Com es pot utilitzar el xat en directe de YouTube

El xat en directe està activat de manera predeterminada, tret que el públic de la reproducció en directe del teu canal estigui definit com a creat per a nens. Quan finalitzi la tranmissió en directe, s'arxivarà i els espectadors la podran mirar juntament amb el xat en directe.

La funció de xat en directe només està disponible a les pàgines de visualització de YouTube, no als reproductors inserits.

Preguntes i respostes en directe

Preguntes i respostes en directe

Preguntes i respostes en directe és una altra manera d'ampliar la interacció en temps real entre els creadors i els espectadors. Aquesta funció es pot utilitzar durant les reproduccions en directe i les estrenes. Com a creador, pots obtenir més informació sobre com pots moderar el xat en directe per personalitzar encara més l'experiència de preguntes i respostes.

Nota: les funcions Preguntes i respostes en directe i Enquestes en directe no estan disponibles per a mòbils. Si transmets contingut a través de l'aplicació YouTube per a mòbils, pots gestionar la transmissió en directe per dispositiu mòbil mitjançant la Sala de control en directe per accedir a les funcions de xat en directe.

Per iniciar una sessió de preguntes i respostes en directe:

1. Programa o inicia una transmissió en directe o una estrena.
  2. A la part inferior de la finestra del xat, fes clic a i selecciona Inicia una sessió de preguntes i respostes.
  3. Afegeix la sol·licitud i, a continuació, fes clic a Inicia una sessió de preguntes i respostes.
  4. La llista de preguntes es mostrarà a la finestra del xat quan s'iniciï una sessió de preguntes i respostes. Per respondre a una pregunta, ves a la llista de preguntes, selecciona'n una que vulguis respondre, fes clic al menú '' i, a continuació, a Selecciona una pregunta. La pregunta es fixarà a la part superior de la finestra del xat i els teus espectadors la podran veure. Fes clic a Tanca per ignorar el bàner d'una pregunta de la finestra del xat.

Nota: fes clic a la fletxa avall que hi ha a la part superior del menú del xat i selecciona Xat destacat o Tot el xat per veure els missatges al xat en directe.

1. Per finalitzar la funció Preguntes i respostes en directe, fes clic a Finalitza la sessió de preguntes i respostes al bàner de sol·licitud que hi ha a la part superior del xat. Totes les preguntes sense respondre de la llista se suprimiran, i les sessions de preguntes i respostes en directe estaran disponibles a la reproducció del xat.

Nota: els detalls de les preguntes i respostes en directe no estan disponibles a YouTube Analytics. Els espectadors només poden enviar 1 pregunta per minut.

Suprimir una pregunta:

Per suprimir una pregunta que has enviat i que no s'ha fixat als xats, ves a La meva activitat.

• Per suprimir preguntes que s'han fixat a la finestra del xat, fes clic al menú '' i, tot seguit, a Suprimeix.

Visualitzacions del xat en directe

Els espectadors poden triar entre dues visualitzacions de xat en directe en qualsevol moment.

• Xat destacat: en aquesta visualització es filtren els missatges, per exemple els que puguin ser contingut brossa, perquè el xat resulti més útil i fàcil de llegir.
  • Xat en directe: visualització sense cap filtre; s'hi mostren tots els missatges de xat a mesura que arriben.

Nota: les transmissions en directe que s'editin a l'editor de vídeo no tindran disponible la reproducció del xat. Això és aplicable a tots els tipus de funcions d'edició que s'hagin aplicat.

Com es classifica Xat destacat

A Xat destacat es mostra el contingut que és més probable que els espectadors valorin i que hi interaccionin. El que es mostra a Xat destacat es basa en diversos senyals, com ara el text del xat, el text de l'identificador, el text del nom del canal, l'avatar i el vídeo.

És possible que a Xat destacat no es mostri contingut que YouTube considera que és poc probable que els espectadors valorin o hi interaccionin. Això pot incloure comentaris que es detecten com a potencialment inadequats, contingut brossa o suplantació d'identitat. La detecció es basa en diversos senyals, com ara el text del xat, el text del nom del canal del comentador o el text de l'identificador, l'avatar i la configuració de moderació del canal.

Insígnies del xat en directe

Les insígnies del xat en directe identifiquen l'emissor de contingut i el moderador . Si el teu canal és apte per utilitzar els abonaments, pots crear insígnies d'abonat personalitzades que també es mostraran al xat en directe.

Emoji

Els emojis són imatges petites que poden expressar una emoció, una idea i més. Hi ha un gran nombre d'emojis que qualsevol persona pot utilitzar. A més, els creadors poden crear emojis personalitzats que estan disponibles com a avantatge de l'abonament al canal.

Afegir emojis a un comentari o missatge

Al mòbil: mentre escrius un missatge de xat, toca per afegir un emoji de YouTube o la icona d'emoji al teclat del dispositiu per afegir emojis del sistema operatiu del dispositiu.

A l'ordinador: mentre escrius un missatge de xat, toca Afegeix emojis.

Nota: a l'ordinador, pots mantenir premut un emoji per personalitzar-ne l'aparença. La configuració es desarà per utilitzar-la més endavant. Per canviar l'opció predeterminada, selecciona una altra variació de l'emoji en qüestió. També pots esborrar les galetes del navegador i altres dades dels llocs web o tancar la sessió a YouTube.

Afegir un emote de YouTube a un comentari o missatge

Els emotes de YouTube són un conjunt d'imatges estàtiques que només estan disponibles a YouTube i que només es poden utilitzar al xat en directe i als comentaris. Aquests emotes estan creats per un conjunt divers d'artistes perquè puguis expressar els teus sentiments o idees. Es poden trobar al selector d'emojis que hi ha a sobre del conjunt d'emojis estàndard.

Al mòbil: mentre escrius un missatge de xat, toca per afegir un emote de YouTube.

A l'ordinador: mentre escrius un missatge de xat o un comentari, toca per afegir un emote de YouTube.

Reaccions

Les reaccions en directe permeten als espectadors respondre al que passa al moment durant una transmissió en directe. Els espectadors poden deixar reaccions quan el xat en directe està obert. Tant tu com els espectadors podeu veure les reaccions anonimitzades; tot i això, no podreu veure quins usuaris han deixat una reacció determinada.

Tipus de reaccions

• Els espectadors poden triar entre aquestes reaccions: cor, cara somrient, tub de confeti, cara enrojolada i "100".

Activar o desactivar les reaccions

Com a creador, pots activar o desactivar les reaccions d'una transmissió en directe a la Sala de control en directe. Pots canviar aquesta opció de configuració en qualsevol moment durant la reproducció.

1. En un ordinador, ves a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA i després Emet en directe per obrir la Sala de control en directe.
  3. Fes clic a la pestanya Reproducció en directe.
  4. Fes clic a Edita i, després, a Personalització.
  5. Selecciona Reaccions.

Enviar un missatge

Per publicar al xat en directe:

1. Fes clic on diu "Digues alguna cosa" i comença a escriure.
  2. Fes clic a Envia .

Respondre a algú al feed del xat

Per respondre a algú al feed del xat, menciona'n el nom d'usuari.

1. Introdueix “@”.
  2. Comença a introduir el nom d'usuari.
  3. Selecciona el nom d'usuari.

Tant tu com el membre del xat mencionat veureu el seu nom d'usuari marcat al xat en directe. D'aquesta manera, és més fàcil que vegi la teva resposta al feed del xat.

Limitacions dels missatges

Els espectadors poden escriure un màxim de 200 caràcters i un màxim d'11 missatges cada 30 segons. Els propietaris d'esdeveniments no estan subjectes a aquest límit de freqüència. Els espectadors no poden publicar caràcters especials, URL ni etiquetes HTML.

Xat exclusiu per a subscriptors i abonats

Els creadors poden definir que els xats en directe del seu canal siguin exclusius per a subscriptors o per a abonats.

Si el xat és exclusiu per a subscriptors, el creador pot especificar quant de temps ha de fer que els espectadors estan subscrits al canal. Per consultar quant de temps has d'haver estat subscrit i quant fa que ho estàs, toca Informació al quadre de missatges del xat en directe.

Fixar un missatge

Pots fixar un missatge teu o el d'un espectador al xat en directe.

Ets l'única persona que pot fixar missatges (ni els moderadors ni els espectadors tenen aquesta opció). Els missatges fixats es mostren a sota dels Super Chats.

1. Ves a la finestra del xat durant una transmissió en directe o una estrena.
  2. Cerca un missatge del xat en directe, que pot ser teu, i toca Més '' o fes-hi clic.
  3. Per fixar el missatge, toca Fixa  o fes-hi clic.

Nota: no pots fixar més d'un missatge alhora. Per substituir un missatge fixat, només has de fixar-ne un altre. Per deixar de fixar un missatge, fes clic a Més al missatge en qüestió i toca No fixis.

Crear una enquesta en directe

Els propietaris del canal poden crear i gestionar enquestes en directe a les seves reproduccions i estrenes. Un cop algú vota, ja no es pot canviar l'enquesta.

1. Programa o inicia una transmissió en directe o una estrena.
  2. A la part inferior de la finestra del xat, toca Crea una enquesta .
  3. Crea l'enquesta i, a continuació, selecciona Pregunta a la teva comunitat.

Per finalitzar una enquesta i veure els resultats al xat, toca Finalitza l'enquesta al bàner que hi ha a la part superior del xat.

Limitacions

Les enquestes en directe:

• Només es poden crear a YouTube des del teu ordinador.
  • Poden tenir entre 2 i 4 opcions.
  • Només es poden veure en directe. No es mostren quan es torna a reproduir el xat en directe.
  • Només poden durar fins a 24 hores.

Inserir un xat en directe

Durant una transmissió en directe, pots inserir un xat en directe al teu lloc web mitjançant un iframe.

Nota: no es poden inserir xats en directe en llocs web per a mòbils.

1. Obtén l'identificador de vídeo per a la transmissió en directe. El pots trobar a l'URL de la pàgina de visualització (youtube.com/watch?v=12345). En aquest cas, l'identificador de vídeo és "12345".
  2. Obtén l'URL del domini del lloc web en què vols inserir el xat. Per exemple, si vols inserir un xat a www.exemple.com/youtube_chat, el domini d'inserció és "www.exemple.com".
  3. Combina l'URL inserit de la manera següent: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Aquest és l'URL per al teu iframe. Tingues en compte que el paràmetre "embed_domain" ha de coincidir amb l'URL de la pàgina en què vols inserir el xat. Si són diferents, el xat inserit no s'obrirà.