Værktøjer til sikkerhed for teenagere

Teenagere er en vigtig del af YouTube-fællesskabet. Hvis du er teenager, skal du bruge værktøjerne og tippene nedenfor for at beskytte dig selv på YouTube. Bemærk, at du skal opfylde alderskravene i dit land for at oprette en Google-konto.

Hvis du er lærer eller forælder, kan du se vores forældreressourcer og uddannelsesressourcer. Du kan få flere oplysninger om sikkerhed på internettet ved at se disse Google-tips til onlinesikkerhed.

• Du skal vide, hvilken type indhold du må filme. Når du optager videoer af dine venner, klassekammerater eller andre mindreårige, skal du huske, at videoerne aldrig må være seksuelt orienterede, voldelige eller farlige.
  • Husk "bedstemorreglen". Er det, du uploader, noget, du gerne vil have, at dine bedsteforældre, din chef, fremtidige arbejdsgiver, dine forældre eller fremtidige svigerforældre skal se? Hvis ikke, er det nok ikke en god idé at slå det op. Når en video er blevet lagt online, vil du aldrig kunne vide, hvem der kan se den. Hvis videoen er blevet kopieret eller genopslået, er det måske ikke muligt at fjerne hver eneste udgave.
  • Undgå farlige eller ubehagelige situationer. Lad være med at slå noget op, bare fordi en anden har bedt dig om det. Forsøg ikke at mødes personligt med nogen, du har interageret med online uden først at konsultere en voksen, du har tillid til.
  • Brug YouTubes funktioner til beskyttelse af personlige oplysninger. YouTube har funktioner, der kan hjælpe dig med at begrænse, hvem der kan se de videoer, du slår op. Beskyt dit privatliv ved at indstille personlige videoer til at være "private" eller "skjulte". På vores side med indstillinger for privatliv og sikkerhed kan du udforske nogle af de tilgængelige værktøjer, der kan hjælpe dig med at administrere din oplevelse på websitet.
Du kan rapportere chikane, trusler, personefterligning eller mobning ved at bruge vores rapporteringsværktøj. Hvis du ser en video, der indeholder upassende indhold, skal du rapportere den.