Ikärajoitettu sisältö

Toisinaan sisältö ei riko YouTuben käytäntöjä, mutta se ei välttämättä sovi alle 18-vuotiaille. Tällaisissa tapauksissa videolle saatetaan määrittää ikärajoitus. Tätä käytäntöä sovelletaan videoihin, videoiden kuvauksiin, omiin pikkukuviin, livestriimeihin sekä muihin YouTuben tuotteisiin ja ominaisuuksiin.

Lue lisää ikärajoituksista

Alla on lisätietoja sisältötyypeistä, joille saatetaan asettaa ikärajoitus. Voimme asettaa sisällöllesi ikärajoituksen, jos siinä käsitellään näitä teemoja. Alla on esimerkkejä ikärajoitettavasta sisällöstä. Käytäntöosioissa on linkkejä, joita klikkaamalla pääset esimerkkeihin näistä teemoista. Huomaa, että luettelo ei ole kattava.

Lasten turvallisuus

• Video, jolla aikuiset osallistuvat vaaralliseen toimintaan, jota lapset voisivat helposti matkia, kuten räjähteiden käsittely tai mahdollisesti ruumiinvamman aiheuttavat haasteet
  • Aikuisille tarkoitettu video, jonka voi helposti luulla olevan koko perheelle sopivaa

Haitallinen tai vaarallinen toiminta, johon liittyy säänneltyjä aineita tai huumeita

• Video, jolla näytetään teeskenneltyjä vahingollisia kepposia, jotka näyttävät niin aidoilta, että katsojat luulevat niitä todellisiksi
  • Video, jolla esitellään kannabismyymälöitä

Alastomuus tai seksuaalisesti vihjaileva sisältö

• Video, joka rohkaisee seksuaaliseen toimintaan, kuten kiihottava tanssiminen tai kosketteleminen
  • Video, jonka esiintyjä on katsojaa tarkoituksellisesti kiihottavassa asennossa tai pukeutuneena katsojaa kiihottaviin vaatteisiin
  • Video, jonka esiintyjä on pukeutuneena vaatteisiin, joita yleisesti pidetään sopimattomana julkisella paikalla (esim. alusvaatteet)

Väkivaltainen tai järkyttävä sisältö

• Kontekstoitu video, jolla näytetään liikenneonnettomuudesta selviytyneiden uhrien vammoja
  • Video, jonka keskeisessä osassa on väkivaltainen tai verinen kuvamateriaali, kuten video, joka keskittyy vain elokuvan tai videopelin väkivaltaisimpiin kohtiin

Karkea kielenkäyttö

• Video, jonka nimessä, pikkukuvassa tai metadatassa on voimakasta kiroilua
  • Video, joka keskittyy kiroiluun, kuten kontekstistaan irrotettu kokoelma tai klipit

Mitä tapahtuu, jos sisällölle asetetaan ikäraja?

Ikärajoitettuja videoita ei näytetä käyttäjille, jotka ovat alle 18-vuotiaita tai jotka eivät ole kirjautuneet sisään. Ikärajoitettuja videoita ei myöskään voi katsella useimmilla kolmansien osapuolten sivustoilla. Ikärajoitetun videon klikkaaminen YouTuben ulkopuolisella sivustolla, esimerkiksi upotetusta soittimesta, ohjaa katsojan YouTubeen tai YouTube Musiciin. Siellä yli 18-vuotiaat voivat kirjautuneena katsoa sisällön. Tällä tavoin voimme varmistaa, että YouTubessa hostatut videot näkyvät vain sopivalle yleisölle riippumatta siitä, mistä ne löydetään.

Jos olemme mielestäsi tehneet virheen, voit valittaa ikärajoituksesta.

Kaupallistaminen ja ikärajoitukset

Jos kanavallasi voidaan näyttää mainoksia, muista tutustua mainontaan sopivan sisällön sääntöihin. Ikärajoitettuja videoita voi kaupallistaa näyttämällä niissä mainoksia. Osa mainostajista suosii kuitenkin perheystävällistä sisältöä tai sisältöä, jossa ei ole yllä mainittuja teemoja. Sellaisissa tapauksissa videossasi saatetaan näyttää mainoksia vain rajoitetusti tai ei ollenkaan.

Tarkista, onko sisällöllesi asetettu ikärajoitus

Näet sisältösi mahdollisen ikärajoituksen YouTube Studiosta käyttämällä Ikärajoitus-suodatinta. Voit myös katsoa Videot-sivulta, näkyykö Rajoitukset-sarakkeessa merkintää "Ikärajoitus".Järjestelmämme kehittyvät jatkuvasti, ja luokittelu saattaa muuttua, jos havaitsemme arviostasi poikkeavia seikkoja.

Yli 18-vuotiaat ja kirjautuneet katsojat näkevät videon mahdollisen ikärajoituksen sen kuvauksen alta. Lue lisää ikärajoitettujen videoiden katsomisesta.