Forældreressourcer

Vi forstår, at forældre og værger til tider har spørgsmål om børns adfærd på nettet. Vi har samlet nogle værktøjer og ressourcer, der kan hjælpe dig med at administrere din families oplevelse på YouTube.

Hvor gammel skal mit barn være for at kunne bruge YouTube?

Du skal have en Google-konto, der overholder kravene for minimumsalder, for at logge på YouTube.  Hvis en video bliver rapporteret, og vi finder ud af, at uploaderen ikke har angivet sin korrekte alder ved oprettelse af kontoen, vil kontoen blive lukket.

Tips og råd

Vi beder alle vores medlemmer om at gennemgå vores Retningslinjer for fællesskabet, da de sammenfatter, hvilke typer indhold og adfærd, der er acceptabel på YouTube.

Tips til familier om internetsikkerhed fra Google og Common Sense Media:

• Få dine teenagebørn til at oprette playlister med deres foretrukne videoer, og opret selv dine egne. Se derefter videoerne sammen med dem. Du kan se, hvad dine børn kigger på, og måske lærer de noget nyt om dig.
  • Tag dine teenagebørn med på en tur i di barndoms tv-land ved at sammensætte en afspilningsliste med klip fra dine yndlingsudsendelser.
  • Gør det til en leg at bruge YouTube: Gæt, hvilken slags videoer der er populære et bestemt sted, og brug så Avanceret søgning til kun at få vist videoer i det pågældende område. Det kan du bruge til at få en snak med dine børn om kulturelle fordomme, præferencer, ligheder og forskelle.
  • Vær opmærksom på, hvem din teenager interagerer med på YouTube.

Værktøjer

• Upassende indhold: Hvis du ser en video, som du finder upassende, eller som muligvis overtræder vores retningslinjer for fællesskabet, skal du rapportere videoen. Det er den hurtigste måde at gøre os opmærksomme på potentielt upassende indhold. Eksperter i YouTubes politik gennemgår rapporterede videoer døgnet rundt alle ugens dage.
  • Privatliv: Hvis du mener, at dit barns privatliv er blevet krænket (f.eks. ved brug af et billede eller personlige oplysninger uden samtykke), opfordrer vi dig til at gå til vores retningslinjer for beskyttelse af personlige oplysninger, hvor du kan få flere oplysninger om vores privatlivspolitik og om, hvordan du indsender en klage om krænkelse af privatliv.
  • Chikane og cybermobning:
    • Hvis din teenager bliver chikaneret af nogen på YouTube, kan du hjælpe dit barn med at blokere brugeren. Dette vil forhindre yderligere meddelelser fra den uønskede bruger.
    • Hvis chikanen fortsætter, kan du få flere oplysninger om forebyggelse af chikane i artiklen om chikane i vores sikkerhedscenter.
    • Hvis du eller din teenager ønsker at rapportere chikane i videoer, kanaler/profiler eller kommentarer, kan det gøres via vores rapporteringsværktøj.
  • Begrænset tilstand: Når du aktiverer denne indstilling, vælger du, at du ikke ønsker at se potentielt stødende indhold på YouTube. Få flere oplysninger om Begrænset tilstand.
  • Moderering af kanalkommentarer: Der findes værktøjer, som dit barn kan bruge til at fjerne kommentarer, der er slået op på vedkommendes kanal, eller moderere dem, inden de bliver vist på din kanal. Læs vores artikel om moderering af kanalkommentarer for at få flere oplysninger.
  • Gå til din teenagers kanal: Se nærmere på, hvad din teenager slår op på sin kanal. Se din teenagers favoritter, og hvilke YouTube-kanaler denne abonnerer på. Foretrukne og abonnementer kan give dig et fingerpeg om, hvad de ser på websitet.
  • Indstillinger for privatliv og sikkerhed: YouTube har en række værktøjer og indstillinger, der kan hjælpe brugere med at administrere deres oplevelse på websitet. For at få flere oplysninger om de ressourcer, der står til rådighed for din teenager, skal du gå til vores side for indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed.