Verifiera ditt YouTube-konto

När du verifierar din kanal blir du ombedd att uppge ett telefonnummer. Vi skickar en verifieringskod via ett sms eller röstsamtal till det telefonnumret.

När du har verifierat kontot kan du

Du kan också bli ombedd att verifiera ditt konto när du registrerar dig.

Varför frågar YouTube efter mitt telefonnummer?

Vi ser allvarligt på spam och otillåten användning. Att verifiera identitet med telefonnummer är ett sätt att skydda våra medlemmar och förhindra otillåten användning.

Vi använder ditt telefonnummer för att skicka en verifieringskod till dig. Vi kontrollerar också att telefonnumret inte används på ett stort antal konton.

Obs! Vi säljer inte vidare dina personliga uppgifter till någon.

Jag har inte fått verifieringskoden

Du bör få koden omedelbart. Om du inte har fått den kan du begära en ny. Kontrollera att du inte påverkas av något av följande vanliga problem:

• Vissa länder och regioner samt mobiloperatörer har inte stöd för sms från Google. De flesta mobiloperatörer har stöd för sms från Google. Om din operatör inte har stöd för sms från Google kan du försöka med alternativet för röstsamtal eller använda ett annat telefonnummer.
  • Det finns för många konton med samma telefonnummer. Om du ser ett felmeddelande om att någon redan har skapat det maximala antalet konton med det telefonnummer du ringer från måste du använda ett annat nummer. Vi begränsar antalet konton som kan kopplas till varje telefonnummer för att förhindra otillåten användning.
  • Det kan dröja innan sms:et levereras. Fördröjningar kan inträffa i tätbefolkade områden eller om operatörens infrastruktur är i dåligt skick. Om du inte har fått något sms efter fem minuter kan du prova alternativet med röstsamtal.