Je video's promoten

Je video's crosspromoten

• Promoot je video's en je kanaal via radio, tv, websites, forums, nieuwsbrieven en andere sociale netwerken. Vermeld op zo veel mogelijk plaatsen een link naar je YouTube-kanaal: op websites, in blogs en in tijdschriften.
  • Maak gebruik van onze YouTube-API's om YouTube-badges te maken voor op je website. Zo kun je laten zien dat je actief bent op YouTube en naar je YouTube-kanaal linken.
  • Sta insluiting toe zodat anderen je video kunnen distribueren. Gebruik de insluitings-URL die voor elke video beschikbaar is om je video's in te sluiten op je website. Stuur de links naar blogs die je content misschien willen weergeven.
  • Als je video's productreviews zijn, neem je zo veel mogelijk van de volgende gegevens op in de videotags: UPC, EAN, ISBN, MPN, modelnummer en merk. Voor de ReadyNAS Duo voeg je bijvoorbeeld de volgende tags toe: 'UPC: 0606449056822, MPN: RND2150-100NAS, Merk: NetGear'.

Communiceren met je publiek

• Wees niet verlegen: spreek de YouTube-community rechtstreeks toe en vraag kijkers zich te abonneren.
  • Gebruik videobeschrijvingen en banners om gebruikers aan te moedigen je video's te liken en zich te abonneren.
  • Schakel reacties op videopagina's in (je kunt altijd reacties verwijderen of gebruikers blokkeren).
  • Gebruik playlists om je content op thema in te delen. Zo kunnen gebruikers gemakkelijker video's vinden op je kanaal.
  • Betrek je publiek bij je video's via shout-outs, reacties en abonnementen en door vragen te stellen of om ideeën te vragen.
  • Promoot wedstrijden. Gebruik pakkende titels.

Google Ads voor video gebruiken

• Met gesponsorde YouTube-video's kunnen gebruikers die video's uploaden, hun video's laten weergeven op YouTube door zich te richten op gebruikers die geïnteresseerd zijn in de content.
  • Meer informatie over gesponsorde YouTube-video's vind je in het gedeelte Videoadvertenties van het Helpcentrum.