Ange standardinställningar för uppladdning

Standardinställningarna för uppladdning är inställningar som du själv väljer och som gäller för allt material du laddar upp till webben. Du kan välja standardinställningar för videornas sekretessinställning, kategori, titel, taggar, kommentarer, språk och annat.

Standardinställningarna för uppladdning gäller bara videor som laddas upp via webbläsaren på youtube.com/upload. Standardinställningarna gäller inte när du laddar upp videor från mobilen, Hangout On Air eller videoredigeraren.

Läs om hur du anger kanalens standardinställning för målgrupp för att informera oss om videon är anpassad för barn.

Välja standardinställningar för uppladdning

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Inställningar på menyn till vänster.
  3. Välj Standardinställningar för uppladdningar.
  4. Välj dina standardinställningar på flikarna Grundläggande info och Avancerade inställningar.
  5. Välj Spara.

Du kan ändra inställningarna efter att du har laddat upp en video på Videosidan. Läs om hur du gör ändringar i uppladdade videor.

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du även ange önskade standardinställningar för annonsformat och standardinställningar för intäktsgenerering.