Ikärajoitettu sisältö

Toisinaan sisältö ei riko YouTuben käytäntöjä, mutta se ei välttämättä sovi alle 18-vuotiaille. Tällaisissa tapauksissa videolle saatetaan määrittää ikärajoitus. Tätä käytäntöä sovelletaan videoihin, videoiden kuvauksiin, omiin pikkukuviin, livestriimeihin sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin.

Lue lisää ikärajoituksista

Alla on lisätietoja sisältötyypeistä, joille saatetaan asettaa ikärajoitus. Voimme asettaa sisällöllesi ikärajoituksen, jos se sisältää näitä teemoja. Mukana on esimerkkejä ikärajoitettavasta sisällöstä. Lisää esimerkkejä saat klikkaamalla jokaista käytäntökohtaa. Huomaa, että luettelo ei ole kattava.

Lasten turvallisuus

• Video, jolla aikuiset osallistuvat vaaralliseen toimintaan, jota lapset voisivat helposti matkia, kuten räjähteiden käsittely tai mahdollisesti ruumiinvamman aiheuttavat haasteet
  • Aikuisille tarkoitettu video, jonka voi helposti luulla olevan koko perheelle sopivaa

Haitallinen tai vaarallinen toiminta, johon liittyy säänneltyjä aineita tai huumeita

• Video, jolla näytetään teeskenneltyjä vahingollisia kepposia, jotka näyttävät niin aidoilta, että katsojat luulevat niitä todellisiksi
  • Video, jolla esitellään kannabismyymälöitä

Alastomuus tai seksuaalisesti vihjaileva sisältö

• Video, joka rohkaisee seksuaaliseen toimintaan, kuten kiihottava tanssiminen tai kosketteleminen
  • Video, jonka esiintyjä on katsojaa tarkoituksellisesti kiihottavassa asennossa tai pukeutuneena vaatteisiin, joita yleisesti pidetään sopimattomana julkisella paikalla (esim. alusvaatteet)

Väkivaltainen tai järkyttävä sisältö

• Kontekstoitu video, jolla näytetään liikenneonnettomuuden uhrien vammoja
  • Video, jonka keskeisessä osassa on väkivaltainen tai verinen kuvamateriaali, kuten video, joka keskittyy vain elokuvan tai videopelin väkivaltaisimpiin kohtiin

Karkea kielenkäyttö

• Video, jonka nimessä, pikkukuvassa tai metadatassa on voimakasta kiroilua
  • Video, joka keskittyy kiroiluun, kuten kontekstistaan irrotettu kokoelma tai klipit

Mitä tapahtuu, jos sisällölle asetetaan ikäraja?

Ikärajoitettuja videoita ei näytetä käyttäjille, jotka ovat alle 18-vuotiaita tai jotka eivät ole kirjautuneet sisään. Ikärajoitettuja videoita ei myöskään voi katsella useimmilla kolmansien osapuolten sivustoilla. Jos käyttäjä klikkaa ikärajoitettua videota toisella sivustolla esimerkiksi upotetussa soittimessa, hänet ohjataan YouTubeen, jossa sisällön voi katsoa vain 18 vuotta täyttänyt ja sisäänkirjautunut käyttäjä. Tällä tavalla varmistetaan, että YouTubessa oleva video on vain halutun yleisön katsottavissa riippumatta siitä, mistä se löydetään.

Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit valittaa ikärajoituksesta.

Kaupallistaminen ja ikärajoitukset

Jos kanavallasi voidaan näyttää mainoksia, muista tutustua mainontaan sopivan sisällön sääntöihin. Ikärajoitettuja videoita voi kaupallistaa näyttämällä niissä mainoksia. Osa mainostajista suosii kuitenkin perheystävällistä sisältöä tai sisältöä, jossa ei ole yllä mainittuja teemoja. Sellaisissa tapauksissa videossasi saatetaan näyttää mainoksia vain rajoitetusti tai ei ollenkaan.

Tarkista, onko sisällöllesi asetettu ikärajoitus

Jos sisällöllesi on asetettu ikärajoitus, Videot-sivun Rajoitukset-sarakkeessa lukee "Ikärajoitus".

Yli 18-vuotiaat ja sisäänkirjautuneet katsojat näkevät videon mahdollisen ikärajoituksen sen kuvauksen alla. Lue lisää ikärajoitettujen videoiden katsomisesta.