificeret i denne video skal du klikke på VÆLG HANDLINGER og så Indsend indsigelse.
  3. Læs kravene til indsigelser, og markér afkrydsningsfelterne for at bekræfte og så FORTSÆT.
  4. Angiv dine kontaktoplysninger og så FORTSÆT.
    • Sørg for at angive din fulde fysiske adresse og dit fulde juridiske navn (normalt et fornavn og efternavn). Angiv ikke et virksomheds- eller et kanalnavn.
  5. Angiv din begrundelse. Forklar tydeligt og kortfattet, hvorfor du mener, at fjernelsen af dit indhold kan være en fejl eller fejlidentifikation.
  6. Gennemgå udsagnene, og markér felterne, hvis du er enig.
  7. Angiv dit fulde juridiske navn som din underskrift og så FORTSÆT.
  8. (Valgfrit) Hvis andre videoer er blevet fjernet efter den samme anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, og du mener, at de også er blevet fjernet ved en fejl, kan du vælge disse videoer og inkludere dem alle i indsigelsen.
  9. Klik på SEND.
Du kan også indsende en indsigelse via mail, fax eller almindelig post.

Hvad sker der, når du har indsendt en indsigelse?

Når en indsigelse er indsendt, videresendes den til klageren, hvis den opfylder alle kravene, f.eks. en tydelig forklaring på, hvorfor du mener, at indholdet er blevet fejlidentificeret eller fjernet ved en fejl. Indsigelser, der ikke opfylder alle kravene, kan blive afvist.

I henhold til loven om ophavsret har klageren 10 amerikanske hverdage til at reagere på indsigelsen. Klageren skal svare med dokumentation for, at vedkommende har anlagt sag for at forhindre, at indholdet genoprettes på YouTube.

Hvis klageren ikke gør dette inden for perioden på 10 dage, bliver dit indhold genoprettet på YouTube (medmindre du har slettet det), og det tilknyttede strafklip for at krænke ophavsretten fjernes fra din kanal.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan tjekker jeg status for en indsigelse, jeg har indsendt?

Sådan tjekker du status for en indsigelse, du har indsendt:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Klik på filterbjælken og så Ophavsret.
  4. Find den pågældende video.
  5. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Ophavsret.
  6. Klik på SE INFO.
  7. Du kan se status for indsigelsen i sektionen Indhold, der er identificeret i denne video.
Kan jeg annullere en indsigelse, som jeg har indsendt?
Hvis du vil annullere en indsigelse, kan du gøre det, så længe klageren ikke har reageret på indsigelsen endnu.
Hvis du vil annullere den, skal du svare direkte på YouTubes bekræftelsesmail (den mail, der bekræftede, at indsigelsen blev modtaget). I dit svar skal du angive, at du vil trække din indsigelse tilbage. Du kan også sende disse oplysninger via mail til copyright@youtube.com.
Hvordan indsender jeg en indsigelse vedrørende andet indhold end videoer?

Indsigelser, der vedrører andet indhold end video, f.eks. kommentarer eller kanalbannerbilleder, skal indsendes som mail, fax eller almindelig post.

Bemærk! Da kanalprofilbilleder hostes på Google, skal indsigelser, der er relateret til kanalprofilbilleder, indsendes via Googles webformular.

Kan jeg indsende en indsigelse, hvis min konto er blevet lukket på grund af krænkelser af ophavsretten?
Hvis din konto er blevet lukket på grund af krænkelser af ophavsretten, kan du ikke indsende en indsigelse i YouTube Studio. Du kan stadig indsende en indsigelse via mail, fax eller almindelig post.

Flere oplysninger