Impugnar una reclamació de Content ID

Quan el teu vídeo hagi rebut una reclamació de Content ID, pots impugnar-la si tens un motiu vàlid, com ara:

• Tenir tots els drets necessaris del contingut del teu vídeo.
  • Utilitzar el contingut de manera que reuneixi els requisits per considerar-se una excepció dels drets d'autor, com ara ús legítim.
  • Creure que el vídeo s'ha identificat erròniament o que s'ha comès un error.
Els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor són diferents de les reclamacions de Content ID. Si el teu canal n'ha rebut un, ves a l'article sobre els tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor per obtenir més informació.

Si impugnes una reclamació de Content ID, la persona que ha reclamat el teu vídeo (el reclamant) rebrà una notificació. El reclamant té 30 dies per respondre.

Abans de presentar una impugnació

Abans d'impugnar una reclamació de Content ID, et recomanem que obtinguis més informació sobre el domini públic i sobre les excepcions dels drets d'autor com ara l'ús legítim o el tractament legítim. Tingues en compte que NO són motius legítims per impugnar una reclamació:

Si no envies una impugnació, hi ha altres maneres de resoldre una reclamació de Content ID, com ara suprimir el contingut reclamat del teu vídeo.

En última instància, YouTube no pot decidir si has d'impugnar o no una reclamació. Si no saps què fer, sol·licita assessorament legal abans de presentar la impugnació.

Tingues en compte que només has d'impugnar una reclamació si saps del cert que tens tots els drets necessaris per utilitzar el contingut reclamat. Abusar del procés d'impugnació de manera reiterada o malintencionada pot comportar penalitzacions contra el teu vídeo o canal.

Presentar una impugnació

Per impugnar una reclamació de Content ID:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. A la pestanya Vídeos, cerca el vídeo amb la reclamació que vols impugnar.
    • Per trobar el vídeo més fàcilment, pots fer clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de l'opció Drets d'autor.
  5. Fes clic a MOSTRA ELS DETALLS.
  6. A la secció Contingut identificat en aquest vídeo, cerca la reclamació rellevant i fes clic a SELECCIONA ACCIONS i després Impugna.
Nota: és possible que tinguis l'opció Escala per apel·lar per a les reclamacions de Content ID que bloquegen el vídeo. Aquesta opció omet el pas inicial d'impugnació i inicia el procés d'impugnació amb una apel·lació. Obtén més informació sobre l'opció Escala per apel·lar.

Després de presentar una impugnació

Un cop hagis enviat una impugnació, la persona que ha reclamat el teu vídeo (el reclamant) té 30 dies per respondre.

Què pot fer el reclamant

Obtén més informació sobre el procés d'impugnació al capítol "Procés d'impugnació per a Content ID" d'aquest vídeo:

Procés d'impugnació i reclamacions de Content ID: gestionar les reclamacions i prendre les mesures pertinents a Studio

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Preguntes més freqüents

Què passa si es rebutja la meva impugnació?
Si es rebutja la teva impugnació, la reclamació es mantindrà al vídeo. Si continues veient clar que la reclamació no és vàlida, és possible que compleixis els requisits per apel·lar contra la decisió. Obtén més informació sobre com pots apel·lar contra una reclamació de Content ID.
Tingues en compte que el reclamant pot enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor en qualsevol moment durant el procés d'impugnació. Si això passa i la sol·licitud de retirada és vàlida, el teu vídeo se suprimirà de YouTube i el teu canal rebrà un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor.
Per què el reclamant revisa tant la impugnació inicial com l'apel·lació?

El reclamant revisa la impugnació inicial i l'apel·lació perquè YouTube no pot prendre decisions sobre la propietat. YouTube no sap quin contingut tenia les llicències pertinents i no pot determinar quin reuneix els requisits per considerar-se una excepció dels drets d'autor, com ara ús legítim o tractament legítim.

El pas d'apel·lació garanteix que el reclamant faci una revisió més exhaustiva perquè, si decideix restablir la reclamació, ha d'enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor (un procés judicial) per tal que el vídeo no es restableixi. Després, si decideixes enviar una notificació de desacord, el reclamant ha de presentar una demanda perquè el teu vídeo no es restableixi.

Quina diferència hi ha entre la impugnació i l'opció Escalar per apel·lar?

En l'opció d'impugnació inicial, el reclamant pot tardar fins a 30 dies a respondre. Si rebutja la impugnació, pot ser que puguis apel·lar contra la decisió. A continuació, el reclamant té 7 dies per respondre a l'apel·lació.

L'opció Escalar per apel·lar només està disponible per a les reclamacions de Content ID que bloquegen el vídeo. Aquesta opció omet el pas inicial d'impugnació, que dona al reclamant 30 dies per respondre, i inicia el procés amb una apel·lació. A continuació, el reclamant té 7 dies per respondre, de manera que el procés es pot resoldre més ràpidament.

Si el reclamant rebutja la teva apel·lació, pot enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor. Si la sol·licitud de retirada és vàlida, el teu vídeo se suprimirà de YouTube i el teu canal rebrà un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor. Tingues en compte que, si saps del cert que una sol·licitud de retirada no és vàlida, encara pots enviar una notificació de desacord.

Un vídeo pot tenir més d'una reclamació de Content ID?
Sí, un vídeo pot tenir diverses reclamacions de Content ID. Tingues en compte que un vídeo també pot tenir més d'una sol·licitud de retirada, però només pot rebre un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor cada vegada.
Si no impugno una reclamació de Content ID, com puc resoldre-la?
Si decideixes no impugnar-la, tens altres maneres de resoldre una reclamació de Content ID, com ara suprimir el contingut reclamat del vídeo.
Puc cancel·lar una impugnació després d'enviar-la?
No. Un cop hagis enviat una impugnació, no es podrà cancel·lar.

Més informació