Så här använder du YouTubes livechatt

Livechatt är aktiverat som standard. När livestreamen har avslutats arkiveras den och tittarna kan spela upp den igen tillsammans med livechatten. Livechatten visas bara på YouTubes visningssidor, inte i inbäddade spelare.

Obs! Livechatt är inte tillgänglig om målgruppen för din kanal eller livestream har angetts som anpassad för barn.

Vyer av livechatten

Tittare kan välja mellan två vyer av livechatten.

• Toppchatt: Den här vyn filtrerar bort meddelanden, t.ex. potentiell spam, för att göra chatten lättare att läsa och mer användbar.
  • Livechatt: Den här vyn är inte filtrerad. Alla chattmeddelanden visas när de kommer in.

Obs! Funktionen är inte tillgänglig för livestreamar som trimmats i videoredigeraren.

Livechatt-märken

Livechatt-märken identifierar den som streamar och moderatorn . Om din kanal är kvalificerad för medlemskap kan du skapa anpassade medlemsmärken som också visas i livechatten.

Emojis

Emojis är små bilder som kan uttrycka en känsla, idé och annat. Vem som helst kan använda många emojis och kreatörer kan skapa anpassade emojis som finns som en förmån för kanalmedlemskap.

Lägga till en emoji i kommentarer eller meddelanden

På telefonen: Tryck på när du skriver ett chattmeddelande om du vill lägga till YouTube-emojis. Du kan även trycka på emoji-ikonen på enhetens tangentbord för att lägga till emojis från enhetens operativsystem.

På datorn: Tryck på Lägg till emoji medan du skriver ett chattmeddelande.

Obs! På en dator kan du hålla en emoji nedtryckt för att anpassa utseendet. Inställningarna sparas. Välj en annan emojivariant om du vill ändra standardinställningen. Du kan även rensa inställningen genom att rensa webbläsarens cookies och andra webbplatsdata eller logga ut från YouTube.

Skicka ett meddelande

Så här gör du inlägg i livechatten:

1. Klicka där det står Säg något och börja skriva.
  2. Klicka på Skicka .

Svara någon i chattflödet

Du kan svara personer i chattflödet genom att nämna deras användarnamn.

1. Skriv @.
  2. Börja skriva användarnamnet.
  3. Välj användarnamn.

Både ditt och den omnämnda chattmedlemmens användarnamn visas i livechatten. Det gör det enklare för användaren att se ditt svar i chattflödet.

Meddelandebegränsningar

Tittare får skriva högst 200 tecken och göra högst 11 inlägg var 30:e sekund. Den här gränsen gäller inte för ägaren till ett evenemang. Tittare får inte inkludera specialtecken, webbadresser eller HTML-taggar i sina chattinlägg.

Chatt för enbart prenumeranter eller medlemmar

En kanal kan göra livechatten tillgänglig för enbart medlemmar eller prenumeranter.

Om chatten är tillgänglig för enbart prenumeranter kan kanalen ange hur länge tittarna måste prenumerera. Om du vill se hur länge du måste prenumerera och hur länge du har prenumererat trycker du på Information i livechattens meddelanderuta.

Fästa ett meddelande

Du kan fästa din egen kommentar eller någon av tittarnas kommentarer från livechatten.

Bara du kan fästa meddelanden, inte moderatorerna eller tittarna. Fästa meddelanden visas nedanför Superchattar.

1. Öppna chattfönstret under en livestream eller premiär.
  2. Välj ett meddelande från livechatten, inklusive ditt eget, och tryck eller klicka på Mer .
  3. Fäst meddelandet genom att trycka eller klicka på Fäst .

Obs! Du kan bara fästa ett meddelande i taget. Du kan byta ut ett fäst meddelande genom att fästa ett annat meddelande.Om du vill lossa ett meddelande klickar du på Mer i ett fäst meddelande och trycker på Lossa.

Skapa en liveomröstning

Kanalägare kan skapa och hantera liveomröstningar i sina flöden och premiärer. När någon har röstat kan de inte ändra sin röst.

1. Schemalägg eller starta en livestream eller premiär.
  2. Tryck på Skapa en omröstning längst ned i chattfönstret.
  3. Skapa omröstningen och välj sedan Fråga din community.

Om du vill avsluta en omröstning och se resultaten i chatten trycker du på Avsluta omröstningen i bannern högst upp i chatten.

Begränsningar

Liveomröstningar kan

• bara skapas från YouTube på datorn
  • ha mellan två och fyra svarsalternativ
  • bara ses live (de visas inte i återuppspelningar av chatt)
  • bara vara giltiga i upp till 24 timmar.

Bädda in livechatt

Vid livestreaming kan du bädda in livechatt själv genom att använda en iframe.

Obs! Det går inte att bädda in livechatt på mobil webb.

1. Hämta livestreamens video-id. Du kan hämta video-id:t från visningssidans webbadress (youtube.com/watch?v=12345). I det här fallet är videons id 12345.
  2. Hämta domänadressen till webbplatsen där du vill bädda in chatten. Om du bäddar in en chatt på www.example.com/youtube_chat är inbäddningsdomänen www.example.com.
  3. Skapa den inbäddade videoadressen genom att lägga ihop adresserna så här: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Webbadressen gäller för din iframe. Observera att inbäddningsdomänen måste stämma överens med webbadressen till sidan där du bäddar in chatten. Om de inte stämmer överens läses inte chatten in.