Over interactieve videoadvertenties

Als u TrueView-videoadvertenties weergeeft om uw ideale doelgroep te bereiken en meer bekendheid te genereren, kunt u met behulp van interactieve functies de engagement van uw doelgroep vergroten.

Als u interactieve elementen toevoegt, kunnen kijkers niet alleen uw videoadvertenties bekijken, maar ook een sterkere band met uw merk ontwikkelen. Door uw videoadvertenties interactief te maken, kunt u deze ook zodanig aanpassen dat u specifieke advertentiedoelen beter behaalt, zoals het genereren van app-installaties, aankopen van producten of bezoeken aan uw website.

Hieronder volgen enkele manieren waarop u uw videoadvertenties interactief kunt maken:

Doel Interactieve functie Waar u deze kunt maken
Betrokkenheid bij uw videoadvertentie of merk vergroten

Kaarten

• Breng de functies van een product of service onder de aandacht in een video.
  • Promoot andere video's of afspeellijsten om vervolgbetrokkenheid bij uw kanaal te genereren.

YouTube-eindschermen

• U kunt handmatig een eindscherm in YouTube-video's maken om meer engagement met uw merk te stimuleren.
Opmerking: Kaarten en eindschermen zijn niet voor alle adverteerders beschikbaar.
YouTube
Bezoeken aan uw website stimuleren

Call-to-action-knop

• Moedig kijkers aan om door te klikken naar uw website met een call-to-action-knop.

Automatische eindschermen

• Geef aan het eind van uw videoadvertentie een automatisch gegenereerd scherm weer dat kijkers aanmoedigt een actie uit te voeren, zoals een app installeren.
Google Ads
Kijkers aansporen om uw producten te kopen

Shopping-kaarten

• Geef vermeldingen met productgegevens uit uw gekoppelde Merchant Center-account weer.
  • Koppel kijkers aan producten die ze al hebben bekeken of die zijn gerelateerd aan de video waar ze naar kijken.
Google Ads

Facturering voor TrueView-videoadvertenties is gebaseerd op kosten per weergave (CPV). Dat houdt in dat u alleen betaalt als een kijker dertig seconden van uw video bekijkt (of de gehele video als deze korter dan dertig seconden is) of andere interactie met uw video heeft, zoals kaartteasers of -iconen, of begeleidende banners.

Opmerking: Sommige interactieve functies worden mogelijk niet op alle apparaten en platforms ondersteund. Zo ondersteunt de mobiele site van YouTube (m.youtube.com) bijvoorbeeld niet alle functies op mobiel.

Interactieve functies voor videoadvertenties

Kaarten

Kaarten worden gemaakt in YouTube en worden per video weergegeven op desktopcomputers en mobiele apparaten. U kunt een uiteindelijke URL kiezen in een lijst van geschikte sites en, afhankelijk van het type kaart, de afbeelding, titel en call-to-action-tekst aanpassen.

Op het opgegeven tijdstip wordt enkele seconden een teaser weergegeven. Kijkers die hierop klikken, hebben direct toegang tot de kaart. Tijdens de hele video krijgen kijkers een pictogram te zien wanneer ze op een desktopcomputer de muisaanwijzer op de speler plaatsen of wanneer de bediening van de speler wordt weergegeven op een mobiel apparaat. Als kijkers op het icoon klikken, kunnen ze alle kaarten bekijken die in de video zijn opgenomen.

Meer informatie over hoe u kaarten instelt voor uw video's op YouTube.

Call-to-action-knop

Een call-to-action-knop stimuleert kijkers om uw website te bezoeken.U kunt een call-to-action-knop instellen door tekst in te voeren in het veld 'Call-to-action' als u een videoadvertentie maakt.De call-to-action-knop kan worden aangepast voor specifieke toepassingen, zoals 'Vraag een offerte aan', 'Boek nu' of 'Meld u aan'.

TrueView for Action-campagnes

Met TrueView for Action-campagnes (ook wel 'Conversies genereren' genoemd in Google Ads) kunt u verkopen, leads en websiteverkeer naar uw bedrijf stimuleren. U kunt een call-to-action-knop en een eindscherm toevoegen aan dit campagnesubtype. Door deze interactieve elementen in uw advertentiemateriaal te gebruiken, kunt u klanten aanmoedigen uw product of service te verkennen, hun contactgegevens te delen en andere acties uit te voeren die waardevol zijn voor uw bedrijf.De call-to-action-knop kan worden aangepast voor specifieke toepassingen, zoals 'Vraag een offerte aan', 'Boek nu' of 'Meld u aan'.

Meer informatie over hoe u TrueView for Action-campagnes maakt.

Campagnes van het type 'Winkelen met TrueView'

In campagnes van het type 'Winkelen met TrueView' worden Shopping-kaarten gebruikt om videoadvertenties interactief te maken. Kijkers worden rechtstreeks gekoppeld aan producten die ze al hebben bekeken of die zijn gerelateerd aan de video waar ze naar kijken. De campagnes worden gemaakt in Google Ads en geven alleen InStream TrueView-advertenties weer. De productafbeeldingen en -gegevens worden gegenereerd op basis van informatie in een gekoppeld Google Merchant Center-account.

Er wordt enkele seconden lang een teaser met de naam van een product weergegeven en kijkers die hierop klikken, krijgen de Shopping-kaart te zien. Op elk ander punt in de video kunnen kijkers op een pictogram klikken om de Shopping-kaarten te bekijken. Er kunnen maximaal zes Shopping-kaarten worden weergegeven in uw videoadvertentie, afhankelijk van het aantal geschikte producten in uw feed.

Opmerking: Wanneer Shopping-kaarten worden toegevoegd aan een videoadvertentie, vervangen ze eventuele andere kaarten of overlays met call-to-action die zijn gemaakt voor die video in YouTube.

Hoe Shopping-kaarten werken

Shopping-kaarten gebruiken uw Merchant Center-productgegevens en kunnen worden gepersonaliseerd op basis van remarketinggegevens of andere doelgroepsignalen. Daarnaast kunt u met het productfilter aangeven welke producten kunnen worden weergegeven op Shopping-kaarten.

Als u dynamische remarketing voor display-advertenties heeft ingesteld, gebruiken Shopping-kaarten dezelfde informatie om kaarten dynamisch te genereren op basis van items die bezoekers eerder op uw site hebben bekeken. Als u geen dynamische remarketing heeft ingesteld in Google Ads, kunt u aangepaste filters maken op basis van kenmerken uit uw productgegevens, waaronder merk, producttype, label voor Google-Ads en advertentiegroepen.

Meer informatie over hoe u campagnes maakt van het type 'Winkelen met TrueView'.

Eindschermen

Er zijn twee soorten eindschermen: automatische eindschermen (die in Google Ads worden gegenereerd en alleen in uw videoadvertenties worden weergegeven) en YouTube-eindschermen (die in YouTube worden gemaakt). Automatische eindschermen zijn automatisch gegenereerde schermen die enkele seconden zichtbaar zijn aan het eind van uw videoadvertentie, om informatie over uw product of service weer te geven. YouTube-eindschermen worden ingesteld door de creator in YouTube en worden weergegeven in organische en advertentieweergaven van uw video.

YouTube-eindschermen

In YouTube kunt u aangepaste eindschermen maken en deze toevoegen aan het eind van uw video's. U kunt dit in Creator Studio doen vanuit uw Google-account. Alleen video's van minimaal 25 seconden kunnen een eindscherm hebben. U kunt ze gebruiken om meer kijkers aan te trekken en:

• kijkers naar andere video's, afspeellijsten of kanalen op YouTube te leiden,
  • abonnees te genereren voor uw kanaal,
  • uw website, merchandise en crowdfundingcampagnes te promoten.

Meer informatie over hoe u eindschermen toevoegt aan video's in YouTube.

Automatische eindschermen

Automatische eindschermen leiden tot betere prestaties van advertenties bij uw doelgroep omdat ze informatie bieden die kijkers aanspoort een actie uit te voeren, zoals uw mobiele app installeren of uw producten kopen. In Google Ads worden automatische eindschermen automatisch gegenereerd op basis van informatie uit uw campagne. In campagnes voor mobiele-app-installatie bevat het eindscherm bijvoorbeeld informatie over uw app, zoals de naam en de prijs, plus een link om de app te installeren.

Meer informatie over automatische eindschermen voor videoadvertenties.

Opmerking: Als automatische eindschermen zijn ingeschakeld, worden YouTube-eindschermen niet weergegeven.

Advertentiebeleid voor interactieve functies

Alle interactieve functies die u in uw TrueView-videoadvertenties gebruikt, zoals call-to-actions, eindschermen en kaarten, moeten voldoen aan het Google Ads-beleid.