Endre kanalnavnet eller -beskrivelsen

Finn ut hvordan du oppdaterer navnet og beskrivelsen på YouTube-kanalen din.

Endre kanalnavnet

YouTube-kanalen din har samme navn som Google-kontoen din. For å endre navnet på kanalen må du endre navnet i Google-kontoen:

1. Åpne innstillingene for Google-kontoen din.
  2. Velg Rediger ved siden av navnet ditt .
  3. Skriv inn det nye navnet ditt, og velg OK.

Vær oppmerksom på følgende:

• Du kan bare endre navnet på kanalen din tre ganger i løpet av en periode på 90 dager.

• Hvis du endrer navnet i Google-kontoen din, endres det i alle Google-tjenester, for eksempel Gmail.

• Når du har endret navnet ditt, kan det ta noen dager før det nye navnet oppdateres og vises på YouTube.

• Hvis du har oversatt kanalnavnet ditt med kanaloversettelser, må du oppdatere oversettelsene med det nye navnet.

• Hvis skolen eller bedriften din administrerer kontoen din, kan du kanskje ikke endre navnet ditt i innstillingene i Google-kontoen din. Kontakt i så fall systemadministratoren din for å få hjelp.

Se hvordan du endrer kanalnavnet ditt

Denne videoen fra TeamYouTube viser hvordan du kan endre kanalnavnet ditt:

Bruk forskjellige navn på YouTube og Google

Du kan bruke et annet navn på YouTube enn i Google-kontoen din, ved å opprette en merkevarekonto og knytte den til kontoen din. Finn ut hvordan du oppretter en merkevarekonto. Deretter knytter du YouTube-kanalen din til merkevarekontoen.

Endre kanalbeskrivelsen

Kanalbeskrivelsen vises på «Info»-fanen på kanalsiden din.

1. Logg på kanalen din på YouTube.
  2. Velg profilbildet ditt og så Kanalen din.
  3. Klikk på Tilpass kanalen.
  4. Åpne Info-fanen.
  5. Under «Beskrivelse»:
    • Hvis du ikke har lagt til noen kanalbeskrivelse tidligere, velger du +Kanalbeskrivelse.
    • Hvis du allerede har lagt til en kanalbeskrivelse, velger du Rediger .
  6. Skriv inn beskrivelsen, og klikk på Ferdig.