Utbildningsmaterial

Om du jobbar med utbildning kanske du är intresserad av YouTubes utbildningsmaterial. Här är några resurser som kan hjälpa dig och dina elever att skydda er online.

Du hittar spännande lektioner och pedagogiska resurser på youtube.com/teachers, youtube.com/education och youtube.com/schools.

Använda videor i klassrummet

YouTube äger inte innehållet som läggs upp på webbplatsen och kan därför inte ge dig tillåtelse att använda det. Endast den faktiska ägaren till innehållet kan ge sådan tillåtelse. Om du vill komma i kontakt med den som äger en video klickar du på personens kanal. Vissa kreatörer anger hur man kan kontakta dem på sin kanal.

Undvik potentiellt stötande innehåll

Du kan välja att aktivera Begränsat läge, som är en funktion där du kan ange att du inte vill se potentiellt stötande innehåll på YouTube.

Rapporter

• Olämpligt innehåll: Om du ser en video som du tycker är olämplig kan du flagga den. Det är det snabbaste sättet att göra oss uppmärksamma på eventuellt olämpligt innehåll. YouTubes policyspecialister granskar flaggade videor dygnet runt, sju dagar i veckan.
  • Sekretess: Om du stöter på en video som du anser bryter mot sekretessen kring en student, en lärare eller en anställd på skolan ska du vänligen hänvisa dem eller deras förälder till våra sekretessriktlinjer och processen för integritetsklagomål. När det gäller integritetsklagomål tar vi endast bort innehållet om den berörda individen kan identifieras med säkerhet. Mer information finns i avsnittet om sekretess i vårt säkerhetscenter.
  • Trakasserier: Endast en förälder eller vårdnadshavare får lämna in ett klagomål för ett barns räkning. Vår artikel om trakasserier och cybermobbning innehåller resurser som du kan referera till om en student eller lärare är bekymrad över trakasserier på YouTube.