De beperkte modus in- of uitschakelen

Met de beperkte modus kun je aanstootgevende YouTube-video's uitfilteren die je niet wilt zien of die niet geschikt zijn voor je kinderen. Markeringen door de community, leeftijdsbeperkingen en andere signalen helpen ons ongepaste content te identificeren en uit te filteren. De beperkte modus is in alle talen beschikbaar, maar de kwaliteit kan variëren vanwege mogelijke culturele gevoeligheden.

Beperkte modus in- of uitschakelen

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de beperkte modus mogelijk ingeschakeld door de systeembeheerder. Gebruik je een openbare computer en kun je de beperkte modus niet uitschakelen, neem dan contact op met de systeembeheerder.

Voordat je begint: de beperkte modus wordt op browser- of apparaatniveau ingeschakeld en moet dus voor iedere browser apart worden ingeschakeld. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, dan moet de modus ook voor ieder profiel apart worden ingeschakeld. Als je wilt dat de beperkte modus ingeschakeld blijft voor deze browser, kun je de modus vergrendelen.

Beperkte modus in- of uitschakelen

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik onder aan een YouTube-pagina op het dropdown-menu Beperkte modus.
  3. Selecteer Aan of Uit.
  4. Klik op Opslaan.

Als de beperkte modus eenmaal is ingeschakeld, dan blijft deze actief, of je nu bent ingelogd of niet. Ook maakt het niet uit als een andere persoon inlogt op een ander YouTube-account. Zorg ervoor dat je uitlogt bij het account waarin de beperkte modus is ingeschakeld, zodat andere gebruikers van de computer de instelling niet kunnen veranderen.

Beperkte modus vergrendelen of ontgrendelen

Beperkte modus vergrendelen

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik onder aan een YouTube-pagina op het dropdown-menu Beperkte modus.
  3. Selecteer Beperkte modus in deze browser vergrendelen.
  4. Voer het wachtwoord van je account in wanneer dit wordt gevraagd.

Beperkte modus ontgrendelen

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik onder aan een YouTube-pagina op Beperkte modus in deze browser ontgrendelen.
  3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer hierom wordt gevraagd.
  4. Selecteer Uit onder aan de pagina.
  5. Klik op Opslaan.

Lukt het je niet om de beperkte modus uit te schakelen?

Als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd en de beperkte modus ingeschakeld blijft, neem je contact op met je systeembeheerder voor ondersteuning.