Tips och verktyg för föräldrar till tonåringar på YouTube

Vi förstår att föräldrar och vårdnadshavare ibland har frågor om tonåringars beteende och välmående online. Vi har sammanställt några verktyg och resurser som du kan använda för att hantera deras upplevelse på YouTube.

Hur gamla måste tonåringar vara för att få använda YouTube?

För att kunna logga in på YouTube måste tonåringar ha ett Google-konto som uppfyller ålderskraven i ditt land eller din region.

Om ditt barn är yngre än den obligatoriska åldern kan du läsa mer om vilka upplevelser som är tillgängliga för barnet i hjälpcentret för YouTube för familjer.

Tips och råd för att skapa innehåll online

Om din tonåring är intresserad av att skapa innehåll på YouTube rekommenderar vi följande:

Verktyg för integritet och säkerhet

Stötta välmående

• Påminnelser om att ta en paus: Den här funktionen aktiveras automatiskt för tonåringar och påminner dem om att ta en paus när de tittar på videor eller YouTube Shorts.
  • Påminnelser om läggdags: Den här funktionen aktiveras automatiskt för tonåringar och visas när det är dags för dem att sluta titta på YouTube och gå och lägga sig.
  • Automatisk uppspelning inaktiverad: Den här funktionen inaktiveras automatiskt för tonåringar. När funktionen är inaktiverad spelas inte videor upp kontinuerligt för din tonåring och tonåringen måste välja nästa video hen vill titta på.
  • Ansvarsfulla videorekommendationer: YouTube har ett system för videorekommendationer som ger mer ansvarsfulla rekommendationer för tonåringar. Det här systemet minimerar automatiskt exponeringen för innehåll som kan ha en negativ inverkan på deras självbild eller beteende. Läs mer om hur vi skapar innehållsrekommendationer för tonåringars unika behov.