Basisinformatie van je kanaal beheren

Je kunt basisinformatie over je kanaal beheren, zoals de kanaalnaam en -beschrijving, vertalingen en links.

Opmerking: Je kunt je kanaalpictogram of bannerafbeelding niet meer bewerken op mobiele apparaten. Gebruik een computer om de onderstaande instructies te volgen.

Je kanaalnaam wijzigen

Je YouTube-kanaalnaam is de naam in je Google-account. Als je de kanaalnaam wilt wijzigen, moet je de naam op je Google-account wijzigen:

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Je kanaal.
  3. Tik rechtsboven op je kanaalpagina op Instellingen .
  4. Tik naast je naam op Bewerken .
  5. Update je kanaalnaam en tik op het vinkje in de hoek.

Houd rekening met het volgende…

• Je kunt je kanaalnaam slechts drie keer per negentig dagen wijzigen.

• Als je de naam op je Google-account wijzigt, wordt deze gewijzigd in alle Google-services, zoals Gmail.

• Nadat je de kanaalnaam hebt gewijzigd, kan het enkele dagen duren voordat de nieuwe naam wordt geüpdatet en wordt weergegeven op YouTube.

• Als je de kanaalnaam hebt vertaald met kanaalvertalingen, moet je de vertalingen updaten met je nieuwe naam.

• Als je school of bedrijf je account beheert, kun je de naam mogelijk niet wijzigen bij de instellingen van je Google-account. Neem voor hulp contact op met je systeembeheerder.

Je kanaalbeschrijving wijzigen

Je kanaalbeschrijving wordt weergegeven op het tabblad Over van je kanaalpagina.

1. Tik op je profielfoto .
  2. Tik op Je kanaal.
  3. Tik rechtsboven op je kanaalpagina op Instellingen .
  4. Tik naast je beschrijving op Bewerken .
  5. Update je kanaalbeschrijving en tik op het vinkje in de hoek.

Een voorbeeld bekijken

Bekijk deze video van het YouTube Creators-kanaal waarin wordt uitgelegd hoe je je kanaalnaam en -beschrijving wijzigt.

De naam en beschrijving van je YouTube-kanaal wijzigen vanaf je telefoon