Bezwaar aantekenen tegen maatregelen vanwege schending van de communityrichtlijnen

Hier wordt beschreven hoe je bezwaar maakt tegen waarschuwingen en verwijderingen vanwege schending van de communityrichtlijnen. Als je video is verwijderd vanwege auteursrechtschending, lees je hier meer over je mogelijkheden bij een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht.

We verwijderen content die onze communityrichtlijnen schendt. Maar we weten dat wij soms ook fouten maken. Als je denkt dat je content niet in strijd is met de communityrichtlijnen en dat je ten onrechte een waarschuwing hebt gekregen of dat je content ten onrechte is verwijderd, kun je hiertegen bezwaar maken door de onderstaande stappen te volgen:

Bezwaar maken tegen een waarschuwing vanwege schending van de communityrichtlijnen

Als we je content verwijderen vanwege een schending van de communityrichtlijnen, krijg je mogelijk een waarschuwing. Waarschuwingen worden gegeven wanneer content op YouTube is gemarkeerd voor beoordeling, door leden van de YouTube-community of door onze slimme detectietechnologie, en onze beoordelingsteams vervolgens vaststellen dat deze content niet voldoet aan onze communityrichtlijnen. Als je kanaal een waarschuwing krijgt, ontvang je een e-mail, meldingen op mobiel en desktop en zie je een melding in je kanaalinstellingen wanneer je de volgende keer inlogt bij YouTube.

Bekijk voordat je begint het beleid met betrekking tot de waarschuwing. We vermelden ook voorbeelden van content die leidt tot een waarschuwing vanwege schending van de Communityrichtlijnen. Je kunt alleen bezwaar maken binnen 90 dagen nadat de melding of waarschuwing is uitgegeven.

Bezwaar maken tegen een waarschuwing

1. Ga naar je dashboard in de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer de kaart 'Overtredingen door het kanaal'.
  3. Selecteer BEZWAAR MAKEN.
Opmerking: De waarschuwing wordt niet opgeheven als je de video verwijdert. Als je je video verwijdert, blijft de waarschuwing actief op je kanaal en kun je niet opnieuw bezwaar maken.

Heb je een waarschuwing vanwege schending van de communityrichtlijnen ontvangen voor links in je content? Zorg ervoor dat je bekend bent met ons beleid en bezwaarproces voor links in je content.

Bezwaar maken tegen de verwijdering van een video vanwege schending van de communityrichtlijnen

Soms verwijderen we content zonder dat we je kanaal een waarschuwing of straf opleggen. Als dit gebeurt, kun je hier als volgt bezwaar tegen maken:

Als het om een video gaat:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Ga naar de video waarvoor je bezwaar wilt maken.
  4. Ga naar de kolom 'Beperkingen', plaats je muisaanwijzer op het type beperking en klik op Bezwaar maken
  5. Geef de reden op waarom je bezwaar maakt en klik op Verzenden.

Als het om een playlist of thumbnail gaat:
Je krijgt een e-mail als je playlist of thumbnail wordt verwijderd vanwege een schending van onze communityrichtlijnen. Als je denkt dat je content de communityrichtlijnen niet schendt en ten onrechte is verwijderd, gebruik dan het formulier in de e-mail om bezwaar te maken.

Opmerking: Er zijn heel wat redenen waarom video's offline kunnen worden gehaald. Als je problemen ondervindt met bezwaar maken tegen de verwijdering van een video, is deze mogelijk verwijderd om andere redenen dan een schending van de communityrichtlijnen. Dit Helpcentrum-artikel helpt je bij het oplossen van problemen met verwijderde video's.

Nadat je bezwaar hebt ingediend

Je ontvangt een e-mail van YouTube met de uitkomst van je bezwaar. Een van de volgende situaties is dan van toepassing:

• Als we vaststellen dat je content aan onze communityrichtlijnen voldoet, herstellen we je content en verwijderen we de waarschuwing van je kanaal. Als je bezwaar maakt tegen een melding en het bezwaar wordt geaccepteerd, ontvang je voor de volgende overtreding weer een melding.
  • Als we vinden dat je content onze communityrichtlijnen volgt, maar niet geschikt is voor alle leeftijden, stellen we een leeftijdsbeperking in. Als het om een video gaat, is deze niet zichtbaar voor gebruikers die uitgelogd zijn, jonger dan achttien zijn of de beperkte modus hebben ingeschakeld. Als het om een aangepaste thumbnail gaat, wordt deze verwijderd.
  • Als we vaststellen dat je video onze communityrichtlijnen schendt, blijft de waarschuwing van kracht en wordt de video niet teruggezet op de site. Er is geen extra sanctie voor bezwaren die worden afgewezen.

Je kunt per waarschuwing maar één keer bezwaar maken.