Tips til oprettelse af effektive videoannoncer!

Der er flere forskellige videoannonceformater at vælge mellem i Google Ads. Hvert enkelt giver sine egne specielle muligheder for at tiltrække kunder med kreative budskaber. Det er derfor vigtigt at kende sin målgruppe og overveje, hvordan du bedst kan nå ud til den. Vi giver dig nogle tips til de grundlæggende dele af alle nye videoannoncer, nemlig indhold og tekst.

Indhold, der engagerer, er altid en sikker vinder. Og du kan få de besøgende til at vende tilbage for at se mere, hvis du finder ud af, hvordan du kan generere trafik til relaterede videoer, som du også ejer eller til indhold på dit website, der er særligt relevant for din videoannonce.

Der er flere forskellige annonceformater, og derfor har vi organiseret vores forslag til oprettelse af effektive og relevante annoncer i følgende grupper:

• TrueView In-stream-videoannoncer
  • TrueView-video discovery-annoncer

TrueView In-stream-videoannoncer

Finjuster din in-stream-videoannoncekampagne

In-stream-videoannoncer giver dig mulighed for at indsætte din annonce i begyndelsen eller i midten af andet videoindhold. Selvom denne metode er et fantastisk brandingmedie, vil den ofte have lavere konverteringsfrekvenser end andre online formater. Her er et par forslag til, hvordan du kan få mest ud af din kampagne:

• Diriger trafik fra dine annoncer til dit varemærkes YouTube-kanal eller -website med ekstra videoindhold. Hvis du udvider kundernes videooplevelse, er det mere sandsynligt, at du får seerne til at engagere sig.
  • Sørg for, at landingssiden er relevant i forhold til indholdet i din annonce. Ved YouTube-landingssider kan du overveje at dirigere brugerne til en side eller brandingkanal, der er tagget med en Google Ads-remarketingkode for at opnå bedre brandeksponering og en hyppigere frekvens for visning af din meddelelse for brugerne.
  • Sørg for, at der er en tydelig opfordring til handling i din annonce, og vælg farver og skrifttyper, der passer til dit varemærke.
  • Undgå brug af søgeordsmålretning til din kampagne, da det kraftigt kan begrænse, hvor ofte dine annoncer bliver vist.
Vær kreativ med dit n-stream-videoannonceindhold

Sørg for, at den video, du opretter til din annonce, er spændende. Husk! Seerne er ikke tvangsindlagt til at se din annonce, da de kan springe den over efter fem sekunder. Nedenstående tips kan hjælpe med til at bevare seernes opmærksomhed, så de ser hele videoen:

• Hold videoen kort og fængslende. Få de vigtigste budskaber præsenteret tidligt i videoen i tilfælde af, at brugerne skulle stoppe videoen, inden den er slut. Afspilningsfrekvenser falder betydeligt efter 45 sekunder.
  • Beskriv tydeligt, hvad din virksomhed tilbyder, da videoen kan være din eneste kommunikation med et websites brugere.
  • Angiv tydeligt de næste trin, som brugerne skal udføre, når de er færdige med videoen. Det kunne f.eks. være at foretage et køb eller besøge dit website eller din butik.

TrueView-video discovery-annoncer

YouTube er en effektiv måde at få nye kunder ved hjælp af videoindhold på internettet. Men det er også et fællesskabsbaseret socialt medienetværk, der lægger vægt på et relevant indhold og et ægte fællesskabsengagement, der tager udgangspunkt i rigtige mennesker og historier. Hvis du vil have det fulde udbytte af YouTube, skal du oprette et videoindhold, der opbygger et forhold til dine YouTube-brugere ud over det traditionelle forhold mellem annoncør og kunde. Promovering af videoindhold, der kun består af annoncer, kan faktisk gøre det sværere at engagere seerne i dit varemærke.

Nedenfor finder du en række retningslinjer, der kan hjælpe med at oprette effektive TrueView-promoveringer til YouTube, der kan bidrage positivt til YouTube-fællesskabet. Ved at vælge relevante søgeord og en relevant promoveringstekst kan du være med til at få dit videoindhold frem til interesserede brugere til en fornuftig pris. Det er en god idé at teste forskellige søgeord og promoveringstekster for at nå dine mål.

Hvad skal der promoveres?

Inden du opretter din promovering, skal du læse YouTubes annonceringspolitikker.I TrueView-annoncer må der kun bruges "familievenligt" indhold til promovering. Vis spændende indhold med en rigtig historie. En video, der bare er en reklame, giver ikke tilfredse seere og får dem ikke til at vende tilbage for at se mere.

Annoncetekst
  • Undgå brug af generelle emner i din annoncetekst, og fokuser i stedet teksten på årsagen til, at seeren skulle klikke på den for at se det indhold, du fremlægger. Eksempel: Hvilket sprog benytter man i en filmtrailer i sammenligning med sproget i en tv-reklame? Filmtrailere benytter taglines og scripts, der opfordrer målgruppen til at blive interesseret i en historie og få lyst til at se mere. Prøv at give brugeren lyst til at lære eller se mere ved hjælp af din video i stedet for kun at gå efter at fremme salget af et produkt eller en tjeneste.
  • Hvis du vil have brugerne til at udføre en handling, skal du få dem til at udføre noget, der er muligt på YouTube, som f.eks. at abonnere, se, optage et videosvar eller en videokommentar.
  • Med lidt markedsresearch kan du finde frem til, hvordan brugerne reagerer på tilsvarende indhold. Prøv at se på brugernes kommentarer til lignende videoer og kanalsider.
  • Brug YouTube Analytics til at se, hvilke dele af videoernedine brugere er mest interesserede i. Det kan være med til at give dig nye idéer.
Videostillbilleder

Når du opretter din TrueView video discovery-annonce, kan du se en række forskellige videostillbilleder eller "miniaturebilleder", som du frit kan vælge mellem. Disse stillbilleder er det første, YouTube-brugere ser, inden de klikker på din promovering. Vælg det video-stillbillede, der repræsenterer dit indhold bedst. Du kan også prøve at matche dette billede til indholdet i din reklametekst eller dine søgeord.

Hvis din video f.eks. viser en, der surfer, kan du vælge det video-stillbillede, der viser netop dette emne. Når du opretter din reklametekst og vælger dine søgeord, skal du nævne ordet surfing. På den måde vil du få en velsammensat reklame, der giver mening for alle brugere, der søger efter surfingrelaterede videoer, så de kan se din tilhørende prom og klikke på den for at se din surfingvideo.

Relateret link