De beperkte modus in- of uitschakelen

De beperkte modus is een optionele instelling waarmee je mogelijk niet-gezinsvriendelijke content kunt filteren. Zo voorkom je dat jij of iemand binnen je gezin deze content ziet.

We gebruiken allerlei signalen om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content op te sporen en te filteren, zoals de titel, beschrijving en metadata van video's, maar ook communitybeoordelingen en leeftijdsbeperkingen. De beperkte modus is in alle talen beschikbaar, maar vanwege verschillen in culturele waarden en gevoeligheden kan de kwaliteit variëren.

Wanneer de beperkte modus is ingeschakeld, zijn reacties op de video's die je bekijkt niet zichtbaar voor jou.

Beperkte modus in- of uitschakelen

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de beperkte modus mogelijk ingeschakeld door de systeembeheerder. Gebruik je een openbare computer en kun je de beperkte modus niet uitschakelen, neem dan contact op met de systeembeheerder.

Voordat je begint: de beperkte modus wordt op browser- of apparaatniveau ingeschakeld en moet dus voor iedere browser apart worden ingeschakeld. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, dan moet de modus ook voor ieder profiel apart worden ingeschakeld.

Er zijn twee YouTube-versies voor desktops: de huidige en de nieuwe versie. Volg de instructies voor de versie die jij gebruikt.

Huidige desktopversie

Beperkte modus in- of uitschakelen

1. Klik onderaan een YouTube-pagina op het dropdownmenu Beperkte modus.
  2. Selecteer Aan of Uit.
  3. Klik op Opslaan.

Als de beperkte modus eenmaal is ingeschakeld, dan blijft deze actief, of je nu bent ingelogd of niet. Ook maakt het niet uit als een andere persoon inlogt op een ander YouTube-account. Zorg ervoor dat je uitlogt bij het account waarin de beperkte modus is ingeschakeld, zodat andere gebruikers van de computer de instelling niet kunnen veranderen.

Beperkte modus vergrendelen of ontgrendelen

Beperkte modus vergrendelen

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik onder aan een YouTube-pagina op het dropdown-menu Beperkte modus.
  3. Selecteer Beperkte modus in deze browser vergrendelen.
  4. Geef je wachtwoord op wanneer dit wordt gevraagd.

Beperkte modus ontgrendelen

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik onderaan een YouTube-pagina op Beperkte modus in deze browser ontgrendelen.
  3. Geef je wachtwoord op wanneer dit wordt gevraagd.
  4. Selecteer Uit onderaan de pagina.
  5. Klik op Opslaan.

Lukt het je niet om de beperkte modus uit te schakelen?

Als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd en de beperkte modus ingeschakeld blijft, kun je voor extra ondersteuning contact opnemen met je systeembeheerder.

Nieuwe desktopversie

Beperkte modus in- of uitschakelen

1. Klik op je accountpictogram

2. Klik op Beperkte modus.

3. In het dialoogvenster dat verschijnt, kun je de beperkte modus in- of uitschakelen.

Lukt het je niet om de beperkte modus uit te schakelen?

Als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd en de beperkte modus ingeschakeld blijft, kun je voor extra ondersteuning contact opnemen met je systeembeheerder.