Tips til oprettelse af effektive videoannoncer

Der er flere forskellige videoannonceformater at vælge mellem i Google Ads. Hvert enkelt format giver dig særlige muligheder for at tiltrække kunder med kreative budskaber. Det er derfor vigtigt at kende sin målgruppe og overveje, hvordan du bedst kan nå ud til den. Vi giver dig nogle tips til de grundlæggende dele af alle nye videoannoncer, nemlig indhold og tekst.

Indhold, der engagerer, er altid en sikker vinder. Og du kan få de besøgende til at vende tilbage for at se mere, hvis du finder ud af, hvordan du kan generere trafik til relaterede videoer, som du også ejer eller til indhold på dit website, der er særligt relevant for din videoannonce.

Der er flere forskellige annonceformater, og derfor har vi ordnet vores forslag til oprettelse af effektive og relevante annoncer i følgende grupper:

• Videoannoncer med voiceover
  • TrueView-instream-videoannoncer
  • InFeed-videoannoncer

Videoannoncer med voiceover

Voiceover i Google Ads en nem og gratis metode til at føje livagtig oplæsning af høj kvalitet til allerede oprettede videoer i Google Ads-aktivsamlingen.

TrueView-instream-videoannoncer

Finjuster din instream-videoannoncekampagne

Instream-videoannoncer giver dig mulighed for at indsætte din annonce i begyndelsen eller i midten af andet videoindhold. Selvom denne metode er et fantastisk brandingmedie, vil den ofte have lavere konverteringsfrekvenser end andre online formater. Her er et par forslag til, hvordan du kan få mest ud af din kampagne:

• Diriger trafik fra dine annoncer til dit brands YouTube-kanal eller -website med ekstra videoindhold. Hvis du udvider kundernes videooplevelse, er det mere sandsynligt, at du får seerne til at engagere sig.
  • Sørg for, at landingssiden er relevant i forhold til indholdet i din annonce. Ved YouTube-landingssider kan du overveje at dirigere brugerne til en side eller brandingkanal, der er tagget med en Google Ads-remarketingkode for at opnå bedre brandeksponering og en hyppigere frekvens for visning af din meddelelse for brugerne.
  • Sørg for, at der er en tydelig opfordring til handling i din annonce, og vælg farver og skrifttyper, der passer til dit varemærke.
  • Undgå brug af søgeordsmålretning til din kampagne, da det kraftigt kan begrænse, hvor ofte dine annoncer bliver vist.
Vær kreativ med dit instream-videoannonceindhold

Sørg for, at den video, du opretter til din annonce, er spændende. Husk! Seerne er ikke tvangsindlagt til at se din annonce, da de kan springe den over efter fem sekunder. Nedenstående tips kan hjælpe med til at bevare seernes opmærksomhed, så de ser hele videoen:

• Hold videoen kort og fængslende. Få de vigtigste budskaber præsenteret tidligt i videoen i tilfælde af, at brugerne skulle stoppe videoen, inden den er slut. Afspilningsfrekvenser falder betydeligt efter 45 sekunder.
  • Beskriv tydeligt, hvad din virksomhed tilbyder, da videoen kan være din eneste kommunikation med et websites brugere.
  • Angiv tydeligt de næste trin, som brugerne skal udføre, når de er færdige med videoen. Det kunne f.eks. være at foretage et køb eller besøge dit website eller din butik.

InFeed-videoannoncer

InFeed-videoannoncer placerer dit brand, produkt eller din tjeneste sammen med YouTube-indhold, der sandsynligvis bliver set af din målgruppe.

Hvad skal der promoveres?

Inden du opretter din promovering, skal du læse YouTubes annonceringspolitikker. Du bør vise spændende indhold med en rigtig historie. En video, der bare er en reklame, giver ikke tilfredse seere og får dem ikke til at vende tilbage for at se mere.

Annoncetekst
  • Undgå brug af generelle emner i din annoncetekst, og fokuser i stedet teksten på årsagen til, at seeren skulle klikke på den for at se det indhold, du fremlægger. Eksempel: Hvilket sprog benytter man i en filmtrailer i sammenligning med sproget i en tv-reklame? Filmtrailere benytter taglines og scripts, der opfordrer målgruppen til at blive interesseret i en historie og få lyst til at se mere. Prøv at give brugeren lyst til at lære eller se mere ved hjælp af din video i stedet for kun at gå efter at fremme salget af et produkt eller en tjeneste.
  • Ved at vælge relevante søgeord og en relevant promoveringstekst kan du være med til at få dit videoindhold frem til interesserede brugere til en fornuftig pris. Det er en god idé at teste forskellige søgeord og promoveringstekster for at nå dine mål.
  • Hvis du vil have brugerne til at udføre en handling, skal du få dem til at udføre noget, der er muligt på YouTube, som f.eks. at "abonnere", "se", "optage et videosvar" eller "kommentere".
  • Med lidt markedsresearch kan du finde frem til, hvordan brugerne reagerer på tilsvarende indhold. Prøv at se på brugernes kommentarer til lignende videoer og kanalsider.
  • Brug YouTube Analytics til at se, hvilke dele af videoerne dine brugere er mest interesserede i. Det kan være med til at give dig nye idéer.
Videostillbilleder

Når du opretter din InFeed-videoannonce, kan du se en række forskellige videostillbilleder eller "miniaturebilleder", du kan vælge imellem. Disse stillbilleder er det første, YouTube-brugere ser, inden de klikker på din promovering. Vælg det videostillbillede, der repræsenterer dit indhold bedst. Du kan også prøve at matche dette billede til indholdet i din reklametekst eller dine søgeord.

Hvis din video f.eks. viser en, der surfer, kan du vælge det videostillbillede, der viser netop dette emne. Når du opretter din reklametekst og vælger dine søgeord, skal du nævne ordet surfing. På den måde vil du få en velsammensat reklame, der giver mening for alle brugere, der søger efter surfingrelaterede videoer, så de kan se din tilhørende prom og klikke på den for at se din surfingvideo.

Relateret link