Enviar una notificació de desacord per infracció dels drets d'autor

Si el teu contingut s'ha suprimit a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor i creus que es tracta d'un error o d'una identificació incorrecta, pots enviar una notificació de desacord. Es tracta d'una sol·licitud legal perquè YouTube restableixi contingut que s'ha suprimit a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor.

Informació important:

• Envia una notificació de desacord només si el teu contingut s'ha suprimit a causa d'un error o d'una identificació incorrecta. Això inclou excepcions dels drets d'autor, com ara els casos d'ús legítim o de tractament legítim.
  • Si el teu vídeo no compleix els criteris anteriors, pots esperar 90 dies fins que el toc d'atenció per infracció dels drets d'autor caduqui. També pots contactar amb el reclamant directament per sol·licitar una retractació.
No enviïs informació falsa. Un mal ús dels nostres processos, com ara l'enviament de documents fraudulents, pot comportar la cancel·lació del teu compte o altres conseqüències legals.

Avaluar el contingut

Per revisar el contingut que s'ha suprimit a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Fes clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. Cerca el vídeo en qüestió.
  5. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de l'opció Drets d'autor.
  6. Fes clic a MOSTRA ELS DETALLS.
  7. Revisa la pàgina Detalls dels drets d'autor del vídeo, que mostra més informació sobre el contingut identificat a la sol·licitud de supressió.
    • Si s'han suprimit altres vídeos i pertanyen al mateix toc d'atenció per infracció dels drets d'autor, assegura't de revisar la pàgina Detalls dels drets d'autor del vídeo per veure la informació dels altres vídeos. Si creus que s'han suprimit diversos vídeos per error, pots enviar una notificació de desacord per a tots.
  8. Abans d'enviar una notificació de desacord, tingues en compte el següent:
  • Propietat: el vídeo inclou contingut original teu i en tens tots els drets?
  • Evidència: si has utilitzat l'obra protegida per drets d'autor d'algú altre, tens proves d'una llicència o un permís per fer servir aquest contingut?
  • Excepció dels drets d'autor: l'ús que fas està protegit per l'ús legítim o una excepció similar dels drets d'autor?
  • Domini públic: el contingut és de domini públic?

Si cap de les consideracions anteriors s'aplica al teu contingut, pots esperar 90 dies fins que el toc d'atenció per infracció dels drets d'autor caduqui. També pots contactar amb el reclamant directament per sol·licitar una retractació.

Enviar una notificació de desacord

Les notificacions de desacord les ha d'enviar l'usuari que ha penjat el contingut original objecte de discussió. L'usuari que ha penjat el vídeo original ha de donar el seu consentiment per compartir la informació de la notificació de desacord amb el reclamant. Si el fet de comunicar informació personal suposa un problema, un representant autoritzat (com ara un advocat) pot enviar una notificació de desacord en nom de l'usuari que ha penjat el vídeo per correu electrònic, fax o correu postal.

Per enviar una notificació de desacord a YouTube Studio:

1. Segueix els passos anteriors per cercar el vídeo suprimit a YouTube Studio.
  2. A Contingut identificat en aquest vídeo, fes clic a SELECCIONA UNA ACCIÓ i després Envia una notificació de desacord.
  3. Llegeix els requisits de les notificacions de desacord i marca les caselles per confirmar i després CONTINUA.
  4. Introdueix la teva informació de contacte i després CONTINUA.
    • Assegura't d'incloure la teva adreça física i el teu nom legal complets (normalment, el nom i els cognoms). No introdueixis el nom d'una empresa o d'un canal.
  5. Introdueix els motius. Explica de manera clara i concisa el motiu pel qual creus que el teu contingut s'ha suprimit per error o s'ha identificat incorrectament.
  6. Revisa les declaracions i marca les caselles per acceptar-les.
  7. Introdueix el teu nom legal complet com a signatura i després CONTINUA.
  8. (Opcional) Si s'han suprimit altres vídeos de la mateixa sol·licitud de supressió i també creus que s'han suprimit per error, pots seleccionar aquests vídeos i incloure'ls tots a la notificació de desacord.
  9. Fes clic a ENVIA.
També pots enviar una notificació de desacord per correu electrònic, fax o correu postal.

Què passa després d'enviar una notificació de desacord

Un cop enviada una notificació de desacord, es reenvia al reclamant si compleix tots els requisits, inclosa una explicació clara de per què creus que el contingut s'ha identificat erròniament o s'ha suprimit per error. És possible que es rebutgin les notificacions de desacord que no compleixin tots els requisits.

D'acord amb la llei sobre drets d'autor, el reclamant té 10 dies laborables (segons el calendari dels Estats Units) per respondre a la notificació de desacord, i ho ha de fer amb proves de les accions legals que ha emprès per evitar que el teu contingut es restableixi a YouTube.

Si el reclamant no ho fa en aquest període de 10 dies, el contingut es restablirà a YouTube (tret que l'hagis suprimit) i el toc d'atenció per infracció dels drets d'autor associat s'esborrarà del teu canal.

Preguntes més freqüents

Com puc comprovar l'estat d'una notificació de desacord que he enviat?

Per comprovar l'estat d'una notificació de desacord que has enviat:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Fes clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. Cerca el vídeo en qüestió.
  5. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de l'opció Drets d'autor.
  6. Fes clic a MOSTRA ELS DETALLS.
  7. Consulta la secció Contingut identificat en aquest vídeo per consultar l'estat de la notificació de desacord.
Puc cancel·lar una notificació de desacord que he enviat?
Si vols cancel·lar una notificació de desacord, pots fer-ho sempre que el reclamant encara no hi hagi respost.
Per cancel·lar-la, respon directament al correu electrònic de confirmació de YouTube (el que confirma la recepció de la notificació de desacord). A la resposta, indica que vols retractar la notificació de desacord. També pots enviar un correu electrònic a copyright@youtube.com amb aquesta informació.
Com puc enviar una notificació de desacord per al contingut que no és de vídeo?

Les notificacions de desacord relatives als continguts que no siguin vídeos, com ara comentaris o imatges del bàner d'un canal, s'han d'enviar per correu electrònic, fax o correu postal.

Nota: com que les fotos de perfil dels canals s'allotgen a Google, les notificacions de desacord relacionades amb les fotos de perfil del canal s'han d'enviar a través del formulari web de Google.

Puc enviar una notificació de desacord si el meu compte s'ha cancel·lat per infraccions dels drets d'autor?
Si el teu compte s'ha cancel·lat per infraccions dels drets d'autor, no podràs enviar cap notificació de desacord a YouTube Studio. Encara pots enviar una notificació de desacord per correu electrònic, fax o correu postal.

Més informació