De Beperkte modus in- of uitschakelen

Je kunt de instelling Beperkte modus zelf in- en uitschakelen op de mobiele site en desktopsite. Deze instelling helpt je aanstootgevende YouTube-video's te filteren die je niet wilt zien of die niet geschikt zijn voor je kinderen. Je kunt deze instelling beschouwen als een instelling voor ouderlijk toezicht op YouTube.

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de Beperkte modus mogelijk ingeschakeld door de systeembeheerder. Gebruik je een openbare computer en kun je de Beperkte modus niet uitschakelen, neem dan contact op met de systeembeheerder.

De Beperkte modus in- of uitschakelen:

Computer
  1. Scrol naar de onderkant van een YouTube-pagina en klik op het dropdown-menu in het gedeelte 'Beperkte modus'.
  2. Selecteer de optie Aan of Uit om deze functie in of uit te schakelen.

Beperkte modus vergrendelen:

Als je de Beperkte modus ingeschakeld wilt houden in een bepaalde browser, kun je de Beperkte modus vergrendelen.

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Scrol naar de onderkant van een YouTube-pagina en klik op het dropdown-menu in het gedeelte 'Beperkte modus'.
  3. Klik op 'Beperkte modus in deze browser vergrendelen'.
  4. Voer je wachtwoord nogmaals in om de Beperkte modus in deze browser te vergrendelen.

Beperkte modus uitschakelen:

1. Scrol naar de onderkant van een YouTube-pagina en klik op het dropdown-menu in het gedeelte 'Beperkte modus: Aan'.
  2. Klik daarna op de optie Uit.
  3. Als je de Beperkte modus hebt vergrendeld, wordt je gevraagd in te loggen en je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om te bevestigen dat je de Beperkte modus wilt uitschakelen.
  4. Nadat je bent ingelogd, scrol je naar de onderkant van een YouTube-pagina om de Beperkte modus uit te schakelen.

Lukt het je niet om de Beperkte modus uit te schakelen?

Als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd en de Beperkte modus ingeschakeld blijft, is het misschien verstandig om contact op te nemen met je systeembeheerder voor meer ondersteuning.

Mobiele website

De Beperkte modus is beschikbaar op onze mobiele website.

Enable Safety Mode
  1. Tik op het YouTube-logo links bovenaan om het menu uit te vouwen.
  2. Tik op het tandwielpictogram om naar de instellingen te gaan.
  3. Tik op 'Beperkte modus' om deze functie in of uit te schakelen.
Android
  1. Tik op Menu > Instellingen > Algemeen
  2. Vink Beperkte modus aan om deze functie in te schakelen.
Enable Restricted Mode
iOS
  1. Tik op Menu  > Instellingen
  2. Selecteer 'Filter voor beperkte modus'.
  3. Je kunt nu kiezen tussen streng en niet filteren.
Enable Restricted Mode
Android TV

Opmerking: Hiermee schakel je de Beperkte modus alleen in op je Android TV.

1. Scrol vanuit het startscherm omlaag naar de rij Apps.
  2. Selecteer YouTube.
  3. Scrol omlaag naar Instellingen Gear aan de linkerkant.
  4. Selecteer Beperkte modus.
  5. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.

De Beperkte modus werkt als volgt:

Markeringen door de community, leeftijdsbeperkingen en andere signalen zijn niet volledig accuraat, maar helpen ons wel ongepaste content te identificeren en eruit te filteren.

Omdat de Beperkte modus op browser- of apparaatniveau wordt ingeschakeld, moet je deze functie voor iedere browser op je computer apart inschakelen. Als je browser meerdere profielen ondersteunt, moet je dit voor elk profiel inschakelen.

Als de Beperkte modus eenmaal is ingeschakeld, blijft deze actief, of je nu bent ingelogd of niet. Ook maakt het niet uit of iemand anders inlogt op een ander YouTube-account.

Als je ingelogd blijft op het YouTube-account waarmee de Beperkte modus is vergrendeld, kunnen andere gebruikers deze instelling wijzigen. Als je zeker wilt weten dat de vergrendeling niet kan worden uitgeschakeld, moet je uitloggen van het account waarmee de Beperkte modus is ingeschakeld.

Beschikbaarheid van de Beperkte modus:

De Beperkte modus is in alle talen beschikbaar. De kwaliteitsniveaus en culturele fijngevoeligheid variëren. We voeren voortdurend verbeteringen door voor alle talen.