Bly as ’n tiener veilig op YouTube

Tieners is ’n belangrike deel van die YouTube-gemeenskap. As jy ’n tiener is, kan jy die nutsgoed en wenke hieronder gebruik om veilig te bly op YouTube.

Let wel: Jy moet aan die minimum ouderdomsvereistes in jou land/streek voldoen as jy ’n Google-rekening wil skep.

Gaan na ons ouerhulpbronne en opvoederhulpbronne as jy ’n ouer of ’n onderwyser is. Lees Google-wenke vir aanlyn veiligheid om meer inligting te kry.

Veiligheidswenke vir tieners

• Weet watter soort inhoud om te verfilm. Wanneer jy video’s van jou vriende, klasmaats of ander minderjariges maak, moet jy onthou dat hulle nooit seksueel suggestief, gewelddadig of gevaarlik moet wees nie

• Onthou die “Ouma-reël”. Is jou video iets wat jy vir jou grootouers, ouers of toekomstige werkgewer sal wys? Indien nie, is dit dalk nie ’n goeie idee om dit te plaas nie. Jy weet nooit wie dalk jou video sal sien nadat jy dit geplaas het nie. As die video gekopieer of herplaas word, kan jy nie elke kopie verwyder nie.

• Voorkom gevaarlike of ongemaklike situasies. Moenie iets plaas net omdat iemand anders jou gevra het om dit te doen nie. Praat met ’n vertroude volwassene voordat jy probeer om ’n ontmoeting met ’n aanlyn vriend te reël.

• Gebruik ons privaatheidkenmerke. YouTube het kenmerke wat jou help om te beperk wie die video’s wat jy plaas, kan kyk. Stel jou persoonlike video’s op “privaat” of “ongelys” om jou te help om jou privaatheid te beskerm. Besoek die Privaatheid- en veiligheidsentrum om jou ervaring op YouTube te bestuur.

• Gaan na die Skepperveiligheidsentrum om wenke te lees en video’s te kyk wat jou kan help om veiliger te voel op YouTube.
Gee die kanaal aan as jy teistering, dreigemente, nabootsing of afknouery ervaar. Gee dit aan as jy onvanpaste inhoud sien.

Verwante hulpbronne