Inhoud met ’n ouderdomsbeperking

Soms oortree inhoud nie ons gemeenskapsriglyne nie, maar dit is dalk nie versoenbaar met YouTube se diensbepalings nie, of nie geskik vir kykers onder 18 nie. In hierdie gevalle sal ons moontlik ’n ouderdomsbeperking op die video plaas. Hierdie beleid geld vir video’s, videobeskrywings, gepasmaakte miniprente, regstreekse strome en enige ander YouTube-produk of -kenmerk.

Kry meer inligting oor ouderdomsbeperking

Hier onder is meer besonderhede oor die tipes inhoud wat ons vir ouderdomsbeperking oorweeg. Indien jou inhoud een of meer van hierdie temas bevat, sal ons moontlik die ouderdom beperk. Ons het hier onder voorbeelde gegee van inhoud wat ’n ouderdomsbeperking op kan kry. Klik deur die beleidafdelings vir voorbeelde wat hierdie temas illustreer. Hou in gedagte dat dit nie ’n volledige lys is nie.

Kinderveiligheid

• ’n Video met volwassenes wat aan gevaarlike aktiwiteite deelneem wat minderjariges maklik kan naboots, soos om plofstowwe te hanteer, of uitdagings wat liggaamlike besering kan veroorsaak
  • ’n Video wat vir volwasse gehore bedoel is, maar wat maklik met gesinsinhoud verwar kan word
Let wel: Jou "vir kinders gemaak"-instellings sal nie ouderdomsbeperkings op jou video’s beïnvloed nie.

Skadelike of gevaarlike aktiwiteite, insluitend gereguleerde stowwe en dwelmmiddels

• ’n Video oor valse, skadelike poetse wat so werklik lyk dat kykers nie die verskil kan opmerk nie
  • ’n Video wat ’n dagga-apteek bevorder

Naaktheid en seksueel suggestiewe inhoud

• ’n Video wat seksuele aktiwiteit uitnooi, soos uitlokkende dansery of liefkosery
  • ’n Video waar die persoon in ’n posisie is wat bedoel is om die kyker seksueel te prikkel
  • ’n Video waar die persoon klere dra wat in openbare kontekste as onaanvaarbaar beskou word, soos onderklere

Gewelddadige of grafiese inhoud

• ’n Video met inhoud wat ’n oorlewende se beserings in ’n groot motorongeluk wys
  • ’n Video wat fokus op gewelddadige of bloederige beelde, soos om alleenlik op die mees grafies gewelddadige deel van ’n film of videospeletjie te fokus

Vulgêre taalgebruik

• ’n Video met erge vloektaal in die titel, miniprent of geassosieerde metadata
  • ’n Video wat fokus op die gebruik van vloektaal, soos ’n samestelling of snitte wat uit konteks geneem is

Wat gebeur as inhoud ’n ouderdomsbeperking op kry?

Ouderdomsbeperkte video’s kan nie gekyk word deur gebruikers wat jonger as 18 jaar of afgemeld is nie. Ouderdomsbeperkte video’s kan ook nie op die meeste derdepartywebwerwe gekyk word nie. Kykers wat op ’n ouderdomsbeperkte video of ’n ander webwerf soos ’n ingebedde speler klik, sal na YouTube of YouTube Music herlei word. Sodra hulle daar is, sal hulle die inhoud slegs kan sien as hulle aangemeld en ouer as 18 is. Hierdie proses help om seker te maak dat ongeag waar inhoud ontdek word, indien ’n video deur YouTube gehuisves word, dit slegs deur die geskikte gehoor gesien sal kan word.

As jy dink dat ons ’n fout gemaak het, kan jy teen die ouderdomsbeperking appelleer.

Monetisering en ouderdomsbeperkings

As jou kanaal vir advertensies kwalifiseer, moet jy seker maak dat jy ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud nagaan. Ouderdomsbeperkte video’s kan advertensies gebruik om te monetiseer. Sommige adverteerders verkies om op gesinsvriendelike inhoud of inhoud sonder die temas wat hierbo genoem word, te adverteer. In hierdie geval sal jou video dalk beperkte of geen advertensiemonetisering hê nie.

Soms oortree inhoud nie ons gemeenskapsriglyne nie, maar dit is dalk nie versoenbaar met YouTube se diensbepalings nie, of nie geskik vir kykers onder 18 nie.

Kyk of daar ’n ouderdomsbeperking op jou inhoud is

Jy kan kontroleer of jou inhoud ’n ouderdomsbeperking op het deur na YouTube Studio te gaan en die "Ouderdomsbeperking"-filter te gebruik, of deur na “Ouderdomsbeperking” in die Beperkingskolom op jou Video’s-bladsy te soek. Ons stelsels word voortdurend opgedateer en indien ons enige teenstrydighede met jou gradering vind, sal dit moontlik verander.

Kykers wat ouer as 18 en aangemeld is, kan sien of ’n video ’n ouderdomsbeperking op het deur onder die beskrywing te kyk. Kry meer inligting oor die kyk van video’s met ouderdomsbeperkings.