De beperkte modus aan- of uitzetten op YouTube

De beperkte modus is een optionele instelling die je op YouTube kunt gebruiken. Met deze functie kun je potentieel niet-gezinsvriendelijke content wegfilteren die je liever niet ziet of die je niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken.

Op computers van bibliotheken, universiteiten en andere openbare instellingen is de beperkte modus mogelijk aangezet door de netwerkbeheerder.

Opmerking: De beperkte modus aanzetten is niet hetzelfde als een leeftijdsbeperking instellen voor je video's. Meer informatie over content met een leeftijdsbeperking

De beperkte modus aan- en uitzetten

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

De beperkte modus aan- of uitzetten

1. Log in op je account.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto .
  3. Klik onderaan op Beperkte modus.
  4. Klik in het vak dat rechtsboven verschijnt op Beperkte modus aanzetten om de modus aan of uit te zetten.

Problemen met het uitzetten van de beperkte modus oplossen

Als je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven en de beperkte modus aan blijft staan, kun je op de pagina met YouTube-contentbeperkingen de beperkingen zien die zijn ingesteld door een beheerder of door je persoonlijke account. Er staat een vinkje naast de ingestelde beperkingen. Als je meer hulp nodig hebt, leidt de tool je naar de volgende stap om problemen op te lossen.

Opmerking: Sommige providers van mobiele netwerken gebruiken contentfilters. Met deze filters wordt het type webcontent beperkt waartoe je toegang hebt als je apparaat verbinding heeft met het mobiele netwerk. Ga naar de pagina met YouTube-contentbeperkingen om te zien of er beperkingen gelden op netwerk- of accountniveau. Er staat een vinkje naast de ingestelde beperkingen. De tekst eronder geeft het beperkingsniveau aan. Als je DNS-beperkingen aanstaan en het niveau is ingesteld op Matig of Streng, staat contentfiltering aan. Vraag je mobiele provider hoe je deze instelling kunt beheren of uitzetten.

De beperkte modus beheren voor je gezin

Als je een ouder bent en de Family Link-app gebruikt, kun je de beperkte modus aanzetten voor het account van je kind als je kind niet in aanmerking komt voor ouderlijk toezicht op YouTube. Bekijk hoe je de beperkte modus aanzet in de instellingen van de Family Link-app.

Als de beperkte modus aanstaat in Family Link, kan je kind de instellingen van de beperkte modus niet veranderen op de apparaten waarop het is ingelogd.

Opmerking: In de volgende gevallen kun je de beperkte modus niet instellen voor je kind:

Meer informatie over de beperkte modus

• We gebruiken allerlei signalen om potentieel niet-gezinsvriendelijke content op te sporen en te filteren, zoals de titel, beschrijving en metadata van video's, maar ook de Communityrichtlijnen en leeftijdsbeperkingen.
  • De beperkte modus is in alle talen beschikbaar, maar door verschillen in culturele waarden en gevoeligheden kan de kwaliteit variëren.
  • Als de beperkte modus aanstaat, kun je geen reacties zien bij de video's die je bekijkt.
  • De beperkte modus werkt op browser- of apparaatniveau. Je moet de modus dus aanzetten voor elke browser die je gebruikt. Als je browser of apparaat meerdere profielen ondersteunt, moet je deze modus voor elk profiel afzonderlijk aanzetten.
  • Creators: Lees welke invloed de beperkte modus heeft op je content.

Assistent-speakers en smartdisplays

1. Open de Home-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op de speaker of smartdisplay die je wilt aanpassen.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Meldingen en digitaal welzijn.
  5. Tik op Instellingen voor YouTube.
  6. Je kunt de beperkte modus van je smartdisplay op 2 manieren instellen:
    1. Je kunt de beperkte modus aan- of uitzetten voor jezelf.
    2. Als apparaatbeheerder kun je de beperkte modus aan- of uitzetten voor alle andere gebruikers.
Opmerking: De beperkte modus wordt ingesteld op apparaatniveau. Als content niet wordt afgespeeld op je apparaat, check dan de instellingen voor Beperkte modus.