Conceptes bàsics dels xats en directe

Els xats en directe s'activen de manera predeterminada i es mostren a la part dreta del reproductor de vídeo. Un cop finalitza la reproducció en directe, s'arxiva i els espectadors poden tornar a reproduir el vídeo juntament amb el xat en directe. El xat en directe només es mostra a les pàgines de visualització de YouTube, no als reproductors inserits.

Nota: el xat en directe no està disponible si el públic del teu canal o de la teva reproducció en directe s'ha definit com a creat per a nens.

Visualitzacions del xat en directe

Els espectadors poden triar entre dues visualitzacions de xat en directe en qualsevol moment.

• Xat destacat: en aquesta visualització es filtren els missatges, per exemple els que puguin ser contingut brossa, perquè el xat resulti més útil i fàcil de llegir.
  • Xat en directe: visualització sense cap filtre; s'hi mostren tots els missatges de xat a mesura que arriben.

Nota: les reproduccions en directe que es retallin a l'editor de vídeo no tindran disponible la reproducció del xat.

Insígnies del xat en directe

Les insígnies del xat en directe identifiquen l'emissor  i el moderador . Si el teu canal és apte per gaudir dels abonaments, pots crear insígnies d'abonat personalitzades perquè també es mostrin al xat en directe.

Enviar un missatge

Per publicar al xat en directe, fes clic on diu "Digues alguna cosa" i comença a escriure. A continuació, fes clic a la icona Envia .

Respondre a algú al feed del xat

Per respondre a algú al feed del xat, menciona'n el nom d'usuari.

1. Escriu "@".
  2. Comença a escriure el nom d'usuari.
  3. Selecciona el nom d'usuari.

Tant tu com l'usuari mencionat veureu el seu nom d'usuari destacat al xat en directe. D'aquesta manera, serà més fàcil que vegi la teva resposta al feed del xat.

Limitacions dels missatges

Els espectadors poden escriure missatges d'un màxim de 200 caràcters i només en poden publicar un màxim d'11 cada 30 segons. Els propietaris d'esdeveniments no estan subjectes a aquest límit de freqüència. Els espectadors no poden publicar caràcters especials, URL ni etiquetes HTML.

Xat exclusiu per a subscriptors i abonats

Els creadors poden definir que els xats en directe del seu canal siguin exclusius per a subscriptors o per a abonats.

Si el xat és exclusiu per a subscriptors, el creador pot especificar quant de temps ha de fer que els espectadors estan subscrits al canal. Per consultar quant de temps has d'haver estat subscrit i quant fa que ho estàs, toca Informació al quadre de missatges del xat en directe.

Fixar un missatge

Pots fixar un missatge teu o el d'un espectador al xat en directe.

Ets l'única persona que pot fixar missatges (ni els moderadors ni els espectadors tenen aquesta opció). Els missatges fixats es mostren a sota dels Super Chats.

1. Ves a la finestra del xat durant una reproducció en directe o una estrena.
  2. Cerca un missatge del xat en directe, que pot ser teu, i toca Més  o fes-hi clic.
  3. Per fixar el missatge, toca Fixa  o fes-hi clic.

Nota: no pots fixar més d'un missatge alhora. Per substituir un missatge fixat, només has de fixar-ne un altre. Per deixar de fixar un missatge, fes clic a Més al missatge en qüestió i toca No fixis.

Crear una enquesta en directe

Els propietaris del canal poden crear i gestionar enquestes en directe a les seves reproduccions i estrenes. Un cop algú vota, ja no es pot canviar l'enquesta.

1. Programa o inicia una reproducció en directe o una estrena.
  2. A la part inferior de la finestra del xat, toca Crea una enquesta .
  3. Crea l'enquesta i, a continuació, selecciona Pregunta a la teva comunitat.

Per finalitzar una enquesta i veure els resultats al xat, toca Finalitza l'enquesta al bàner que hi ha a la part superior del xat.

Limitacions

Les enquestes en directe:

• Només es poden crear a YouTube des del teu ordinador.
  • Poden tenir entre 2 i 4 opcions.
  • Només es poden veure en directe. No es mostren quan es torna a reproduir el xat en directe.
  • Només poden durar fins a 24 hores.

Inserir un xat en directe

Durant una reproducció en directe, pots inserir un xat en directe al teu lloc web mitjançant un iframe.

Nota: no es poden inserir xats en directe al lloc web per a mòbils.

1. Obtén l'identificador de vídeo per a la reproducció en directe. El pots trobar a l'URL de la pàgina de visualització (youtube.com/watch?v=12345). En aquest cas, l'identificador de vídeo és "12345".
  2. Obtén l'URL del domini del lloc web en què vols inserir el xat. Per exemple, si vols inserir un xat a www.example.com/youtube_chat, el domini d'inserció és "www.example.com".
  3. Combina l'URL inserit de la manera següent: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Aquest és l'URL del teu iframe. Tingues en compte que el paràmetre "embed_domain" ha de coincidir amb l'URL de la pàgina en què vols inserir el xat. Si són diferents, el xat inserit no es carregarà.