Verifiera ditt YouTube-konto

Du kan komma igång med verifiering genom att besöka youtube.com/verify. Där får du ange ett telefonnummer för kontoverifiering, så att vi kan ringa eller skicka ett sms med en verifieringskod.

När du har verifierat kontot kan du ladda upp videor som är längre än 15 minuter.

Du kan också bli ombedd att verifiera ditt konto när du registrerar dig.

Varför frågar YouTube efter mitt telefonnummer?

Vi ser allvarligt på spam och otillåten användning av våra tjänster. Att verifiera identiteter via telefon är ett sätt att skydda våra användare och bekämpa otillåten användning.

YouTube använder ditt telefonnummer för att skicka en verifieringskod och för att kontrollera att det inte används på ett stort antal konton. Vi säljer inte dina personliga uppgifter till någon.

Jag angav mitt telefonnummer men jag har inte fått koden

Normalt sett får du koden omedelbart. Om du inte har fått den kan du begära en ny. Kontrollera att du inte har något av följande vanliga problem:

• Vissa länder och operatörer stöder inte textmeddelanden från Google. De flesta mobiloperatörer har stöd för sms från Google. Om din operatör inte har stöd för sms från Google kan du försöka med alternativet för röstsamtal eller använda ett annat telefonnummer.
  • Det finns för många konton med samma telefonnummer. Om du ser ett felmeddelande om att någon redan har skapat det maximala antalet konton med det telefonnummer du ringer från måste du använda ett annat nummer. Vi begränsar antalet konton som kan kopplas till varje telefonnummer för att förhindra otillåten användning.