Wenke en nutsgoed vir ouers van tieners op YouTube

Ons verstaan dat ouers en voogde soms vrae het oor hul tiener se aanlyn gedrag en welstand. Ons het ’n paar nutsgoed en hulpbronne saamgestel om jou te help om tieners se ervaring op YouTube te bestuur.

Hoe oud moet my tiener wees om YouTube te gebruik?

Om by YouTube aan te meld, moet jou tiener ’n Google-rekening hê wat aan die minimum ouderdomsvereistes in jou land of streek voldoen.

Kry meer inligting in YouTube vir Gesinne se hulpsentrum oor watter ervarings vir jou kind beskikbaar is as hulle jonger as die vereiste ouderdom is.

Wenke en advies vir die skep van aanlyn inhoud

As jou tiener belangstel om inhoud op YouTube te skep, sal ons aanbeveel dat:

Privaatheid- en veiligheidnutsgoed

Ondersteun welstand

• Geniet ’n Blaaskans-onthounotas: Hierdie kenmerk word outomaties vir tieners aangeskakel en herinner hulle om ’n blaaskans te neem terwyl hulle video’s of YouTube Kortvideo’s kyk.
  • Slaaptydonthounotas:  Hierdie kenmerk word outomaties aangeskakel vir tieners en verskyn wanneer hulle moet ophou YouTube kyk en gaan slaap.
  • Outospeel is afgeskakel: Hierdie kenmerk is outomaties afgeskakel vir tieners. Terwyl outospeel af is, sal video’s nie deurlopend vir jou tiener speel nie en hulle sal die volgende video wat hulle wil kyk moet kies.
  • Verantwoordelike video-aanbevelings: YouTube het ’n aanbevelingstelsel vir video’s wat verantwoordeliker aanbevelings vir tieners verskaf. Hierdie stelsel minimeer outomaties blootstelling aan inhoud wat ’n negatiewe uitwerking op hul selfbeeld of gedrag kan hê. Kom meer te wete oor hoe ons inhoudaanbevelings opstel om aan die unieke behoeftes van tieners te voldoen.