De naam of beschrijving van je kanaal wijzigen

Meer informatie over hoe je de naam en beschrijving van je YouTube-kanaal wijzigt.

Je kanaalnaam wijzigen

Je YouTube-kanaalnaam is de naam op je Google-account. Als je de kanaalnaam wilt wijzigen, moet je de naam op je Google-account wijzigen:

1. Open je Google-accountinstellingen.
  2. Selecteer naast je naam Bewerken .
  3. Voer je nieuwe naam in en selecteer OK.

Houd rekening met het volgende…

• Je kunt je kanaalnaam slechts drie keer per negentig dagen wijzigen.

• Als je de naam op je Google-account wijzigt, wordt deze gewijzigd in alle Google-services, zoals Gmail.

• Nadat je de kanaalnaam hebt gewijzigd, kan het enkele dagen duren voordat de nieuwe naam wordt geüpdatet en wordt weergegeven op YouTube.

• Als je de kanaalnaam hebt vertaald met kanaalvertalingen, moet je de vertalingen updaten met je nieuwe naam.

• Als je school of bedrijf je account beheert, kun je de naam mogelijk niet wijzigen bij de instellingen van je Google-account. Neem voor hulp contact op met je systeembeheerder.

Kijken hoe je je kanaalnaam wijzigt

Bekijk de volgende video van Team YouTube voor een tutorial over hoe je de kanaalnaam wijzigt.

Op YouTube een andere naam gebruiken dan op Google

Als je op YouTube een andere naam wilt gebruiken dan op je Google-account, kun je een merkaccount maken en deze aan je kanaal koppelen. Meer informatie over hoe je een merkaccount maakt. Vervolgens koppel je je YouTube-kanaal aan een merkaccount.

Je kanaalbeschrijving wijzigen

Je kanaalbeschrijving wordt weergegeven op het tabblad 'Over' van je kanaalpagina.

1. Log in bij je kanaal op YouTube.
  2. Selecteer je profielfoto en vervolgens Je kanaal.
  3. Klik op Kanaal aanpassen.
  4. Open het tabblad Over.
  5. Doe het volgende onder 'Beschrijving':
    • Als je nog nooit een kanaalbeschrijving hebt toegevoegd, selecteer je +Kanaalbeschrijving.
    • Als je al een kanaalbeschrijving hebt, selecteer je Bewerken .
  6. Voer je nieuwe beschrijving in en selecteer Gereed.