Tips og verktøy for tenåringsforeldre på YouTube

Vi forstår at foreldre og foresatte kan ha spørsmål om tenåringers atferd og velvære på nettet. Vi har satt sammen noen verktøy og ressurser som kan gjøre det enklere å administrere YouTube-opplevelsen deres.

Hvor gammelt må barnet mitt være for å bruke YouTube?

For å logge på YouTube må barnet ha en Google-konto som oppfyller kravene til aldersgrensen i landet ditt eller regionen din.

Hvis barnet ditt er yngre enn aldersgrensen, kan du gå til YouTube for familier-brukerstøtten for å finne ut mer om hvilke opplevelser som er tilgjengelige for barnet.

Tips og råd om oppretting av innhold på nettet

Hvis tenåringen din er interessert i å lage innhold på YouTube, anbefaler vi at du gjør følgende:

Verktøy for personvern og sikkerhet

Ta hånd om barnets velvære

• Påminnelser om å ta en pause: Denne funksjonen er automatisk slått på for tenåringer og minner dem på å ta en pause mens de ser på videoer eller YouTube Shorts.
  • Påminnelser om sengetid: Denne funksjonen er slått på automatisk for tenåringer og vises når det er på tide at de slutter å se på YouTube og legger seg.
  • Autoavspilling er slått av: Denne funksjonen er automatisk slått av for tenåringer. Når den er slått av, spilles ikke videoene av kontinuerlig for tenåringen, og hen må velge den neste videoen hen vil se.
  • Ansvarlige videoanbefalinger: YouTube har et system for videoanbefalinger som gir mer ansvarlige anbefalinger for tenåringer. Dette systemet minimerer automatisk eksponeringen for innhold som kan ha negativ innvirkning på tenåringens selvbilde eller atferd. Finn ut mer om hvordan vi utarbeider innholdsanbefalinger for å imøtekomme de unike behovene til tenåringer.