Je video's promoten

Je video's crosspromoten

• Promoot je video's en je kanaal via radio, tv, websites, forums, nieuwsbrieven en andere sociale netwerken. Vermeld op zo veel mogelijk plaatsen een link naar je YouTube-kanaal: op websites, in blogs en in tijdschriften.
  • Maak gebruik van onze YouTube-API's om YouTube-badges te maken voor op je website. Zo kun je laten zien dat je actief bent op YouTube en naar je YouTube-kanaal linken.
  • Sta insluiting toe zodat anderen je video kunnen distribueren. Gebruik de insluitings-URL die voor elke video beschikbaar is om je video's in te sluiten op je website. Stuur de links naar blogs die je content misschien willen weergeven.
  • Als je video's productreviews zijn, neem je zo veel mogelijk van de volgende gegevens op in de videotags: UPC, EAN, ISBN, MPN, modelnummer en merk. Voor de ReadyNAS Duo voeg je bijvoorbeeld de volgende tags toe: 'UPC: 0606449056822, MPN: RND2150-100NAS, Merk: NetGear'.

Je publiek bij je video's betrekken

• Wees niet verlegen: spreek de YouTube-community rechtstreeks toe en vraag kijkers zich te abonneren.
  • Gebruik videobeschrijvingen en banners om gebruikers aan te moedigen je video's te liken en zich te abonneren.
  • Schakel reacties in op videopagina's (je kunt altijd reacties verwijderen of gebruikers blokkeren).
  • Gebruik afspeellijsten om je content op thema in te delen. Zo kunnen gebruikers gemakkelijker video's vinden op je kanaal.
  • Betrek je publiek bij je video's via shout-outs, reacties en abonnementen en door vragen te stellen of om ideeën te vragen.
  • Promoot wedstrijden. Gebruik pakkende titels.
Als je een internationaler publiek wilt bereiken, kun je handmatig vertalingen toevoegen of je community vragen ondertiteling toe te voegen in de eigen taal.

Google Ads voor video gebruiken

• Met gesponsorde YouTube-video's kunnen gebruikers die video's uploaden hun video's laten weergeven op YouTube door gebruikers te targeten die geïnteresseerd zijn in de content.
  • Meer informatie over gesponsorde YouTube-video's vind je in het gedeelte Ads van het Helpcentrum.