Betwis ’n Content ID-eis

As jou video ’n Content ID-eis gekry het, kan jy ’n eis betwis as jy ’n geldige rede het, byvoorbeeld dat:

• Jy al die nodige regte vir die inhoud in jou video het.
  • Jy die inhoud só gebruik dat dit as ’n kopiereguitsondering kwalifiseer, soos billike gebruik.
  • Jy meen jou video is verkeerd geïdentifiseer of dat ’n fout gemaak is.
Kopieregwaarskuwings verskil van Content ID-eise. As jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing het, kan jy die artikel oor kopieregwaarskuwings raadpleeg om meer inligting te kry.

Wanneer jy ’n Content ID-eis betwis, word die persoon wat jou video opgeëis het (die eiser) in kennis gestel. Die eiser het 30 dae om te reageer.

Voordat jy dit betwis

Voordat jy ’n Content ID-eis betwis, moet jy dalk meer inligting kry oor publieke domein en kopiereguitsonderings, soos billike gebruik of billike handelgebruik. Hou in gedagte dat die volgende NIE geldige redes is om ’n eis te betwis nie:

As jy nie ’n dispuut indien nie, is daar ’n paar ander maniere om ’n Content ID-eis op te los, soos om die opgeëisde inhoud uit jou video te verwyder.

Dis uiteindelik nie YouTube wat kan besluit of jy ’n eis moet betwis nie. As jy nie seker is wat om te doen nie, moet jy dalk regsadvies inwin voordat jy dit betwis.

Hou in gedagte dat jy ’n eis slegs moet betwis as jy seker is dat jy al die nodige regte het om die inhoud wat opgeëis is, te gebruik. Herhaalde of kwaadwillige misbruik van die dispuutproses kan daartoe lei dat strawwe teen jou video of kanaal ingestel word.

Dien ’n dispuut in

Hoe om ’n Content ID-eis te betwis:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud  op die linkerkieslys.
  3. Soek die video met die eis wat jy wil betwis in die Video’s-oortjie.
    • Om die video makliker te kry, kan jy die filtreerbalk en dan Kopiereg klik.
  4. Hou oor Kopiereg in die Beperkings-kolom.
  5. Klik SIEN BESONDERHEDE.
  6. Kry die relevante eis onder die afdeling Inhoud wat in hierdie video geïdentifiseer is en klik KIES HANDELINGE en dan Dispuut.
Let wel: Jy het dalk ’n opsie om te Eskaleer na appèl vir Content ID-eise wat jou video blokkeer. Hierdie opsie slaan die aanvanklike dispuutstap oor en begin die dispuutproses met ’n appèl. Kry meer inligting oor die Eskaleer na appèl-opsie.

Nadat jy betwis het

Nadat jy ’n dispuut ingedien het, het die persoon wat jou video opgeëis het (die eiser) 30 dae om te reageer.

Wat die eiser kan doen
  • Die eis vrystel: As die eiser saamstem met jou dispuut, kan hulle hul eis vrystel. As jy voorheen die video gemonetiseer het, sal jou monetiseringinstellings outomaties teruggestel word wanneer alle eise op jou video vrygestel is. Kry meer inligting oor monetisering tydens Content ID-dispute.
  • Die eis weer instel: As die eiser meen dat hul eis steeds geldig is, kan hulle dit weer instel. Dit beteken dat jou dispuut afgewys is en dat die eis op jou video bly. Jy kan dalk kwalifiseer om teen hierdie besluit te appelleer.
  • ’n Verwyderingversoek indien: As die eiser meen dat hul eis steeds geldig is, kan hulle ’n kopieregverwyderingversoek indien. As die verwyderingversoek geldig is, sal jou video uit YouTube verwyder word en sal jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing kry. Kry meer inligting oor die opsies om ’n kopieregwaarskuwing op te los.
  • Die eis laat verval: As die eiser nie binne 30 dae reageer nie, sal hul eis op jou video verval en van jou video vrygestel word.

Kry meer inligting oor die dispuutproses in hierdie video se hoofstuk oor "Dispuutproses vir Content ID":

Content ID-eise en dispuutproses: Bestuur en hanteer eise in Studio

Gereelde vrae

Wat gebeur as my dispuut verwerp word?
As jou dispuut verwerp word, sal die eis op jou video bly. As jy steeds oortuig is dat die eis geldig is, kan jy dalk kwalifiseer om teen die besluit te appelleer. Kry meer inligting oor hoe jy teen ’n Content ID-eis appelleer.
Hou in gedagte dat die eiser enige tyd tydens die dispuutproses ’n kopieregverwyderingversoek kan indien. As dit gebeur en die verwyderingversoek geldig is, sal jou video van YouTube verwyder word en sal jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing kry.
Hoekom gaan die eiser die oorspronklike dispuut én die appèl na?

Die eiser gaan die oorspronklike dispuut én die appèl na omdat YouTube nie eienaarskap kan bepaal nie. YouTube weet nie watter inhoud behoorlik gelisensieer is nie en kan nie bepaal wat kwalifiseer vir uitsonderings op kopiereg nie, soos billike gebruik of billike handelgebruik.

Hierdie appèlstap verseker dat die eiser noukeuriger nagaan, want as hulle kies om hul eis weer in te stel, word van hulle vereis om ’n kopieregverwyderingversoek (’n regsproses) in te dien sodat die video van YouTube verwyder bly. As jy daarna besluit om ’n verweerkennisgewing in te dien, word van die eiser vereis om ’n regsgeding aanhangig te maak om jou video van YouTube verwyder te hou.

Wat is die verskil tussen die dispuut- en Eskaleer na Appèl-opsies?

Die aanvanklike dispuut-opsie kan tot 30 dae neem vir die eiser om op die dispuut te reageer. As hulle jou dispuut verwerp, kan jy dalk teen die besluit appelleer. Die eiser het dan 7 dae om op die appèl te reageer.

Die Eskaleer na Appèl-opsie is slegs beskikbaar vir Content ID-eise wat jou video blokkeer. Hierdie opsie slaan die aanvanklike dispuutstap oor. Dit gee die eiser 30 dae om te reageer, en ’n appèlproses te begin. Die eiser het dan 7 dae om te reageer, sodat die proses vinniger opgelos kan word.

As die eiser jou appèl verwerp, kan hulle dan ’n kopieregverwyderingversoek indien. As die verwyderingversoek geldig is, sal jou video van YouTube verwyder word en sal jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing kry. Hou in gedagte dat jy steeds ’n verweerkennisgewing kan indien as jy vertroue het dat ’n verwyderingversoek ongeldig is.

Kan ’n video meer as een Content ID-eis daarop hê?
Ja, ’n video kan veelvuldige Content ID-eise daarop hê. Let daarop dat ’n video ook meer as een verwyderingversoek daarop kan hê, maar slegs een kopieregwaarskuwing op ’n slag kan hê.
Hoe kan ek ’n Content ID-eis oplos as ek dit nie betwis nie?
As jy kies om nie te betwis nie, is daar ander maniere om ’n Content ID-eis op te los, soos om die opgeëisde inhoud van jou video te verwyder.
Kan ek ’n dispuut kanselleer nadat dit ingedien is?
Nee, ’n dispuut kan nie gekanselleer word nadat jy dit ingedien het nie.

Meer inligting